member Uh, 13 eura je taj cheeseburger, a 5 eura su krumpirići (i još 4 neograničen refill pića). Dosta je velik i sam biraš sto ide unutra. Stilom nije kao burgeri u ovim našim fensi mjestima, više je to kao BK/megic, ali milijardu puta bolji.

Toliko je bio dobar da bi i danas išao opet, ali savjest me peče, previše je.

    Fenix

    Skupo isto a nazalost postalo je to normalno, probaj doma praviti viditi ces da ces se oduseviti kako to dobro ispadne.

    Evo cujem da je kod mene janjetina po restoranima 380 jebenih kuna, majko mila nisu normalni.

    Isao danas do mesnice pitao dicu sto ce za rucak ramstek, janjetina ili odojak

    Odabrali su ovo

    Manje od 300kn imamo 3kg necete me viditi u restoranu.

    Fenix Znači 22 € za full meni. Je, dosta skupo bome, duplo više nego mek i Burger King. Mislim probao bih jednom da mi je dostupno, ali da je preser, je. Pogotovo za taj mek/BG djir burgera. Mislim znam da je sigurno bolje, ali to je onda neki hibrid onih fensi burgera i ovoga.

    Za vikend bila pizza nakon nekog vremena. Na šalšu prosuo naribanog pecorina pa burata, bosiljak, leccino masline, maslinovog ulja i bresaola na mom dijelu.

    1 / 2

      member Znači 22 € za full meni. Je, dosta skupo bome, duplo više nego mek i Burger King. Mislim probao bih jednom da mi je dostupno, ali da je preser, je

      Preseravanje je, ali svejedno sam bio otišao još jednom.

      Preskupo je i neću reći da mi ne remeti spavanje koliko se potrošilo, ali cijeli taj doživljaj odlaska tamo je baš jebeno iskustvo. Od toga da ti pospu cijelu vrećicu krumpirićima pa imaš osjećaj da su ti poklonili gomilu toga (a nisu), pa preko kikirikija koji su besplatni i samo grabiš prije/poslije jela (ne znam kako su učinili da su slani iako su u ljusci), do pića čiji je refill besplatan i ima 50-ak kombinacija.

      Prostor nije zgužvan kao u MD/BK, stolovi su veliki, ovi što rade tamo su zajebanti (vjerojatno po pravilu franšize) i sve je nekako opuštajuće i chill. Da ih ima u HR, vjerojatno bi tih par puta godišnje koliko idem u takve restorane išao u ovaj koji je puno skuplji.

      I btw, na onom aparatu sam otkrio ovo, nekakvu mješavinu koleg i fante (ili spritea?), baš je zanimljivo piće

        To piće je poznatije pod nazivom Spezi. Imaš ga kupiti posvuda.

          weky Guglao, u pravu si, ali za razliku od tog Spezija ovo puni baš Coca-Cola.

          Uglavnom, nije me se baš dojmilo toliko da bih ga sad išao svugdje tražit. Dosta mi je tih gaziranih pića za nekoliko mjeseci

            Fenix

            Ja nebi bio dugo opušten kad bi vidio račun Ha-Ha-Ha. Zvuči momentom nešto kao Submarine kod nas, između meka i fensi burgera.

            Evo jedan jebacki rucak zadnji put nisan slika nego zavrsni rezultat sad evo sve

            Meso zapeci sa svake strane izvaditi ga i ubaciti kapulu, mrkvu, luk i pastu od pomidora

            Kad se to izdinstalo desetak min dodajemo vino koje ne treba iskuvati nego nakon minute dodamo pelate, 2 lista lovora, timjan ako imate svjezi jos bolje ako ne onda moze i suseni i moze komad kore od parmezana koje ja nisan ima pa dan ubacio komad trapista i vratiti meso. Nakon toga u špaker pokriti sve na oko 140c na 2 sata.

            Nakon toga malo promisati i sad otklopiti malo i tako jos drzati u spakeru sat vrimena mozda i manje ovisno koliko je sve iskuhalo da nebi sug bio pregust.

            Nakon toga vadimo meso i sa dva pinjura san ga rastrgao a sug prosao sa stapnim mikserom ko voli moze i ostaviti onako sa komadima ali dica mi vise vole ovako, vratimo meso dodati soli i papra ako treba i to je to.

            I sad cekan zenu i dicu da dodu skuham pastu dodam ragu i to je to

            Evo rucali ubili se i pola šuga je ostalo lipo ce u led i imamo jos jedan brzinski rucak.

            Top. Jebi se, napravit ce se. Koje je meso?

            Sljedeći vikend vjerovatno jer sam ovaj odlučio radit lazanje.

              member

              Mozes rebra a ja san koristio juneci vrat narezao na velike kocke i to je to.

