master_x ovdje u svabiji su ponovo poceli. Dosao dns u Kaufland ostalo par paketa tariguza i to onog najskupljeg. Da dodje do jebackog rata, zadnje sta bi mislio je cime dupe obrisati.

Jebalo ga ulje. Umrijet će od starosti prije nego ga potroši.

A to je već drugi lik danas s punim kolicima ulja. Ne kužim šta oni rade s tim. Mi doma potrošimo jedno ulje mjesečno. Možda ulje i po.

weky meni ta boca ulja dura 4 mjeseca, najmanje.

Ne koristim uopce puno ulje, niti przim puno, osim jaja i slaninu, ali za to mi ne treba ulje uopce.

Fenix

To mu je dosta za koliko? 4-5 godina?

To mu je dosta za moždani udar unutar 2-3 godine.

Možda čovjek često krafne peće pa mu treba puno ulja!

Ja i zena smo vec 10 dana bez suncokretovog ulja, jednostavno ga nigdje nema iako kad god pitam prodavace u lidlu, kauflandu itd. redovito dolazi sutra samo ja nikako da ga ulovim. Ulje je problem, toaletni papir je ljudska glupost ali ajde nisam primjetio da ga manjka u trgovinama zasad. Zaboravih reci i brasno je uzasno tesko naci.

zontra a i zdravije je, samo kad bi imali baš domaću mast, gladi bradu a ova u dučanima, nisam baš siguran da nema nekih neželjenih dodataka?

zontra to je i moja baba govorila ali s obzirom da nije dozivjela duboku starost i da su joj rumeni bucmasti obrazi bili pokazatelj zdravosti kod ljudi nisam sto posto uvjeren da li je tu bila bas u pravu.

a to je ona vječita filozofija, neko puši i doživi 100 g a neko ni 50g i isto puši a činjenica i dalje stoji da pušenje cigareta nije baš zdravo za organizam.

Garrus_V
          Pa nemoj koristiti previše masti. Nije toliki problem.

Problem je kada ljudi u tavu stave pun k ulja ili masti i na tome pohaju ili peču u čistoj masti. Nema nikakvog smisla.

Svinjska mast je superiornija i svemu od suncokretovog ulja. Zdravija, jeftinija, duže traje i dosta ukusnija.

Još jedna odlična alternativa je kokosovo ulje, ali ono dolazi samo u manjim pakiranjima i vjerojatno je preskupo za većinu.

Maslinovo je idealno, ali logično, preskupo za većinu da koristite u većim količinama.

Odlična alternativa je i friteza na vrući zrak ili veće korištenje peka papira.

Eto ideja za jeftinije, a zdravije! Bon apetit.

Nexus

Maslinovo se nesme pržiti koliko kažu ili seru?
            Navodno postaje kancerogeno, treba ga u izvornom obliku za salate.

Prava domaća svinjska mast, najbolje.