Matador

Lega, bacaj tu tavu u pizdu materinu il peci jaja na oko u njoj…ovi ga zakomplicirali na max 😃

Miro Ako je ramstek kupljen do vrata biti ce ionako mekan.

Za nekog ko 20 godin pece, triba bi znat da je meso blizu droba meko a sta se vise prema vratu do je sve krtije.

Nakon nekih izjava nekako one slike padaju u vodu, sve mi se cini da to sve samo lipo figura 🤷🏻‍♂️🤌🏻

Nadalje ako je maslinovo ulje dobro, ne djevicansko onda se okus uopce puno ne osjeti, a puno je bolje od ulja u kojem se przija.

Tocno, sol i papar, i nista vise. Maslacom polivat jedino da dobije boju, iako je i to precjenjeno.

    Kod mene isto ramstek nema što ići u pac. Pacam samo klasiku za roštilj, a steak eventualno može odležati. Okrećem jednom i na kraju sol i papar

    Ali svatko ima svoje i kako kome paše. Ja ni ribu nikad u ulje prije pečenja, pa mi se čude, ali tako mi ispadne najbolje i ne lijepi se

      Twillight Za nekog ko 20 godin pece, triba bi znat da je meso blizu droba meko a sta se vise prema vratu do je sve krtije.

      Nakon nekih izjava nekako one slike padaju u vodu, sve mi se cini da to sve samo lipo figura 🤷🏻‍♂️🤌🏻

      Dobro sad vec si posa u totalnu glupost i iman osjecaj koda slusan nekoga od 70g.

      Ako ti je ramstek tvrd neznas ga spremiti ni izrizati i to je sve mudrost.

      Ne zivis u japanu pa da kupujes kobe ili wagyu meso pa te cisto boli kurac od kojeg dijela je jer je mekano.

      Ramstek do vrata je uvik bolji jer ima vise masnoce ode plecke prema guzici na ramsteku kod nasih krava sto nademo u mesnici nema masnoce nema prosaranosti i radi toga meso je tvrđe i slabiji je okus.

      Toliko od mene na ovu temu.

      Fenix Kod mene isto ramstek nema što ići u pac. Pacam samo klasiku za roštilj, a steak eventualno može odležati. Okrećem jednom i na kraju sol i papar

      A kazen ti o ovoj temi mogu stvarno danima pisati jer san proba sve varijacije i tehnike. Sto se tice paca on mi sluzi ako kupim meso i neman ga vrimena spremiti par dana a neda mi se stavljati ga u led onda stavim u pac pa moze u frizideru biti danima bez problema. Jedan hack kojeg koristim je da meso stavim u onu zip kesu jer ti treba onda 2 deca ulja ako stavljas u tecu ili neku posudu onda ode i litra ulja. A pac jen dobar ako oces dodati slojeve okusa na steak pa dodas senf luk ljute feferone koju grancicu timjana ili ruzmarina. Mozes svasta ali bit je da nadogradi okus a ne da ga ubije.

      Sto se tice okretanja ta fora jedan put okretati je isto nepotrebna najbolji rezultat imas ako ga stalno okreces jer se onda druga strana nije puno ohladila pa da treba neko vrime da opet krene dobivati boju. Vrtis ga koliko god oces dok se ne spece.

      Onda sol i papar kad soliti toliko tekstova i svega pa san i tu svasta proba jedno vrime san najvise radio ovo ko i ti sol i papar nakon pecenja ali to mi nije dalo najbolji rezultat jer se recimo ponekad sol ne stigne rastopiti pa dobijes nekako slanu povrsinu a papar isto tako. Nekako ajmo reci ubije mi okus mesa. Soliti je najbolje dan prije staviti u frizider na nesto di steak ima zraka sa svih strana onda sol izvuce svu vodu iz stakea i nakon nekog vrimena tu svu vodu meso je povuce natrag i posli se od do savrseno.

      A opet to se ne sitin ili nema mista u frizideru pa to koristim ritko, za sad je kad krenem peci poslim i popaprim i to je to.

      U subotu san bio u nabavi kupio skirt steak ramstek i teleci tbone sprema nesto za docek a drugo vakumira i stavija u frizider nisan stavlja u led.

      Sutra cu peci ostatak a na ramstek cu danas dodati senf da malo dade aromu mali mi se ubio u ramsteku zadnji put kad san doda senf.

