Top! Na većini momačkih gdje sam išao često je bio čobanac uz odojka i janjca.
Naravno da se sve jede ali da moram birati radije čonanac nego bilo što drugo! Još kada je malo ljući tri dana bih ga mogao jesti.
Top! Na većini momačkih gdje sam išao često je bio čobanac uz odojka i janjca.
Naravno da se sve jede ali da moram birati radije čonanac nego bilo što drugo! Još kada je malo ljući tri dana bih ga mogao jesti.
Miro po meni mora bit blago crveniji, ali vjerujem da je bio odličan. Jedan čovjek što kuha po feštama otkrio mi je mažuran kao tajni sastojak i od onda ga i ja uvijek stavim, vrh je. A za ljutinu svatko u svoj pijat malo kajenske paprike, ili ja znam u teglicu u maslinovo ulje stavit ljute papričice, pa to kapnut.
Po njegovom receptu. Bez prženja luka, vrhnja za kuhanje i ostalih monada.
Samo ne koristim guancale jer mi je to iskreno preskupo. Uzmem pancetu, za karbonaru što masniju jer ne stavljam ulje u tavu nego panceta pusti svoje.
I za sir uzmem parmezan.
Četri jaja; tri žumanjka, jedno cijelo i 100g parmezana. Za nas dvoje. I kakvih 35 deka pašte. I mljeveni papar u jaje i parmezan. I malo vode od pašte, ali doslovno malo, tri jušne žlice "pasta vater"
I kao šta kaže u videu, obavezno skuhanu paštu miješam, minutu dve u tavi sa pancetom na laganoj vatri. I napravi razliku.
Pašta su špageti od barile no13
I ni slučajno jaje ne stavljam u vrelu tavu di sam mješo pancetu i paštu! Jer na vrućoj tavi jaje postaje kajgana.
Paštu i pancetu prebacim u lonac di se kuhala pašta i ubacim smjesu od jaja i parmezana unutra i dobro izmješam
Prvo prica
Dakle prije godinu dvije sprema pivca i malo guglao nasao da sa njim ide kadulja ko ludo. Probao i to je perfekcija kako odgovara okus a pogotovo miris. Onda prije nekih misec dana u pomfri dodao kadulju ruzmarin i luk bilo perfekcija i spramo to par puta svaki put top. I onda prije tjedan dana neznan zasto isto spremao pomfri i doslo mi mucno bas mi nije leglo.
Danas isao na raznju spremati puricu kupio u lidla reko da vidim razliku jer se kod mene kilo prodaje za 25e pa ono jedna purica veca je 100e a toliko nedam da ga jebes.
I tako dodao u nju kadulju spekao je ostavio da odstoji i kad sam isao jesti ubije me taj miris opet me vratilo na mucninu i nisan moga jesti. Dica jela i zene da je super. Sve sto je ostalo dao san sestri i evo kadulja kod mene prikrizena zauvijek.
Baš čudno da ti je odjednom počelo smetati i raditi ti loše. Ne znam šta bih rekao.
Kadulja nije za zajebanciju. Ružmarin je isključivo začin, a kadulja je ipak ljekovita biljka i moguće se njom "predozirati". Ja je isto koristim za meso i krumpir, ali ne svaki put.
Meni se isto dogodilo s majcinom dusicom. Bilo super, isforsirali nekoliko puta, mene prebacilo i vise je ne mogu smislit, a zeni i dalje super.
Ali opcenito, kod bilo cega pecenog kod mene je samo sol i papar I to je to
Po meni lose mi je doslo jer nisan bacio ulje par dana i opet u njemu san stavil frigati kumpire. Mislin da me to sjebalo. A u svemu mi se uvukao taj miris kadulje koji mi sad ne odgovara.
Sve pute san bacao ulje ovaj put bio sam doma reko ko ga jebe i mislin da je do toga.
Nevirujen da je predoziranje ali jebiga vise je nemogu koristiti.
Ajme da nemogu timjan koristiti uf pa to ide uz ramstek ko sol i papar.
A inace se drzin kod raznja samo sol da ide danas san to prekrsio i odma sranje
Možda je predoziranje krivi termin, ali u takvim kombinacijama, pogotovo sa starim uljem, mogu se razviti kemijski spojevi koji ti krivo sjednu na želudac.