The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
chono ja tu ne vidim nikakav problem. Najbolje da se na eniacu igramo.
Sumnjam da bi im to trebalo, ne znam ni di bi našli više publike, pa i ovako prodaju preko 20 milijuna, Forbidden West je uz tri put manju prodaju bio isplativ. Problema za sad nisu nikad imali u preko 30 godina. Bez obzira za koji hardware su radili, Zelda je uvijek bila sam vrh ponude na njemu, tako da ne sumnjam da bi se prilagodili i po potrebi si uzeli koliko god je potrebno vremena da naprave dobar proizvod.
Bespotrebno u hvaljenje Zelde ubacujete besmislenu usporedbu sa Horizonom.
Ne sjećam se da je itko Horizon proglašavao "Zeldom za Playstation" niti da su se povlačile neke usporedbe. Imaju neke zajedničke elemente što je sasvim logično, nemam apsolutno ništa protiv ako Zelda neke stvari odrađuje bolje od FW-a, al kvaliteta Zelde nikako ne negira kvalitetu Forbidden Westa.
Zelda je (očito) jebena igra, Forbidden West je jebena igra. Spuštanje jedne da se uzdiže druga je nepotrebno jedenje govana.
- Uređivano
Oprosti Miri, pogriješio je što je uopće došao na ideju da Horizon spominje u istoj rečenici s Zeldom. To bi trebalo drugdje, recimo u onoj za najprecjenjenije igre ikad.
Tuhy Zelda je (očito) jebena igra, Forbidden West je jebena igra.
Taman kad si odradio obranu, evo najeo se i ti tih govana koje si odbio do tu
Salu na stranu, ali ako bacis na papir zanr kao open world i sto taj svijet nudi, Zelda stvarno nema konkurenciju. Ne da je nema, nego su trenutno 2 svjetlosne godine ispred svih, ali tesko je crno na bijelo to metat na papir jer ipak igre istog zanra nude drugaciji pristup.
@chono Slazem se sa ostatkom koji tvrdi da jaci hardware nebi Zelda teamu nista promijenio, to ovisi o developerima i vodstvu, ne o platformi. To sto je vecina igara genericno samo govori o tim firmama. Zelda je benchmark vec 30 godina, tko god tvrdi drugacije grdno se vara.
- Uređivano
Ne znam, kad je prvi Horizon izašao bile su direktne usporedbe između Zelde. Ne vidim razloga zašto se nebi i dalje uspoređivale kad su u suštini open world action adventure igre. Suština cijele priče jest da je Zelda igra koja je zadnjih 30 godina dokazivala da je dobra igra dobra igra bez obzira na grafiku, “prazninu” i performanse. Open world igre poput Horizona sam vidio u svakoj iteraciji Assassins Creed igara takav suhoparni način prikazivanja open world elemenata je iskreno dojadilo svakoj ptici na grani. Upravo zbog tih razloga Zelda kao serijal stoji na vrhu dok se drugi jednostavno nadaju.
Samo po Horizonu ste našli udarat… Zašto ne uspoređujete Zeldu sa Elden Ringom i zašto Elden ne sposerete kao "inferiornu" igru u odnosu na ToK?
Prozirno mi je ovo sranje po Horizonu samo zato jer je PS ex. Nitko normalan neće srat po Zeldi, očito je da ubija po svemu, ali i Horizon je postavio jebene standarde u jako puno stvari. Realno ih uopće ne smatram međusobnom konkurencijom, svaka je odlična na svoj način.
- Uređivano
Miro proliv
Najdraza mi Mirina riječ.
chono Kad imas tehnicka ogranicenja, onda masta i kreativnost rade svasta. Kada imas resurse, onda imas isprazne eye candy spektakle koji igraju na sigurno i utapaju se u moru genericnosti
Mislim i ja da se dns svi devovi hvataju grafike i tek mi onda nije jasno kako uspiju i na tom polju fejlati jer useru performanse i slika bude zrnatija nego neke igre na switchu, tako da em useru motku sa gaming dizajnom, em ni na polju grafike/performansi ne ispunu kvotu.
Medjutim Nintendo je samo nastavio trend mid 2000ih kada su igre poput Half-Life 2, Crysis te Far Cry skuzili koliko fizika i interaktivnost u igri znaju pridonijeti gameplayu, dizajnu i samoj zabavi, dok su ostali prespavali i nastavili raditi linearne ko fol narativne gameplayom i kreativnoscu ogranicene igre.
Sto se open worlda tice tu kapa dolje Elden Ringu (koji neke stvari radi i bolje od Zelde), Zeldi te Witcheru. Svaka od njih ima nesto posebno, naravno sa svojim manama i vrlinama. Sve ostalo kako @Miro kaze je PROLIV.
Sto se igre tice, evo malo ranta na temu oruzja. Ide mi lagano na onu stvar durability, weapon variety te fusion mehanika istih.
