Ja sam na patchu 1.10 i moram priznati da nisam iskusio "često padanje fps-a". Stvarno rijetko baš toliko grozno padne da iritira, baš je u granicama normale. I nikad nije trajalo 10 sekundi u 30h igre koliko minimalno imam. Jednom mi se desilo da je baš bilo gadno, ali samo jednom kad je bilo puno toga na ekranu.
Ne znam točno ni što znači da je svijet prazan, jer doslovno svakih 20m ima ili pećina, ili tip sa znakom, ili neki quest, ili staja, ili shrine, ili ovo, ili ono… Ja u 30h skoro nisam naišao na ništa što se ponavlja, većinom je sve bilo unique iskustvo i većinom slijedim questove od kojih je hrpa dobrih i raznovrsnih. Vjerojatno se misli na lutanje svijetom i razinu detalja putem. Taj dio je prazan, ali i dalje mi nije jasno kako jer ima valjda mali milijun skrivenih stvari posvuda. Mislim da u 16GB nisu mogli više toga natrpat, a još i da konzola to vrti stabilno. Gradovi su puni detalja, ima predivnih lokacija, pogleda, svega. Niti jedan quest do sada nije bio skroz basic, svaki je uklopio neku Zelda mehaniku u sebe, i to je ono što mene fascinira, sve je pomno isplanirano i presentirano. Čak se vraćanje u gradove isplati jer nakon nekih eventova još se toga otvori, pa odem malo tamo… 4h poslje evo me na totalno drugom kraju nakon kopanja po pećinama, istražujem neku lokaciju za koju nisam ni znao da postoji. Ovdje je content kvalitetan, i ima ga na lopatanje. U suštini ne mogu reć ništa blizu toga da je svijet siromašan, osim vizualno na nekim dijelovima što traje tih 12sec dok ne vidim nešto u daljini.
Link nikad nije govorio, to je sad već pravilo preko 30 godina valjda. Ne vjerujem da će se ikad desit da Link progovori.