Miro

Ne vjeruj mu, kad vam žene između rastave i alimentacije uzmu sve šta imate, igrat ćete ps4 igre na vivaxu i jest mesni doručak sa dvopekom.

5 dana kasnije

Nije baš okusom ni vizualno (finalna tekstura pećenog tijesta) kao iz picerije jer nisam radio po pravilima ali ovo mi je prva kružna pizza koju sam napravio umjesto uobičajenog kvadratnog izgleda po limu. Sveukupno vrijeme radnje od samog početka pa do konzumacije je oko 2h. Napravio sam količinski za 4 pizze.

Nemam krušnu peć, kalup za pizzu, kamen, niti lopatu za premještanje ali može poslužit i ona za okretanje palačinki plus druga ruka, snađi se druže! Na kružnoj dasci sam oblikovao, pa poslije mala jebada za premještanje u lim ali za finalni izgled na limu se onda oblikuje te proširuje i popravljaju nepravilnosti. Najbitnije da je ukusno bilo 😘.

Rub ti je ispao kao buhtla.

Yep, kora mi je baš nekako čudna.

Pa velim da nisam radil po pravilima, sam postupak pa mirovanje tijesta i sl. Gluten nije stigao odraditi svoje. Ovo je brzinski način rađenja pizze. Zato je tak ispalo kak ispalo kao neka gibanica. Sve u svemu fino je bilo.

Kupovna torta, sad je akcija u Kauflandu, 5,29 eura što je bagatela jer inače takva torta je koštala u kunama oko 70 kn. Bile su još kune kad sam je prošle godine kupoval.

Jaffa torta, baš je ukusna. Ko voli kombinaciju čokolade i naranče, ova torta je pravi izbor.

Nisam jeo od Mlinara ali probao sam ih više od različitih proizvođača i sve su mi bile nekako podjednakog okusa. Ova sa slike je iz Slovenije, privatna pekara.

Fenix

Cura mi isto hvali mlinar ove torte al meni i nisu nesto… opcenito mi su mi kolaci dosadili nekak mi svi imaju sličan okus.

Iznenadili su me jako kolaci na golf terenima u restoranu, probao sam 2 i mogu reci da su totalno druga sfera od ovih iz slasticarnici i definitivno najbolji kolac koji sam pojeo u zivotu.

Inace jako volim zagrebacka kremsnita iz Vinceka.

Fenix malo kasnim s odgovorom, Mezzo Mix imas u Mulleru ako te zanima! 😃

6 dana kasnije

Društvo dolazi na babinje, pa neće nitko plate, nego hoće pizzu. Tako da ja i dalje pečem pizze. Evo koja slikica.

1 / 7

I jedno tijesto puno zraka. 😄

Super izgleda, ali kako ti se da raditi te mini pizze?

Brijac ma nisu sve mini. Neke sam slikao tako da izgledaju kao da su skroz male, a nisu. 🤣 A najviše pravim pizze društvu, a oni svi vole ovaj ogroman rub pa onda naguram tu zraka da se podigne sto vise. Sebi kad pravim onda radim veću pizzu, a ovi vole ovako.

Inače, sad sam prvi puta isprobao takozvani re-balling i tijesto postane jos bolje. Znaci kad već napravite okruglice, i možda vam ostanu previše na sobnoj temperaturi da s njima ne možete ništa, samo ih ponovno oblikujte, ostavite dva sata na sobnoj i tijesto je bolje nego ikada. Bude još prozračnije.

Flipper a oni svi vole ovaj ogroman rub pa onda naguram tu zraka

Ak je tak ja bih upotrebil pumpu za bicikl i napumpal rubove pa nek guštaju 😆

Ja se zasitija domace pizze nekidan smo spremali i jednostavno proslo nas a posto nismo dugo jeli kupovnu bas nam odgovara. Jucer san uzeo sebi za marendu bas mi je legla

• [deleted]

Jel 270€ dobra cijena za Optigrill elite xl+ ?

Mislim da je to najbolji model?

Umjesto uobičajene šunke na pizzu sam stavio po prvi puta sirove nasjeckane čevape. Sočno i ukusno.

Na fastingu sam peti dan, toliko dugo da mi ovo odlično izgleda. Ali stvarno, da se ne uvrijediš, izgleda super, ali mozak mi ne može probavit tu kombinaciju