Takodjer kao i Miro mislim da su legacy dungeon ogroman napredak spram BotW divine beasts, a cak su i shrine puno bolje dizajnirane, a tome pridonosi i cinjenica da su novi ability puno bolji i more refined nego oni iz prijasnje igre.
Uspoređuje se jer su obje igre open world action adventure. Elden Ring je u najmanju ruku daleko od toga i ne može se usporedit niti sa jednom a niti za drugom igrom. Paralela sa Horizonom se vuče jer je to najbliža igra koja se može usporediti sa Zeldom što se svega tiče, no koliko je blizu toliko je još dalje.
- Uređivano
prayer Elden Ring je u najmanju ruku daleko od toga i ne može se usporedit niti sa jednom a niti za drugom igrom. Paralela sa Horizonom se vuče jer je to najbliža igra koja se može usporediti sa Zeldom
Mogo bih usporedit Elden vjerojatno po daleko više točaka, al nit ću ja uvjerit vas, a bogme nit vi mene.
Uživajte u igri, ja se možda opet javim ak jednom kupim igru il kad opet neopravdano sposerete ponajbolju igru prošle godine.
Edit: ma preslatki ste obojica, kako se trzate na Zeldu…
Mogao bi, ali ti je usporedba jednako bedasta kao da ideš usporešivati Gran Turismo 7 i Forza Horizon 5, obje igre imaju aute i trke i u obje igre ideš brm brm. Šta ćemo sljedeće, uspoređivati Dark Souls 3 i Uncharted jer su obje igre third person linearne igre lol? Ali nebitno, ti si se uvrijedio i to je to.
Da ne odem offtopic - @foggy baci si oko na ovo:
Malo san u guzvi radio pa igrao najbolju igru generacija pa nisan stiga prije, uglavnom krenimo prve igre su izasle skoro u isto vrime a bilo je toliko sprdnje kako Horizon jede igru graficki ovo ono da bi se dogodio kurac Zelda se posrala po Horizonu. Bilo je oduvik govora da je dir Zelde za ps konzolu. Sto se tice proslogodisnjeg Horizona bogami je bilo dosta nezadovoljnih nije mi igra ostavila dojam kao dobro prihvacena od svih citajuci forum i net. Ima zadovoljniha ali tvoje zadovoljstvo mislin da u svitu niko nije dozivija.
Tuhy Horizon je postavio jebene standarde
A koje isusa ti
Pa ne pricamo o pravom studiju koji pravi igre koje donose nesto novo pricamo o copy paste studiju koji ni to nezna. Kopirali su prvo Halo/Cod i usrali Killzone vas je igralo 3 iz Hrvatske, Horizone je kopirao sve a nisu niti Assassina uspli iskopirati, u 2022g jos se nemozes penjati po kamenjima niti skociti preko kamena koji ti nije ni do jaja jebeni standardi.
Posto se Horizon i Zelda dugo spominjali zato san i ja spomenu, i zakljucak je nije sve u grafici mada ta iz Horizona mi nije bas takva koliko se hvalilo ali dobro.
Ti igras na jednoj konzli i 80% igri su ti remake ili remaster zato ti je vjerovatno i Horizon tako dobar.
Tko odigra Zeldu Horizona i Aloy se moze sicati samo ako se slucajno neki materijal zove isto tako u Zeldi.
Uglavnon dosta pricanja o drugorazrednoj filler igri, di mogu viditi koliko iman sati u igri, rjesija san preko 50 shrineova dobio master sword.
Rjesavajte one glyphove na mapi jebeno pojasne pricu
- Uređivano
Danas smo naučili što?
Da postoje dva tipa igara.
Bezgrešne Nintendo igre koje iako se vrte na 15 FPSa mogu pobrat savršene ocjene doslovno dva tjedna nakon što je druga high profile igra upravo zbog toga posrana do besvjesti.
I postoje sranja nedostojna igranja tipa Horizon koji ima sreće da je uopće izašao kolko je jadan i neigriv.
Ono što nismo naučili je ono što znamo odavno, a to je da je Nintendo sveta krava koja može rehashat survival i building mehanike iz mase drugih igara, a da svi to nazovu inovacijom.
Ekipa igra Doom na frižiderima, ovo na Switchu nije tolko impresivno niti neviđeno. Jebeni Witcher 3 je na Switchu. Portal je na Switchu, kao i Half Life 2 sa punom fizikom. Skyrim je na Switchu, igra u kojoj te shopkeep ne vidi da kradeš jer si mu stavio kantu na glavu. Da u Zeldi to naprave, Switchevi bi vam bili ljepljivi od ejakulata.
Ovo nikak nije komentar na kvalitetu ili uspoređivanje bilo koje od spomenutih igara, ali dajte se više izvadite iz te sensory deprivation komore i udahnite malo stvarnog svijeta.
Ponašate se ko gen Z kad Hiljson Mandela izbaci novi duet.