FFA: Food For All
- Uređivano
Miro Ako je ramstek kupljen do vrata biti ce ionako mekan.
Za nekog ko 20 godin pece, triba bi znat da je meso blizu droba meko a sta se vise prema vratu do je sve krtije.
Nakon nekih izjava nekako one slike padaju u vodu, sve mi se cini da to sve samo lipo figura
Nadalje ako je maslinovo ulje dobro, ne djevicansko onda se okus uopce puno ne osjeti, a puno je bolje od ulja u kojem se przija.
Tocno, sol i papar, i nista vise. Maslacom polivat jedino da dobije boju, iako je i to precjenjeno.
Kod mene isto ramstek nema što ići u pac. Pacam samo klasiku za roštilj, a steak eventualno može odležati. Okrećem jednom i na kraju sol i papar
Ali svatko ima svoje i kako kome paše. Ja ni ribu nikad u ulje prije pečenja, pa mi se čude, ali tako mi ispadne najbolje i ne lijepi se
Twillight Za nekog ko 20 godin pece, triba bi znat da je meso blizu droba meko a sta se vise prema vratu do je sve krtije.
Nakon nekih izjava nekako one slike padaju u vodu, sve mi se cini da to sve samo lipo figura
Dobro sad vec si posa u totalnu glupost i iman osjecaj koda slusan nekoga od 70g.
Ako ti je ramstek tvrd neznas ga spremiti ni izrizati i to je sve mudrost.
Ne zivis u japanu pa da kupujes kobe ili wagyu meso pa te cisto boli kurac od kojeg dijela je jer je mekano.
Ramstek do vrata je uvik bolji jer ima vise masnoce ode plecke prema guzici na ramsteku kod nasih krava sto nademo u mesnici nema masnoce nema prosaranosti i radi toga meso je tvrđe i slabiji je okus.
Toliko od mene na ovu temu.
Fenix Kod mene isto ramstek nema što ići u pac. Pacam samo klasiku za roštilj, a steak eventualno može odležati. Okrećem jednom i na kraju sol i papar
A kazen ti o ovoj temi mogu stvarno danima pisati jer san proba sve varijacije i tehnike. Sto se tice paca on mi sluzi ako kupim meso i neman ga vrimena spremiti par dana a neda mi se stavljati ga u led onda stavim u pac pa moze u frizideru biti danima bez problema. Jedan hack kojeg koristim je da meso stavim u onu zip kesu jer ti treba onda 2 deca ulja ako stavljas u tecu ili neku posudu onda ode i litra ulja. A pac jen dobar ako oces dodati slojeve okusa na steak pa dodas senf luk ljute feferone koju grancicu timjana ili ruzmarina. Mozes svasta ali bit je da nadogradi okus a ne da ga ubije.
Sto se tice okretanja ta fora jedan put okretati je isto nepotrebna najbolji rezultat imas ako ga stalno okreces jer se onda druga strana nije puno ohladila pa da treba neko vrime da opet krene dobivati boju. Vrtis ga koliko god oces dok se ne spece.
Onda sol i papar kad soliti toliko tekstova i svega pa san i tu svasta proba jedno vrime san najvise radio ovo ko i ti sol i papar nakon pecenja ali to mi nije dalo najbolji rezultat jer se recimo ponekad sol ne stigne rastopiti pa dobijes nekako slanu povrsinu a papar isto tako. Nekako ajmo reci ubije mi okus mesa. Soliti je najbolje dan prije staviti u frizider na nesto di steak ima zraka sa svih strana onda sol izvuce svu vodu iz stakea i nakon nekog vrimena tu svu vodu meso je povuce natrag i posli se od do savrseno.
A opet to se ne sitin ili nema mista u frizideru pa to koristim ritko, za sad je kad krenem peci poslim i popaprim i to je to.
U subotu san bio u nabavi kupio skirt steak ramstek i teleci tbone sprema nesto za docek a drugo vakumira i stavija u frizider nisan stavlja u led.
Sutra cu peci ostatak a na ramstek cu danas dodati senf da malo dade aromu mali mi se ubio u ramsteku zadnji put kad san doda senf.
Na zadnjoj slici se viditi koliko ima soka a nije dodano ni ulje ni maslac ni nista samo sok koji je meso pustilo
- Uređivano
Ufff, pizza je pizza.
- Uređivano
Nije loše ispalo, ali me smeće od kineskog termometra prevarilo pa sam mrvicu ispekao jače nego što bi htio. Ali nije bilo gumeno, bilo je mekano i ukusno, samo nije bilo onako skroz sočno.
Daj preporuči neki dobar nož za svrhe kuhanja, imam sve neke vulgaris noževe, jedva sam rezao. Znam da ih imaš masu, ali kojem se uvijek vraćaš kad tako zatrebaš narezat meso ili nešto?
- Uređivano
https://www.ledhunter.com/victorinox/kuhinjski-nozevi-i-alati
Tu biraj sto oces
Ovaj iman ja
Sa njim sve radim jedino ako je veci komad onda moran uzeti veci noz
Ovog planiram uzeti radi toga
https://www.ledhunter.com/victorinox/kuhinjski-nozevi-i-alati/5-5500-30-victorinox-mesarski-noz
Ja edc sklopive nože iman i jeftinih i jako skupih kuhinjski su vise jeftiniji jer ovi gore rade cuda.
Posto gledan svasta na youtubeu ove gore koriste mesari neki vec preko 20 godina i kazu da ih nebi minjali nikad a sa tim se moran sloziti jer ako se i malo istupe samo ih taknes malo na brus i odma su opet ostri.
Mozes na ovoj stranici i brus uzeti
buz ali me smeće od kineskog termometra prevarilo pa sam mrvicu ispekao jače nego što bi htio.
A termometar nemoj ni korisiti za tanke fete jer tu recimo ako oces da bude na medium sto je oko 60c mora meso vaditi kad bude malo preko 50c jer se pece i dalje kad skines sa vatre. Ako si skinuo na temperaturi koju zelis tu je problem morao si prije skidati