Automobili
yakuza_stinger Meni je, kad se već dotičemo Korejaca, lijep onaj Hyundai Iqonic 5 - samo šteta što je strujkan.
I košta više nego nova C klasa.
weky I know, dodatni razlog zašto ništa od toga. Previše je to za estetiku s baterijama.
Tzereen prvenstveno nam treba everyday auto za ici na posao ali mora biti sposaban vuci kamp kucicu (cca 1200kg). Trenutno imamo Megane Grandtour 1.5dci sa 110ks i bas se vidi na njemu da se muci kada vucemo pogotovo ako su nekakve uzbrdice. Znaci pucamo na nesto sa min 140-150ks i to ne ove moderne 1.0 motore nego nesto malo postenije, idealno bi bilo da je i 4wd iako to vec bitno dize cijenu. Znaci nije nuzno da je "pravi" terenac jer ne mislimo ici po terenu. Gledali smo i Kiu Sportage, to mi se isto cini zanimljivo...
moschus Morao bi provjeriti, ne znam na pamet, ali rekao bi na prvu da više okretnog momenta ima taj Megane sa 110 ks jer je dizel, nego Vitara benzinac sa 140 ili koliko već ima taj 1.4 motor. A okretni moment ti je tu bitniji za šlepu takvih teških stvari od same konjaže. Tebi treba neki dizel sa 140-150 konja i onda šlepaš kućicu bez problema.
buz Tako je! Vitara je nekakavo dno ispod kojeg ne bi isli, posluziti ce ona za kampicu jer je ipak 4wd sto puno znaci ali nije idealna. Zao mi je recimo sto nema Dustera sa konkretnijim motorom. Moramo naci neki kompromis jer nam je glupo kompletno podredjivati auto kampici koju vucemo par puta godisnje. Bitnije nam je da je auto upotrebljiv za svaki dan, da ne trosi previse (Megy trosi oko 5-5.5l i svjesni smo da sto god da kupimo necemo se moci mjeriti s tim). Nama bi idealan bio nekakav 2.0 dizel koji ima momenta a ne trosi jako puno. Imali smo aute koji trose 15tak litara (Pug Mi16), imam jos uvijek i Clia 1.6 16v koji trosi 10lit tako da to vise ne bi, hvala
moschus ti to želiš reć da si imao 405-icu Mi16? E to je već Peugeot.
moschus Nama bi idealan bio nekakav 2.0 dizel koji ima momenta a ne trosi jako puno.
U tom slučaju ja lično na tvom mjestu bi išao na Audi Q5 ili Škodu Kodiaq, vozila koja su stara 5-6 godina, koja nemaju više od 120.000 km na satu, istina rabljena koštaju isto kao nova vozila koje su ti gore naveli, ali ponovo istinu za volju, i kvalitetnija.
Zvučim full balkanski mentalitet, ali radije bi kupio polovnu Q5icu iz pouzdanog salona, nego nekog tamo novog Renaulta iz fabrike.
Raziel baš si dobro opisao dvojbu koju znam imati i ja i frendovi. Oni su isto večinom stava, rađe stariji auto od preko 100 tisuća i da je neka mrcina. A ja bi uvijek rađe novog malog miceka, pa čak i ako je grozni francuz. Nema šanse da dam 20 hiljada eura za auto s toliko km. Meni je to neprihvatljivo. Njima je neprihvatljivo vozit 208icu. Jebiga.
Po meni rabljeni auto DA, ali ako je po cijeni po kojoj mogu kupiti neki malo lošiji, ali novi onda definitivno NE. Za ovih 25K€ od Mazde3 sam mogao uvesti svašta, ali nikad ne bi dao toliko para za nešto rabljeno i neprovjereno. Ono što želim reći @Tzereen da bi i ja radije vozio novi 208, nego stari Audi A6.
Tzereen Potpis na ovo! Nov auto je nov auto, ne govorim nuzno iz salona jer se to ne isplati ali 1-2god star uvijek prije nego nesto vise klase staro 6-7godina. Zasto? Jednostavno, na noviji auto imam jos uvijek tvornicku garanciju barem 3 godine a nesto rabljeno niti znam tko je vozio niti kako je vozio a pogotovo kako je odrzavan auto i troskovi se samo gomilaju. Kad krene iznad 100k ajmo prvo kuplung, pa mozda bi trebalo brzo i turbinu reparirati itd. itd. Po meni se to jednostavno ne isplati niti imam zivaca i vremena kupiti auto pa onda gledati svaka 3 mjeseca sto treba popravljati. Prosla su vremena kada su se auti radili ko tenkovi da traju i traju jer ih, na zapadu, vise nitko ni ne vozi toliko. Vozis 4-5 godina i onda uvalis nekom balkancu koji ce bit sretan i sa tim. Razumijem dilemu ali po mom misljenju i iskustvu je pametnija opcija novijeg auta s manje km i pod garancijom nego nesto staro i neprovjereno.
yakuza_stinger Imao! Zapravo je to bio zenin auto i jos uvijek place za njim a bogme i ja jer se takvi vise ne rade. Velika, cvrsta limuzina koja ide i ide i ide i lezi bolesno dobro ... Sve u njoj tvrdo, kada promijenis brzinu osjetis da si je promijenio, volan tvrd, sve osjetis, papucice tvrde a ne ova elektronska sranja koja sada imamo. Prava sportska limuzina iz tog vremena. Jos da je bio T16 gdje bi nam bio kraj
moschus T16 bi bio ubojica - kao Alfa 164 3.0V6
rupa za novčanik, ali osmjeh od uha do uha za brief moment
Ovo nije dovoljno dobro?
https://www.peugeot.hr/osobna-vozila/ponuda-vozila/peugeot-508-sport-engineered.html
- Uređivano
Razlog zašto se cijena Audia starog 5 godina poklapa sa cijenom novog Renova iz fabrike je ta što je Audi prije 5 godina u fabrici koštao duplo skuplje.
I dalje imam mišljenje, da će uprkos takvoj starosti i iskorištenosti pužiti više kilometara nego novo auto iz fabrike koje je niže do srednje klase, ako gledamo na dugoročni period pouzdanosti.
Tzereen 508 je korak u super smjeru nakon 20ak godina estrogenske radijacije koja je poharala Peugeot. Em dobro izgleda, em se dobro i vozi.
Raziel I dalje imam mišljenje, da će uprkos takvoj starosti i iskorištenosti pužiti više kilometara nego novo auto iz fabrike koje je niže do srednje klase, ako gledamo na dugoročni period pouzdanosti.
A ono, na Renaultu ćeš u prvih pet godina promijeniti ulje, filtere i metlice brisača, a na 5+ godina polovnom Audiju kreću servisi po 2k Eura.
- Uređivano
Zato sam na kraju svog posta i naglasio dugoročni period pouzdanosti. Imas ljude koji ne mijenjaju nova vozila svakih 5 godina čim garancija istekne.
5 godina ces raditi mali servis, i to pod uslovom da sedmično prelaziš 100injak km.
Zamisli da sa takvim vozilom prelaziš 50k kilometara godišnje. Za 2 godine ćeš ga pohabati do te mjere da će biti u gorem stanju nego li dotični Audi sa 5-6 godina starosti.
A zašto? Zato jer je to vozilo niže klase.
Ja iskreno ne sjećam se kad sam vidio auto niže klase da je premašilo 200k kilometara, a da i dalje izgleda utegnuto.
Za auta više klase to je srednjovječnost, i to je činjenica.