Automobili
Prežaliti ne mogu što ubacuju Renaultove dci motore kratkog životnog vijeka sa malom kubikažom i slabom snagom u brend tolike veličine kao što je Nissan.
Kad se prisjetim starog Nissan Patrola sa 3.0 dizelskim motorom. Šta je ta mrcina mogla povući..
Fenix Stakla imaš tri vrste:
Zamjensko (treća ruka proizvođač),
original zamjensko (isti proizvođač kao i original, ali staklo nije brandirano s logom auta)
i original (original brandirano s logom auta). Redom kako su navedeni, kreće se i cijena, s time da je svaka razina cca duplo skuplja od prethodne.
Btw. osiguranje od loma stakla je 50€ godišnje.
Ne pitajte kako znam sve ovo gore.
Raziel Vidim ti bas imas problema sa Renaultom? Dakle Renaultov 1.5dci motor je proglasen jednim od najboljih motora ikada napravljenim, koriste ga u Mercedesima, Nissanima, Renaultima, Daciama….. To sto je male kubikaze i snage (iako, realno 110ks je dovoljno vecini) je samo trend koji prati cijela industrija vec godinama zbog raznih eko mjera i manje potrosnje. Kada gledas danasnje motore sa 3 cilindra i 1000 kubika ovaj 1.5dci je jos i dobar. A to da su stare masine bile jednostavnije, izdrzljivije i jace je svima jasno ali ocigledno je pala potraznja za njima i industrija to prati. Ja bi isto radje barem 2.0dci da lakse povucem kampicu ali hbg to je sad stvarno tesko naci :/
Nemam nikakav hejt, ne govorim iz guzice i ne izmišljam, nego pričam iz iskustva. Na tom istom 1.5 dci motoru na Scenicu mi je pukla bregasta osovina, sa 150ak hiljada pređenih km. U tom istom Scenicu sam ostao fasciniran koliko je skup za održavanje, naspram kvalitete vozila. Tad auto staro 5 godina se doslovno počelo raspadati, nema plastike koja nije kvrckala.
Vidim već kad Mercedes spominješ, ne znam iz iskustva, ali vidim ljude kako ismijavaju te Renault motore u Mercedesima, te strogo preporucuju da ih se klone, što i sama cijena govori. Mercedes iste klase sa Renault motorom je dosta jeftiniji od Mercedesovog motora.
moschus Kada gledas danasnje motore sa 3 cilindra i 1000 kubika ovaj 1.5dci je jos i dobar.
Zamisli staviš 1.5 dci u monovolumen ili 3 cilindra u SUV vozilo. I kažeš, ma to je meni sve super. Važno da se kotrlja.
Snaga ekvivalentna kosačici za travu.
Zašto ne odeš negdje privatno?
MCM Chopped sticker - apruvam
weky Kako misliš?
yakuza_stinger Sa svojim moćnim 1.5 motorom choppam ravno nikoga.
Prošli smo tehnički, nije skužio opruge.
Auto je možda 4 cm od onog ruba grabe za ispitivanje, bio sam na sto muka da će zapeti. Bio bi slikao, ali bi bilo sumnjivo.
A jbt, u Bejha odeš na tehnički, ljudi ga stave na valjke da izmjere špuru, kočnice i amortizere.
Za 3 minute završe posao. A ako nešto ne bude ispravno, svejedno te puste, uz napomenu da popraviš, pa da dođeš kad napraviš da ti kao ponove test (čitaj nikad).
Cirkus.