      Na zadnjoj slici se viditi koliko ima soka a nije dodano ni ulje ni maslac ni nista samo sok koji je meso pustilo

      Giphy - Swipe Up GIF

      Haha..sto jest jest stvarno je doktor!

      Da meni rece idi s tim ramstekom u provaliju ispast ce ti odlican…bez razmisljanja bi u provaliju 😁

      Pa neka ispada u letu

      Evo ramstek u senfu i teleci tbone

      Dobro je to ali za mene ipak najdraze bez icega samo sol i papar ali ovako spremin mozda jednom do 2 puta godisnje da malo prominem onda kad spremin vidin da nema potribe minjati🤣🤣🤣

        Miro Netko lajka pičke po instagramu, a ja tvoje slike janjaca i bifteka na ovom topicu.

        Domaci pivci kila 20e

        Bogami je dobro skocila cijena rekao staroj da proda nase pa nece a onda na razanj sa njima.

        Ako imate priliku pravog domaceg pivca spremati nemojte to propustiti. Okus fenomenalan

        @Miro Dao mi je brat neki komad mesa, piše teleći ribeye, ali je 1.3 kile, nije onako kao jedan steak, nego je onako komad mesa koji izgleda više kao svinjski file. Šta da mu radim?

          buz

          A baci sliku.

          A teletinom neces faliti kako god je speces jer nije tvrda.

          Ako je predebelo narizi na steakove i peci na gradelama ili tava. Peces kako ti god odgovara oces manje oces srednje oces do kraja biti ce mekano. Samo nemoj skroz pripeci da ne osusis puno pa da nema soka.

            • buz

              •  
              •  
              •  
              •  
            • Uređivano

            Miro A baci sliku.

            Evo slika, ne znam zašto je relevantna za temu, ali ok.

            Hvala na savjetima za meso. 👍

              buz

              Samo narzi na fete i to je to

              Tava ili gril sto ti je lakse

                Miro ne davaj mu ubuduce savjete dok ne skine majicu

                  Prika

                  Dobro tebi smeta majca Dinama meni smeta majca opcenito.

                  Tako da poslati ce sliku bez majce kad spremi meso.

                  Da vidimo to isklesano tijelo.

                  member

                  A da imati muda poslati firmu u kurac i otvoriti nesto nebi se zajeba.

                  Ali neman muda nazalost

                  Evo nakon dugo vrimena pizzu spremali, tisto new york style, sunka pik u ovitku, sir mix gauda, cheddar i ribana mozzarela. Top ispalo

                  Miro

                  Nije loše ispalo, ali me smeće od kineskog termometra prevarilo pa sam mrvicu ispekao jače nego što bi htio. Ali nije bilo gumeno, bilo je mekano i ukusno, samo nije bilo onako skroz sočno.

                  Daj preporuči neki dobar nož za svrhe kuhanja, imam sve neke vulgaris noževe, jedva sam rezao. Znam da ih imaš masu, ali kojem se uvijek vraćaš kad tako zatrebaš narezat meso ili nešto?

                    buz

                    https://www.ledhunter.com/victorinox/kuhinjski-nozevi-i-alati

                    Tu biraj sto oces

                    Ovaj iman ja

                    https://www.ledhunter.com/victorinox/kuhinjski-nozevi-i-alati/5-6606-15-victorinox-noz-za-otkostavanje

                    Sa njim sve radim jedino ako je veci komad onda moran uzeti veci noz

                    Ovog planiram uzeti radi toga

                    https://www.ledhunter.com/victorinox/kuhinjski-nozevi-i-alati/5-5500-30-victorinox-mesarski-noz

                    Ja edc sklopive nože iman i jeftinih i jako skupih kuhinjski su vise jeftiniji jer ovi gore rade cuda.

                    Posto gledan svasta na youtubeu ove gore koriste mesari neki vec preko 20 godina i kazu da ih nebi minjali nikad a sa tim se moran sloziti jer ako se i malo istupe samo ih taknes malo na brus i odma su opet ostri.

                    Mozes na ovoj stranici i brus uzeti

                    buz ali me smeće od kineskog termometra prevarilo pa sam mrvicu ispekao jače nego što bi htio.

                    A termometar nemoj ni korisiti za tanke fete jer tu recimo ako oces da bude na medium sto je oko 60c mora meso vaditi kad bude malo preko 50c jer se pece i dalje kad skines sa vatre. Ako si skinuo na temperaturi koju zelis tu je problem morao si prije skidati