Blebetaonica 2
Možda čovjek često krafne peće pa mu treba puno ulja!
Ja i zena smo vec 10 dana bez suncokretovog ulja, jednostavno ga nigdje nema iako kad god pitam prodavace u lidlu, kauflandu itd. redovito dolazi sutra samo ja nikako da ga ulovim. Ulje je problem, toaletni papir je ljudska glupost ali ajde nisam primjetio da ga manjka u trgovinama zasad. Zaboravih reci i brasno je uzasno tesko naci.
Počnite peći na svinjskoj masti, puno bolje nego ulje.
a to je ona vječita filozofija, neko puši i doživi 100 g a neko ni 50g i isto puši a činjenica i dalje stoji da pušenje cigareta nije baš zdravo za organizam.
Garrus_V
Pa nemoj koristiti previše masti. Nije toliki problem.
Problem je kada ljudi u tavu stave pun k ulja ili masti i na tome pohaju ili peču u čistoj masti. Nema nikakvog smisla.
Svinjska mast je superiornija i svemu od suncokretovog ulja. Zdravija, jeftinija, duže traje i dosta ukusnija.
Još jedna odlična alternativa je kokosovo ulje, ali ono dolazi samo u manjim pakiranjima i vjerojatno je preskupo za većinu.
Maslinovo je idealno, ali logično, preskupo za većinu da koristite u većim količinama.
Odlična alternativa je i friteza na vrući zrak ili veće korištenje peka papira.
Eto ideja za jeftinije, a zdravije! Bon apetit.
- Uređivano
pravednik
To je mit sa maslinovim. Zašto je bolje npr suncokretovo? Nema nikakve logike.
Redovno tipa pržim jaja ili radim kajganu na maslinovom, dvije kapi i tjt.
Postoji alternativa i maslaca ko želi. Samo što onda baš dobiješ aromu koja neće odgovarati svima. Osobno ništa ne radim na maslacu.
- Uređivano
kad smo još kod svinjske masti, bilo jednom davno na tv dokumentarac o svinjskoj masti kao sastojku koji ima sposobnost u obnovi dio tkiva, naime čovjeku je bio odsjećen mali dijelić prsta i mazao je taj dio sa svinjskom mašću i taj dio koji mu je falio obnovio se.
Mi koristimo većinom maslinovo ulje, ali kod prženja mi je odvratno
Ma mi potrosimo manje od litre suncokretovog ulja mjesecno, tako da nije sad toliki problem ali subotom za dorucak obavezno idu jaja i tu mi mora biti suncokretovo. Imam doma neko maslinovo koje je kao bas za pecenje(Bertolli nekakav) ali isto mi bas nije neka sreca kad se przi na njemu ali ja zaista niti znam kuhati niti se razumijem u to sve ali znam dobro pojesti. Zena voli kuhati i dosta je spretna u tome pa joj nesebicno prepustam sve sto je s kuhanjem povezano.