Mene samo brine hoću to završit do pemzije. Još jučer sam igrao BotW, onaj trial of the sword nisam ni prešao, a već je izašao nastavak
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
Ako koga zanima, igra je trenutno u izuzetnom igrivom stanju na PC preko Yuzu emulatora. Uz par sitnih patcheva i postavki igra se vrti u 80% vremena na 60 FPS-a uz izuzetak kada emulator mora sagraditi nove shadere!
Došao na površinu Hyrulea, prešao par shrineova, lutao po spilji, pomogao nekolicini koroka, a čak me i drvo napalo što me malo iznenadilo. Moram priznati da je igra i malo teža nego BotW (imao game over par puta što mi je u prethodniku bilo rijetkost). Isto tako, u shrineovima se sad mora malo više razmisliti što i kako, a jedan sam riješio na definitivno nekonvencionalan način. Imam i nekoliko orbova, ali moram pronaći statuu da ih potrošim (jedna koju sam našao je trenutno neaktivna), pa ću morati otići do Kakariko sela jer bi tamo morala biti još jedna. Još nisam aktivirao ni jedan toranj, a moram naći i paraglider. Uglavnom, sve tip-top što se tiče igrivosti, vuče da se zaviri u svaki kutak. Igram većinom na TV-u, ali i u handheldu ide dobro.
Ja sam već 12 orbova prodao Božici
ikral Ja na 24.
Prvi temple done, receptura templa ista kao u prosloj igri. Mislim da te kritike na taj dio prvog dijela ostaju, shrineovi i templovi za sad isti. Ne isti jel, ali na istu foru. Meni osobno ne smeta, mozganje je bas fino, bilo je wtf momenata pa se sjetim da mogu spajat oruzja sa gadgetima.
Idem u Goron land, taj mi nekak najblizi sad, resio sam Wind temple. Igra je brutala
Mislim da mi treba pomoc, ne mogu stat igrat. Ma jos samo ova pecina…
- Uređivano
5 sati i zadovoljan sam igrom, ali ne i vizualima( da, art je genijalan) jer su identicni ko i u BotW, cesto mi padne fps do granica slideshowa, ne traje dugo( 10 sekundi) , ali me bas razjebe.
Svijet je dosta prazan, bilo je tak i u prethodniku, ali ocekival sam vecu polulaciju po svuda i nadal sam se da bude Link napokon progovoril
Danas navodno dolazi patch tak da se nadam da budu ispravili dropove i "nazubljene" rubove svega.
Gameplay je cudo i taj osjecaj istrazivanja koji ni jedna igra nema, tu je ova igra na vrhu, i svaka im cast na tome.
Ja jos ne igram ali mislim da bih trebao poceti.
Ja sam na patchu 1.10 i moram priznati da nisam iskusio "često padanje fps-a". Stvarno rijetko baš toliko grozno padne da iritira, baš je u granicama normale. I nikad nije trajalo 10 sekundi u 30h igre koliko minimalno imam. Jednom mi se desilo da je baš bilo gadno, ali samo jednom kad je bilo puno toga na ekranu.
Ne znam točno ni što znači da je svijet prazan, jer doslovno svakih 20m ima ili pećina, ili tip sa znakom, ili neki quest, ili staja, ili shrine, ili ovo, ili ono… Ja u 30h skoro nisam naišao na ništa što se ponavlja, većinom je sve bilo unique iskustvo i većinom slijedim questove od kojih je hrpa dobrih i raznovrsnih. Vjerojatno se misli na lutanje svijetom i razinu detalja putem. Taj dio je prazan, ali i dalje mi nije jasno kako jer ima valjda mali milijun skrivenih stvari posvuda. Mislim da u 16GB nisu mogli više toga natrpat, a još i da konzola to vrti stabilno. Gradovi su puni detalja, ima predivnih lokacija, pogleda, svega. Niti jedan quest do sada nije bio skroz basic, svaki je uklopio neku Zelda mehaniku u sebe, i to je ono što mene fascinira, sve je pomno isplanirano i presentirano. Čak se vraćanje u gradove isplati jer nakon nekih eventova još se toga otvori, pa odem malo tamo… 4h poslje evo me na totalno drugom kraju nakon kopanja po pećinama, istražujem neku lokaciju za koju nisam ni znao da postoji. Ovdje je content kvalitetan, i ima ga na lopatanje. U suštini ne mogu reć ništa blizu toga da je svijet siromašan, osim vizualno na nekim dijelovima što traje tih 12sec dok ne vidim nešto u daljini.
Link nikad nije govorio, to je sad već pravilo preko 30 godina valjda. Ne vjerujem da će se ikad desit da Link progovori.
Nije baš točno da Link nikad nije progovorio. Može ga se čuti da govori "come on" u The Wind Wakeru
Inače, došao u Blighttown... pardon, podzemlje (ali vrti se stabilnije nego Blighttown). Odličan dizajn, nema što. Nisam tu puno istraživao, ali bum se vratio kad malo ojačam. Za sada imam 5 srca healtha te proširio staminu za jednu petinu kruga.
densetsu Nije baš točno da Link nikad nije progovorio. Može ga se čuti da govori "come on" u The Wind Wakeru
Tak je u DQXI u par scena isto ak se ne varam, nešto vrisne ovaj glavni ali to je to
To glasanje , baš mi je čudno kad pričaju a svako malo netko viče "aaaa", "oooo", "aha!" "ho!" "miro ima mali pimpek" i takve pizdarije. Neke scene imaju dub i sve super, i onda 3 sekunde poslje ajmo na glasanje
Šteta što više toga nije dubano, nekad mi dobro dođe na 2minute odmorit
Nego
Odigran prvu Zeldu nakon toga iden igrati Horizon 1 nakon svih hvalospjeva odigra san je i nakon Zelde samo ok igra. Onda odigram opet Zeldu pa krenem na Horizon 2 koji je jos nekima i goty bio prosle godine i na pustu muku san izdrza 15h prije nego san odusta. Evo nakon sto igran ovo novu Zeldu jos je jasnije zasto mi je Horizon proliv od igre. A spominjati ga kao goty….a isusa ti
Znaci ovo je droga ovo je savrsenstvo, koliko god se ovi na ps tjesili da je Horizon Zelda za ps konzolu ne da nije nego nije.
Kako ova igra jede vrime to nisu istine, jos nikad nisan zavrsija ono sto bi poceo jer me nesto odvuce na skroz suprotnu stranu, toliko toga ima a bog te. Rjesija san prvi dungeon meni je bio top i boss borba isto zakon. Bez da san odigra do kraja ovo je vec sad GOTY a vrlo vjerovatno igra ove generacije nista nece izbaciti ni PS ni Xbox da ce biti bolje od ovog
Ma uopće nemaju konkurencije. Najviše me fascinira kako su opet uspjeli sve izvrnuti i napraviti svježe i novo. Toliko novih stvari i mehanika, a nismo ni krenili. Kreativnost i mašta im zbilja nema granica.
Ja ću sad nažalost usporit s igranjem, al će se izdvojit svaki dan bar po sat-dva. Top igra. Top.