Tzereen ma nisam. Imao je neke razloge za i protiv, al' imam pamćenje veličine ribice.
Automobili
Ima netko mozda iskustva s novijim Vitarama? Zanima me 1.4 turbojet sa allgrip pogonom. Cini mi se kao dosta dobar auto za pristojnu lovu...
1.4 motor koji goni 4X4 sistem na autu teškom 1750 kg, još kad vidim fabričkih 16" felge na kompaktnom SUV vozilu..
Izgleda da sam zaostao u svijetu povjerenja velike kubikaže motora, jer mi ta današnja snaga motora koju nam serviraju Japanci osim Mazde nikako ne ide u glavu.
Raziel zato kad se obogatim, ide V8 i grmljavina po cestama. Ako ne, minimalno redni šestak.
- Uređivano
moschus Vitara je oko 1200kg sto je sa 140ks sasvim pristojno
Dao bi se zakleti da sam negdje pročitao da je oko 1750 kg.
Moja greška.
Fenix On se žalio da se karoserija previše zanosi u zavoju. Na kraju mu je žena sletila s ceste, njoj srećom nije bilo ništa, ali auto je praktički bio totalka.
SUV koji vozi na 16" točkovima i koji teži 1200 kg je u zavojima i bočnim udarima vjetra jako nestabilan.
Regulative i zakoni su strogi zato imamo trocilindrase sa nasarafljene 2 turbine pa vozi misko dok ide. Prvom vlasniku dobro ali dalje jao nama...
Fenix On se žalio da se karoserija previše zanosi u zavoju. Na kraju mu je žena sletila s ceste, njoj srećom nije bilo ništa, ali auto je praktički bio totalka. Dobio je lovu od kaska i prešao na Mercedesa.
Imam novu Vitaru (tj. sada staru cca 4 mjeseca), nisam baš imao iskustva da "zanosi", izuzev činjenice da ne može ležati na cesti poput ne znam, Mazde 6 budući da je SUV u pitanju. Nema 1750kg, masa praznog auta 1240kg i s tim motorom koji je, ima snage koliko treba. Potrošnja je nekih 6 litara, uključujući gradsku vožnju. Ne mogu se požaliti do sada.
Suzuki je no frills auto za ljude kojima je bitno da je auto nov i pouzdan. Nisu skloni kvarovima, ali nećeš past na guzicu od ljepote i vrhunske tehnologije unutra. Svakako preporuka.
Deadwalker To imas ovaj noviji hybridni model?
buz Jasno, zato je i gledamo. Naravno da bi radje recimo Mazdu cx-5 ali za novce koje mislimo izdvojiti (cca 20k eura) mogu dobiti skoro novu Vitaru ili cx-5 staru 6-7 godina sa min 100k km...
Nije jos nista 100% odluceno ali Vitara nam je u uzem izboru. Gledamo recimo i Konu 1.6t awd ali ih ima jako malo i potrosnja kod nje je vec dosta veca sto uz trenutne cijene benzina i nije mala stavka.
Jesi gledao Stonic? Krcat je opremom za te novce.
- Uređivano
moschus nisam skužio točno, koji su ti primarni prioriteti u potrazi za novim autom? Jedino kaj vidim slično je da su svi barem malo povišeni, znači neki tip terenca, SUV-a ili crossovera tražiš? Ako da, zašto? Jel trebaš baš terenca koji će se snalaziti dobro po svim terenima ili samo želiš biti na povišenom radi preglednosti, lakšeg ulaska u auto i osjećaja sigurnosti?
Btw, mislim da je @weky u pravu. Kia (ali i Hyundai) fakat daju dosta za svoje novce. A i zgodni su im ti mali SUV-ovi.
Meni je, kad se već dotičemo Korejaca, lijep onaj Hyundai Iqonic 5 - samo šteta što je strujkan.