Fenix Ako se ne varam, mogu se popravljati samo pukotine do veličine kovanice 5 kn, sve preko mora ići nova šajba. Ako se tehnologija popravka nije promijenila. Bojim se da ćeš morati novu šajbu stavit. Tehnički nisam siguran da ćeš proć, možda hoćeš jer nije u vidnom polju pa ne smeta, ali možda i nećeš jer staklo više nije sigurno.
Automobili
Tu je negdje, jako je na knap veličina. Možda se da sanirat sam da se prođe tehnički samo to valja vidjet sa staklarom, a onda nekad promjenit cijelu šajbu.
Odi u Carglass pa neka ti pogledaju da li se moze popraviti. Nama su davno popravljali i bili smo super zadovoljni, doslovno se nije vidjelo gdje je bilo ostecenje! Jedino sto nase nije bilo ovako veliko :/
Veliko je to za silikonsku injekciju.
Vremenom će početi samo još više da se širi, i to pod uslovom da ne propusti kišu prvom prilikom.
Bojim se da ćeš morati odriješiti kesu.
Poslao slike staklaru, potvrdio je to što vi kažete, prevelika je šteta. Kaže 240€ s rukama, očekivao sam puno gore
@Fenix Btw. ako misliš da ti nemaš sreće, ja doslovno na semaforu stojim i auto iz kontra smjera mi lansira kamen na moje bočno staklo od vozača, koje je bilo malo spušteno. Nije puklo, ali se okrhnulo, a da sam ga imao skroz spuštenog dobio bi kamen u glavu. Jednom sam dobio kamen u šajbu na obilaznici pri 160 na sat i jasno mi je da će puknuti na toj brzini (i je), ali ovo sa Slavonske me ubija u pojam, nervozan sam kad pomislim uopće na to.
buz to mi zvuči kao da imaš sreće
Ma ja nisam toliko ni ljut. Godinama sam radio 150+km dnevno do posla i to po svakakvim cestama, iza šlepera i traktora, nadobivao se kamenčina po šajbi i nikad ništa. Valjda je svemir sad to trebao iznivelirat nekako. Kaže žena da joj nije jasno kako uopće, kamenčić običan.
Više me nervira što mi to sad nitko, od ovih kojima sam dosad slao mailove, ne može promijenit prije četvrtka/petka, a u četvrtak mi zadnji dan za tehnički.
Prežaliti ne mogu što ubacuju Renaultove dci motore kratkog životnog vijeka sa malom kubikažom i slabom snagom u brend tolike veličine kao što je Nissan.
Kad se prisjetim starog Nissan Patrola sa 3.0 dizelskim motorom. Šta je ta mrcina mogla povući..
Fenix Stakla imaš tri vrste:
Zamjensko (treća ruka proizvođač),
original zamjensko (isti proizvođač kao i original, ali staklo nije brandirano s logom auta)
i original (original brandirano s logom auta). Redom kako su navedeni, kreće se i cijena, s time da je svaka razina cca duplo skuplja od prethodne.
Btw. osiguranje od loma stakla je 50€ godišnje.
Ne pitajte kako znam sve ovo gore.
Raziel Vidim ti bas imas problema sa Renaultom? Dakle Renaultov 1.5dci motor je proglasen jednim od najboljih motora ikada napravljenim, koriste ga u Mercedesima, Nissanima, Renaultima, Daciama….. To sto je male kubikaze i snage (iako, realno 110ks je dovoljno vecini) je samo trend koji prati cijela industrija vec godinama zbog raznih eko mjera i manje potrosnje. Kada gledas danasnje motore sa 3 cilindra i 1000 kubika ovaj 1.5dci je jos i dobar. A to da su stare masine bile jednostavnije, izdrzljivije i jace je svima jasno ali ocigledno je pala potraznja za njima i industrija to prati. Ja bi isto radje barem 2.0dci da lakse povucem kampicu ali hbg to je sad stvarno tesko naci :/
Nemam nikakav hejt, ne govorim iz guzice i ne izmišljam, nego pričam iz iskustva. Na tom istom 1.5 dci motoru na Scenicu mi je pukla bregasta osovina, sa 150ak hiljada pređenih km. U tom istom Scenicu sam ostao fasciniran koliko je skup za održavanje, naspram kvalitete vozila. Tad auto staro 5 godina se doslovno počelo raspadati, nema plastike koja nije kvrckala.
Vidim već kad Mercedes spominješ, ne znam iz iskustva, ali vidim ljude kako ismijavaju te Renault motore u Mercedesima, te strogo preporucuju da ih se klone, što i sama cijena govori. Mercedes iste klase sa Renault motorom je dosta jeftiniji od Mercedesovog motora.
moschus Kada gledas danasnje motore sa 3 cilindra i 1000 kubika ovaj 1.5dci je jos i dobar.
Zamisli staviš 1.5 dci u monovolumen ili 3 cilindra u SUV vozilo. I kažeš, ma to je meni sve super. Važno da se kotrlja.
Snaga ekvivalentna kosačici za travu.