              Pita mali jeli je i danas pasta od jucer za rucak 🤣🤣🤣 e danas cemo ramstek

              Aj kad smo krenuli ruzno stati znaci ramstek sa najboljim pireom koji ce te ikad probati

              Klasika kumpire kuvajte dok ne omekasju onda ih prodete kroz cidaljku jer ce biti mekan pire, u tavu stavite maslac cesnjak i panceta kad malo dobije boje stavite sve na kumpir i dodate vrhnje. Na kraju ide vlasac sol i paprar po vasoj zelji.

              Tak fino započneš i onda zajebeš tu divotu sa vrhnjem a njega ne volim u kulinarstvu za slana jela.

              A ova druga papica je čist OK!

              7 dana kasnije

              Tjedan dana se nije ništa kuhalo nit jelo.

              Jedna lagana marendica jutros

              Moja domaca panceta i materin kruv ispod peke

              @member i @Miro ajde dajte mi recepturu za topinge sto mecete na pizzu, a da nije margerita i s pršutom. Treba mi nešto novo. Netko je od vas radio onu “bijelu” pizzu ako se ne varam. Može bilo sto samo da nisu one dvije gore spomenute. Tnx ❤️

                Flipper Uh oh. 😅

                Ajmo redom. Prvo sos od rajčica sada uvijek radim od cijelih rajčica koje gnječim rukom. Pripazim uvijek da su one duguljaste kao što su San Marzano ali ne ubivam se da baš njih nađem jer su skupe i rijetke, a razlika je minimalna. Onda u to uvaljam maslinovog ulja, malo soli i šečera, list dva bosiljka svježeg sitno nareznog ili trganog, to sve zamiješam i to mi je crveni sos.

                Sad mi je najdraža klasika, talijanska margarita:

                Po bazi prolijem crveni sos, prospem nariban grana padano, stavim tako peč jedno 3-4 minute, onda stavim mozzarellu (buffala ili obična), prospem preko svega još grana padane pečem tako još jedno 3 minute i onda za kraj stavim svježeg bosiljak i prolijem sve malo s maslinovim i vratim doslovno 20 sekundi samo da bosiljak pusti svoje ali da ne uvene.

                Druga koju često napravim je jako slična, sos i bazu isto radim samo još stavim neke masline tamne i obavezno sa špicom jer su ove bez škovaca, umjesto mozzarelle stavim buratu i to pred sami kraj skupa s bosiljkom. Kad budeš gotov ostavi na kamenu da pizza ostane topla jer burata dosta hladi, ali je upravo i poanta taj toplo-hladni kontrast. Ako ti fali mesa, stavi i bresaolu skupa s bosiljkom i buratom pred kraj, dobro se slaže.

                Te dvije najčešće radim. Kad mi dosade onda napravim klasika miješanu balkansku samo s ovim tijestom, znači sos, zamiješam goudu i cheddar, origano, gljive, kuhana šunka. Ili to samo margarita varijanta. Ali možeš s tom bazom margarite svašta valjat, razne vrste salama, pa tipa napravit američku pepperoni. Ja tu stavim od Lidla onaj paprikaš, jer mi je kulen prejak a zimska mi ima skroz drugačiji okus. U Metro sam bio našao baš peperoni salamu ali je više manje isti k kao taj Lidlov. Jedna od dražih na tu bazu mi je proć kozice malo na tavi da puste vodu, stavit češnjak praha po siru i sitno nareznog peršina, sve zalit s maslinovim uljem i na kraj stavit domaćeg pršuta. Iako zvuči možda čudno, jako dobro se ljubi.

                Za te bijele sam eksperimentirao ali po bazi stavi ricottu, maslinovo ulje, dosta grana padane, mozzarella, scarmoza, dimljena mozzarella/burata i bosiljak. To bi bilo najbolje.

                Flipper

                Nikako odgovoriti malo guzva pa malo zaboravim.

                Znaci ja ti vecinom idem na klasiku ali kad iden na nesto drugo to je ili ramstek pizza ili sa lignjma.

                Na ramstek pizzu ide tisto na koje stavljas bešamel umak sir ramstek i gljive mozes i koji feferon ako volis ljuto i to je to meni jedna od drazih pizza.

                A sto se tice ove sa lignjma ona je dobila nagradu pricali su kao najbolja ja balkanu i te neke fore a kao izmislija je ovaj pizzajol sto radi u toj pizzeriju u zadru. Onda san kod narudbe gledao sastrane kako je radi i doma kopirao. Znaci lignje malo stavim da se skuhaju ili frigaj da nebi ostale sirove i onda u njih stavim dosta cesnjaka i maslinovo ulje dosta to izmjesam i ide tisto pa šug pa stavis lignje sir i gljive i speces, onda dolazi ta njena tajna koja joj daje poseban okus koji nebi nikad pogodio da nisan vidio znaci kad se spece po pizzi zalijes vodu od kiselih krastavaca i dobijes perverziju.

                U jebote sad skuzin da stvarno dugo to nisan sprema a jos i kamen iman

                Cek da vidin iman li koju sliku

                Malo zelenjave (varivo od poriluka) a da ne bude skroz very sad, malo se meseka našlo polak koje se kuhalo u tom varivu.