FFA: Food For All
Jucer sam lagano orze sto je ostalo i samo dodao domacih kobasica
A danas smo isli probati nesto novo neka ajmo reci varijacija philly cheesesteak sendvica i isplao je perverzija
Neka dizu cijene restorani i fastfoodovi koliko oceju ovo me izaslo manje od 100kn a evo naili se i pola je ostalo jer je jako zasitno.
Sad ćeš imat energije za trčanje.
Obed od čera i vidi se po tragovima na pijatu da je bila i juhica od pomidora.
(restani krompir i panirani riblji filet koji je napravljen od tkiva oko ribljih kosti koje dobu od ribljih restorana posli završenog posla i od stočnog brašna da naprave oblik kao na slici.
A ovo je današnji dio obeda i marenda posli obeda.
Isuse Kriste presveti
- Uređivano
Trebaš probati samo i ak ti onda bude bljak onda ok. Znam da vizualno ne izgleda prviše primamljivo ali ukus takvih kobasa bi te iznenadio i ne bi osjetio tu mast. Kobase se trebaju dobro ispikati da sav višak masti i tekućina izađe.
To su domaće kobase i sasvim su drugačije od onih kupovnih kad stave tako nešto i ne znaš ni sam šta pa takve ne bih ni ja jeo jer ne znam pravo porijeklo ali domaće svakako od nekog kog poznam, Čovjek će sam sebi stavit ono najbolje u ono što priprema. To sa većim komadićima špeka se po starim receptima tak stavlja i ovisi opet od podneblja do podneblja.
Kakav ti to recept za kobasice imas sto i to moran napisati aj dobro.
Znaci svinjsko meso stavis da ima i masnoce po zelji onda ide sol papar i skuhas u vodi cesnjak pa tu vodu zalijes po mesu i malo crvene paprike pustis da odstoji dan i onda punis u crijeva i ide na dim par dana i to je to najbolje kobasice ikad.
Koja mast te spopala
Ramstek kapula paprika sol i papar
Ako sa ramsteka skidas masno onda ja i ti imamo veliki problem, sto je sljedece sa pancete i prsuta ces micati bijelo.
- Uređivano
Zaboravija san da je prva slika da kobasicama
Kupija san domace pravljenje nisan vec par godina pravio i ovo je ono sto zelim jer ih tako i doma pravim, za mene mora biti meso sjeceno sa nozem na komade a ne mljeveno jer onda to nije to.
Da zena i dica bace kad je masnije jer naravno neznaju sto valja
Ma mozda san se krivo izrazija i napisa ne volim mljeveno na razne nacine. Ali to pravljenje kobasica je tako od mog rođenja bude kolinje i onda se oko stola svi skupe i rizu meso za kobasice to je bija poseban gust i kao klincu nesto sto se sa gustom sican i te kobasice imaju za mene bolji okus i vracaju me u vrime kad san bija mali. Jer dosao je rat i onda nije bilo kolinja pa ni drzanja prasadi jer je zafrkancija pa vise i nema prasadi nigdi jer ih nitko ne drzi tu kod nas.
Onda nijr bilo ni kobasica i kad god bi dobio od nekoga to je raj, pa smo onda kupovali samo gotovo meso i sve pravili i evo vrime je takvo da nemozes nista jer nema prave bure ni hladnoce. I nekad bi stara donila meso odma od mesara samljeveno za kobasice i naravno nikad mi nije to to.
Vec par godina ih nisan pravio doma zato kad ovo stavim u usta ja san opet mali
Nostalgija na 100
Evo isao sam slile traziti 2015 i 2016 iman kad san ih zadnji put pravio
2015g
2016
A evo i čvarci zadnji sto je stara spremala nama toga vise nego u ducanu
Ma ako tako voliš onda tak trebaš i radit, ali nadam se da i za druge u kući napraviš kako oni vole