• Gaming Vijesti
  • Digital Foundry je usporedio Black Ops Cold War na PS5 s RTX3070

pravednik ovo je benchmark jedne scene, on rail scene, a ne performansi PS5 i Ampere grafe u igri i u tome lezi cijeli problem DFa i njihovih analiza. Stalno pokusavaju nesto izlevelirat i pronaci najbolji use case za PS. Nasli su jedinu scenu u kojoj konzola moze drzati 4k nativno koliko toliko.
Pogledaj ostatak igre, pogledaj s kojom rezolucijom PS5 barata u ovom multiplatformu (skroz lijevo je PS5):

Dodaj k tome da RTX3070 moze DLSSom samo zaobici ovaj blurry mess koji vidis na PS5, dobiti nativni prikaz 4K i dodatni jos koji dvoznamenkasti broj fpsova, mislim da je sasvim i poprilicno jasno kako je RTX 3060 grafa sa usporedbu sa PS5 u ovim sadasnjim igrama. Proizvod koji jos nije ni izasao

I opet bude ta RTX 3060 imala prednost kod ray tracinga i DLSS-a.

Pratio sam ih ali u zadnje vrijeme su jako Sony orijentirani. Biraju scene da.
Iako iskreno, po meni nema smisla on rail segment kao što sam napisao iznad.
Kad je radio usporedbu AC Valhalle stvar je bolje ispala i Ubisoftu skidam kapu.
High do max detalji, 1440p na dynamic 4K uz 60 lock i v sync. 99% vremena.

Ovo je cirkus sada, na izlasku u COD-u gasiti efekte, druge na low, treće na ultra low ili ispod jer na PC-u nema takvih postavki. Jedino kaj je na ultra su texture i sitni detalji. LOD na low to mid, teselaciju vode ugasili(pazi u 2020. gasiti utemeljeni tech iz 2010.)
Neznam kaj bi rekao na to sve.
Ili su u Treyarchu glupani ili konzole imaju problema sa izvođenjem RT igara i netreba tu tehnologiju gurati na njih.

Ne znam čemu uopće uspoređivati konzole i PC,konzola je kutija za igranje u koju su Sony i MS stavili najbolje kaj se može za 400-500$ a PC je mašina kojoj je granica samo stanje računa onoga tko kupuje. I opet neće se ništa manje guštati igranje na PS ili na XbX nego na PC...

turok99 to pitaj ekipu iz DFa, a za gustanje si u pravu, osim sto se na PCu mozes gustat ljepse i fluidnije.

Ne znam cemu ovakve usporedbe uopce, ps5 kosta 400 eur i samo je optimizacija vazna. Kako netko moze uopce usporedit konzolu sa rigom od 2-3 k eur.

Već smo prošli to ali nisi bio nazočan.
    Zato jer gospoda u Sonyu nalupa fake trailere, Cerny prezentira SSD i RDNA 2.0 ko bogom danu tehnologiju pa ekipa ima nerealna očekivanja. Nije to ništa specijalno niti novo.
    Već sam 100 puta rekao DAJTE IGRE.
    Tada nitko nebi ovo gledao, svi bi igrali.
    Ha ali nije to PS2 era nažalost.

Ovaj Alex iz DF isto nije konzistentan.
    Prije poređuje PS5 sa RTX 2060 super sada RTX 3070.
    Držim se ja svoje metode, watt meter u utičnicu i vidiš koliko konzola vuče lol.
    Ako cijeli sustav vuče 180W zna se koliko je sati.

pravednik Ne moraš biti ljut na Sony, svi lažu na press konferencijama.

Znam to, samo ga Sony voli poštenije nategnuti.
      Sjećam se PS4 i onog nekog audio madder chipa, kak se zvao već.
      Na kraju je Killzone Shadow Fall jedini to koristio kak spada uz sve opcije dualshocka 4.
      Tak je i sad bio fokus na SSD, tempest, dualsense.
      Ajde nek to koriste više od 3 igre (PUNI POTENCIJAL) i bude nekak. Prosječnom developeru neda se posebno zezati sa posebnim funkcijama konzole.
      90% vremena igramo multiplatformske igre i tu dolazi to moje.
      Microsoft je ipak po konzoli na to više fokusiran. Jači GPU, CPU i brža memorija developeru više znači nego super brzi SSD kad radi igru za 3-5 platformi.

Zato jer čekam RTX 3080ti.
        Rekao sam 100 puta već.
        Nedam sad 9000 za običnu 3080.
        Za sad me PS5 služi iskreno.
        AC Valhala se izvodi mrsno i dobro.
        To mi je bitno. Možda i Cold War odigram, možda.
        Volim imati najbolje iskustvo.

pravednik
          Pa da, ima logike. Radije plati 9000 za 3080Ti.
          Pa zašto ne čekaš 4080?

3080Ti uopće neće postojat jer se 3090 dobro prodaje.

Dobro se prodaje radi mininga i profesionalne upotrebe. Bude i to palo
            3080 ti(ili super) dolazi.

pravednik Nit se prodaje dobro zbog mininga (preskupe, bolje uzeti dvije 3080), niti za profesionalnu upotrebu jer uopće nema Titan drivere, sve zaključano. Čista gaming grafička. Određeni dio ljudi je kupi jer je dostupna i blizu MSRP-a, a ne da im se više čekati. 3080 Ti je otkazana (tako kažu) zbog nedostatka komponenti, a dok se stvore povoljni uvjeti doći će 4000 serija.

Jebo vas bog 9000 za karticu, kad si to pomislim digne mi se zeludac, uzas. I onda usporedjujemo igre na konzolama i pc-u haha.

biver je tebi uzeo iz dzepa? Kad vidim 10000kn za televizor, meni je isto nelagoda, ali nikome necu jebat boga zbog te odluke ili ako namjerava kupiti. Covjek zeli top tier opremu i neka si kupi ako moze

Da netko baci pred mene (bez da imam opciju prodati) rtx 3080 ili mi ponudi ps5, uzeo bi rtx, ali ovako, neam para za takve akcije..