Blebetaonica 2
To mu je dosta za koliko? 4-5 godina?
A to je već drugi lik danas s punim kolicima ulja. Ne kužim šta oni rade s tim. Mi doma potrošimo jedno ulje mjesečno. Možda ulje i po.
Možda čovjek često krafne peće pa mu treba puno ulja!
Ja i zena smo vec 10 dana bez suncokretovog ulja, jednostavno ga nigdje nema iako kad god pitam prodavace u lidlu, kauflandu itd. redovito dolazi sutra samo ja nikako da ga ulovim. Ulje je problem, toaletni papir je ljudska glupost ali ajde nisam primjetio da ga manjka u trgovinama zasad. Zaboravih reci i brasno je uzasno tesko naci.
Počnite peći na svinjskoj masti, puno bolje nego ulje.
a to je ona vječita filozofija, neko puši i doživi 100 g a neko ni 50g i isto puši a činjenica i dalje stoji da pušenje cigareta nije baš zdravo za organizam.
Garrus_V
Pa nemoj koristiti previše masti. Nije toliki problem.
Problem je kada ljudi u tavu stave pun k ulja ili masti i na tome pohaju ili peču u čistoj masti. Nema nikakvog smisla.
Svinjska mast je superiornija i svemu od suncokretovog ulja. Zdravija, jeftinija, duže traje i dosta ukusnija.
Još jedna odlična alternativa je kokosovo ulje, ali ono dolazi samo u manjim pakiranjima i vjerojatno je preskupo za većinu.
Maslinovo je idealno, ali logično, preskupo za većinu da koristite u većim količinama.
Odlična alternativa je i friteza na vrući zrak ili veće korištenje peka papira.
Eto ideja za jeftinije, a zdravije! Bon apetit.