Draga mi je Skoda ali 1.0 motor mi nikad ne bi dosao u obzir a s 1.5 TSI motorom ovaj auto starta s 23.890€, nekako malo previse.

Ove nove skode su predivne, ali cjenovno su otisle u nebesa.
Ja sam recimo gledao octaviu 2.0 4x4 i stavio od opreme samo ono sto sam smatrao da mi treba i cjena je bila luda. Mislim da oko 370k kn

Konfiguriraš top model cjenovno kao RS i čudiš se ko pura dreku na cijeni. Najlakše poklikat lol.

Nema više B segmenta za ispod 140-150.000 HRK, ako se uzme neka normalna oprema, niti Škoda nije iznimka.
      Fiesta Monte Carlo prošle generacije je koštala oko 120.000 HRK, sad toliko dođe osnovni 1.0 TSI model.
      Gledao sam nedavno Fiestu, u najjačem???, Titanium paketu opreme dolaze čelične felge + ratkape (ratkape se valjda danas smatraju bonusom).
      Jeb'la vas korona, rat i sve ostalo.

elder8472 To je cijena s doslovno svom opremom koja ide na Octaviu vRS, može to i puno jeftinije.

weky
        Pa kaj buraz ak kupujem takav auto cu si i pokliktat al nedam za auto 50k e. Samo to kazem. I da cudim se jer su sve cjene osle u nebesa.

buz
          Kak smo prije pricali uzet cu vjerojatno godinu star auto, ne isplati se novi uzimat. A sad kad vidjet cemo.

Prijatelj trazio auto izmedju ostalog gledao i Skodu Superb kad malo usporedimo cijene kostaju skoro kao Audi A6 a od Passata su skuplje ohoho, prespavao sam ali izgleda Skoda postala neki premium razred.

elder8472 Pa kaj buraz ak kupujem takav auto cu si i pokliktat al nedam za auto 50k e. Samo to kazem. I da cudim se jer su sve cjene osle u nebesa.

A ono, vrlo očito je da ne kupuješ.
          Uzmeš Octaviu koja je i dalje full korektan auto, cijenom i opremom, i onda poklikaš još 20k Eura opreme na nju. U tom slučaju prigovarati da je skupo je na granici ludosti. Očito to nije ni klasa, ni oprema za tebe i to je ok.

Ja isto kupujem Supru jer sam siguran je to auto za mene, ali sam isto tako siguran da ju ne mislim platiti više od Yarisa. Jer šta si ovi u Toyoti misle, pa te cijene su otišle u nebo. I eto, jasno je ko dan da neću voziti Supru.

weky
            Diz koji si ti lik, tupis neke stvari ko da me znas i poznas. Ko da znas moju situaciju itd.
            Al ok kume u pravi si sve 5

Naravno da te znam. S kilometra te pročitam.
            Taman smo u aktivnoj raspravi oko polovnog B segmenta i ti bahato uletiš sa spikom da kupuješ full nabrijanu Škodu za 50k Eura jer hoćeš i možeš, ali da ne bi dao te pare. Sulud post bipolarnog pristupa koji ničim ne pridonosi raspravi, samo neko tvoje random puranjenje bez pokrića lol.

weky
              Vidim da ti imas malo zescih problema. I potpuno promaseno kaj sam zelio napisat. Al ok. Necu se ni pravdat ni tebi obasnjavat.
              Niti cu pisat tu vise jer nema smisla jer 90% vas ljeci vlasiti flustracije tu.
              Eto weky jedan problem manje za tebe

@Fenix Kako ide traženje auta? Imaš neki uži izbor? Ako kupuješ, sigurno si pogledato Watsona i Juru uzruž i poprijeko.

Ja sam dosta dugo bio zagrijan za octaviu combi(koju godinu staru) i bome su jebacki skupe ovdje ali recimo kad kupujes novu i ne zelis jebeni 1.0 motor (proklet onaj koji je prvi stavio takav motor u nesto vece od Fiat 500 ili smart) onda ces dobro iskesirati. 1.5 tsi ide tek od 33000€ a to je style oprema koja je iskreno dosta siromasna tako da vjerujem da ne treba puno da bi se doslo i na 50 hiljada.

Mada dodavanje opreme po meni bas i nema smisla kad vec ima RS verzija koja dodje 42000€ a ima manje vise sve sto bi covjeku trebalo.

weky na Clia smo se odlucili, 4 phase 2. Izletio jedan jako dobar, nema ništa km, savršeno očuvan, dog se za jučer... I onda meni, naravno, iskoči neko sranje, ispadnem neozbiljna pizda i čovjek se više ne javlja.

Ali u principu bit će Clio. Sviđa nam se i u zacrtanom budžetu se može dobit relativno novi.

Btw, gledao sam preko webcachea iste modele od prije dvije god na Njuškalu. Sve isto, auti danas stariji, a cijena ista. Strašno nešto. Kad bi znao da će se u narednih godinu dana tržište normalizirat, vjerojatno bih pričekao. Ali vjerojatno neće.

Fenix nož si mi u srce pogurao. Di je PUG?