Fenix
Jesi našao usporedbu McDonaldsa i vitamina.🙄
Ti jedi što hoćeš, nitko ti ne brani McDonalds. Naravno da je nezdrav.
Ako nisi znao, injektabilni vitamini se koriste jer imaju 90% apsorbciju, zaobilaziš probavni trakt, jetru koja većinu toga uništi ili preradi. Samim time ne opterećuješ tijelo dodatnim sranjima koje će kasnije izbacivati. Fileri, stabilizatori u tabletama i kapsulama te bojila.
Današnji čovjek koji aktivno vježba ima hrpu suplemenata, po 4 kutije tableta, whey, kreatin itd.
Upitne kvalitete, zna se gdje se i što pakuje. Suplement industrija je najveći biznis nakon filmske i nogometa. Ne uzimam ni whey, samo prehrana i ovi vitamini povremeno, sve praćeno od strane dr. i laboratorijskih nalaza.
Nemoj skakati čim čuješ injekt ili igla jer nisam methead i ne fiksam se. Vitamine teško da osjetiš osim malo snage i manje bolova, bolji oporavak. Najviše se vidi na krvnoj slici. Nije to ništa spektakularno.
Zero
Nisam u tom smislu da se natječem ali imam napore kao oni. Moram održavati visoku kondiciju i spremu jer nema kompromisa.
Imam dosta oštećenja po cijelom tijelu. Nije da će to pomoći, zglobove i kičmu nebreš vratiti.
Od svega je to najmanje zlo. Ne sjećam se kad sam zadnji put popio brufen ili normabel. Koje bez razloga guta cijela država kao djeca pez bombone.
Meni bi pomogle jače supstance i onda bi bio fikser kako kolega @Fenix kaže.
Niti pa imam para za takve stvari, poput peptida, HGH i terapija matičnim stanicama koja navodno obnavlja.