FFA: Food For All
jebemti kak dobro izgleda, kao kikiriki u medu.
Kamen stavi skroz na samo dno pečice kad ga griješ, puno puno bolje se ugrije. Kad pečeš napravi to što je buz rekao, digni skroz gore i prebaci na grill mode ili s najgornjim grijačem ako nemaš to. Za mozarrelu ne brini, nju samo stavi naknadno zadnjih minut. Ali i nju kad režeš treba iscjediti prije da izbaci višak vode, ne kuhinjskim ručnicima nego na cjediljku tako da ipak ostane njene tekućine da pusti malo na pizzu.
Mozzarella ovdje se mogla još peć z duže ali se i tako rastopila dok pizzu ostaviš još koju minut dvije da stane i dok sve to razrežeš i poslužiš. Isto tako za tijesto obavezno treba odstajat što duže. Zapravo je to najvažniji dio za pečenje s kamenom. Ovo gore je stalo nekih 4 sata jer sam bio zaboravio stavit kvas dan prije pa sam ga naknadno stavio. Ispalo je na kraju oke, ali je falilo mekoće tijesta i ukusa radi nedostatka fermentacije.
Ovo ispod je ostalo još malo duže nekih pola sata sat i već je bolji rezultati bio.
Hvala.
https://forum.ffa.hr/d/1071-ffa-food-for-all/957
Valjda je dobro linkalo. Imaš tu više manje sve.
Da, pizze ti izgledaju brutalno… ovako po slici, radije bi pojeo tvoju nego bilo koju iz ZG pizzerija….
Svaka čast!
Ja se isto mislim ovih dana probat napravit neki starter koji može stat onda u fridgu dosta. Tako kad me pukne želja da mogu izvadit i sklepat to taj dan u relativno kratkom vremenu.
Lopatu sam ja sam sebi napravio na poslu jer radim s inoxom. Iako je to zajeb jer je teška ko sami vrag radi materijala. Najbolje je tražit neku aluminijsku. Ali da, po onome što sam gledao baš su im nabili cijene. Vjerovatno je sad sve i skuplje.
- Uređivano
A koliko dana to tijesto može stajati u fridžu?
I u videu kaže da se ova vrsta pizze može peći samo na kamenu… zašto?
Ili možemo i mi, obični smrtnici bez kamena?
- Uređivano
Za te startere neznam ni ja. To ću tek probat sad pa trebam malo pogledat koji recept.
A pizza nije isključivo za kamen, možeš probati na papiru za pečenje i rešetkama. Neće biti isto, kamen digne razinu ali nije loše za start. Tako sam je ja prije kamena pekao.
Inače kamen hvataj u Eurospinu/Lidlu, znaju ih imati svako toliko i budu ispod 100 kn.