A to je već drugi lik danas s punim kolicima ulja. Ne kužim šta oni rade s tim. Mi doma potrošimo jedno ulje mjesečno. Možda ulje i po.

weky meni ta boca ulja dura 4 mjeseca, najmanje.

Ne koristim uopce puno ulje, niti przim puno, osim jaja i slaninu, ali za to mi ne treba ulje uopce.

Fenix

To mu je dosta za koliko? 4-5 godina?

To mu je dosta za moždani udar unutar 2-3 godine.

Možda čovjek često krafne peće pa mu treba puno ulja!

Ja i zena smo vec 10 dana bez suncokretovog ulja, jednostavno ga nigdje nema iako kad god pitam prodavace u lidlu, kauflandu itd. redovito dolazi sutra samo ja nikako da ga ulovim. Ulje je problem, toaletni papir je ljudska glupost ali ajde nisam primjetio da ga manjka u trgovinama zasad. Zaboravih reci i brasno je uzasno tesko naci.

zontra a i zdravije je, samo kad bi imali baš domaću mast, gladi bradu a ova u dučanima, nisam baš siguran da nema nekih neželjenih dodataka?

zontra to je i moja baba govorila ali s obzirom da nije dozivjela duboku starost i da su joj rumeni bucmasti obrazi bili pokazatelj zdravosti kod ljudi nisam sto posto uvjeren da li je tu bila bas u pravu.

a to je ona vječita filozofija, neko puši i doživi 100 g a neko ni 50g i isto puši a činjenica i dalje stoji da pušenje cigareta nije baš zdravo za organizam.

Garrus_V
        Pa nemoj koristiti previše masti. Nije toliki problem.

Problem je kada ljudi u tavu stave pun k ulja ili masti i na tome pohaju ili peču u čistoj masti. Nema nikakvog smisla.

Svinjska mast je superiornija i svemu od suncokretovog ulja. Zdravija, jeftinija, duže traje i dosta ukusnija.

Još jedna odlična alternativa je kokosovo ulje, ali ono dolazi samo u manjim pakiranjima i vjerojatno je preskupo za većinu.

Maslinovo je idealno, ali logično, preskupo za većinu da koristite u većim količinama.

Odlična alternativa je i friteza na vrući zrak ili veće korištenje peka papira.

Eto ideja za jeftinije, a zdravije! Bon apetit.

Nexus

Maslinovo se nesme pržiti koliko kažu ili seru?
          Navodno postaje kancerogeno, treba ga u izvornom obliku za salate.

Prava domaća svinjska mast, najbolje.

pravednik
            To je mit sa maslinovim. Zašto je bolje npr suncokretovo? Nema nikakve logike.

Redovno tipa pržim jaja ili radim kajganu na maslinovom, dvije kapi i tjt.

Postoji alternativa i maslaca ko želi. Samo što onda baš dobiješ aromu koja neće odgovarati svima. Osobno ništa ne radim na maslacu.

kad smo još kod svinjske masti, bilo jednom davno na tv dokumentarac o svinjskoj masti kao sastojku koji ima sposobnost u obnovi dio tkiva, naime čovjeku je bio odsjećen mali dijelić prsta i mazao je taj dio sa svinjskom mašću i taj dio koji mu je falio obnovio se.