FFA: Food For All
Nije baš okusom ni vizualno (finalna tekstura pećenog tijesta) kao iz picerije jer nisam radio po pravilima ali ovo mi je prva kružna pizza koju sam napravio umjesto uobičajenog kvadratnog izgleda po limu. Sveukupno vrijeme radnje od samog početka pa do konzumacije je oko 2h. Napravio sam količinski za 4 pizze.
Nemam krušnu peć, kalup za pizzu, kamen, niti lopatu za premještanje ali može poslužit i ona za okretanje palačinki plus druga ruka, snađi se druže! Na kružnoj dasci sam oblikovao, pa poslije mala jebada za premještanje u lim ali za finalni izgled na limu se onda oblikuje te proširuje i popravljaju nepravilnosti. Najbitnije da je ukusno bilo .
Rub ti je ispao kao buhtla.
Yep, kora mi je baš nekako čudna.
Pa velim da nisam radil po pravilima, sam postupak pa mirovanje tijesta i sl. Gluten nije stigao odraditi svoje. Ovo je brzinski način rađenja pizze. Zato je tak ispalo kak ispalo kao neka gibanica. Sve u svemu fino je bilo.
Mlinarova jaffa torta je jebena
Nisam jeo od Mlinara ali probao sam ih više od različitih proizvođača i sve su mi bile nekako podjednakog okusa. Ova sa slike je iz Slovenije, privatna pekara.
Cura mi isto hvali mlinar ove torte al meni i nisu nesto… opcenito mi su mi kolaci dosadili nekak mi svi imaju sličan okus.
Iznenadili su me jako kolaci na golf terenima u restoranu, probao sam 2 i mogu reci da su totalno druga sfera od ovih iz slasticarnici i definitivno najbolji kolac koji sam pojeo u zivotu.
Inace jako volim zagrebacka kremsnita iz Vinceka.
Super izgleda, ali kako ti se da raditi te mini pizze?
Brijac ma nisu sve mini. Neke sam slikao tako da izgledaju kao da su skroz male, a nisu. A najviše pravim pizze društvu, a oni svi vole ovaj ogroman rub pa onda naguram tu zraka da se podigne sto vise. Sebi kad pravim onda radim veću pizzu, a ovi vole ovako.
Inače, sad sam prvi puta isprobao takozvani re-balling i tijesto postane jos bolje. Znaci kad već napravite okruglice, i možda vam ostanu previše na sobnoj temperaturi da s njima ne možete ništa, samo ih ponovno oblikujte, ostavite dva sata na sobnoj i tijesto je bolje nego ikada. Bude još prozračnije.
[deleted]
Jel 270€ dobra cijena za Optigrill elite xl+ ?
Mislim da je to najbolji model?
Na fastingu sam peti dan, toliko dugo da mi ovo odlično izgleda. Ali stvarno, da se ne uvrijediš, izgleda super, ali mozak mi ne može probavit tu kombinaciju