Netko kaže čobanac neko čorbanac. Uglavnom davno prije san isao morima interneta i foruma i od par recepta sastavio svoj. Spreman ga za fešte ili kakve događaje a ima sam i pohvala od par Slavonaca što su jeli. Jedino bi za svoj gušt ja napravio ljuče ali jedu i dica pa onda bude blaže.

Uglavnom donio stari veprovine i skupilo se dosta pa san lipo spremio doma i staviti cu u kese vakumirati pa u led i vadim po potrebi.

Meso je bilo veprovina, jelen, srna, junetina, bravetina i svinjske nogice.

    Top! Na većini momačkih gdje sam išao često je bio čobanac uz odojka i janjca.

    Naravno da se sve jede ali da moram birati radije čonanac nego bilo što drugo! Još kada je malo ljući tri dana bih ga mogao jesti.

      Miro po meni mora bit blago crveniji, ali vjerujem da je bio odličan. Jedan čovjek što kuha po feštama otkrio mi je mažuran kao tajni sastojak i od onda ga i ja uvijek stavim, vrh je. A za ljutinu svatko u svoj pijat malo kajenske paprike, ili ja znam u teglicu u maslinovo ulje stavit ljute papričice, pa to kapnut.

        StarFox_N

        Da na dosta momacki sa ga spremao a onda ga mogu i vise zaljutiti. Mada onom kome spreman pitan ga koliko ljuto ce da spremin.

        Fenix

        A par zlica crvene šafran paprike, više od toga nemogu staviti da nebi puno preuzelo ili dalo žukost.

        Ja stavim sebi tobasca za jos ljutine

        6 dana kasnije

        Lososososos

        Pola odojka na raznju

        Ubili se kako je dobro ispalo

        Nije za Michelinovu 🌟… pa čak ni za pohvalu al ajde.

        Pohani kruh premazan Dukat namazom. Podsjeća na djetinjstvo jer sam kao klinac to često jeo. Ima mi neki poseban gušt.

        Ljudi ga pohaju na više načina. Ja koristim samo jaja i sol.

        Kao desert Linolada Duo na kruhu. Bolja mi je od Nutelle.

          Ja sam posto MIšelin šef za karbonaru!! Ha-Ha-Ha

          doktor1 Linolada mi je dva koplja bolja od nutele!

          Meni i dici nije.

          Mada linolanda ona sa komadicima mi je za palacinke top.

          Ja jos nemogu prezaliti kinderladu tko se toga sica to je bilo fantazija

            @Miro Vidiš ja se ne sjećam Kinderlade. Sjećam se Eurokrema. U sjećanju mi je ostao kao odličan ali vjerovatno zato jer nisam znao za bolje. Tko si je za vrijeme rata mogao kupiti Nutellu.

            doktor1 Koristiš originalne sastojke ili imaš neki svoj recept?

              StarFox_N

              Koliko san cita jugoslavenako je trziste bilo zatvoreno pa je licenca dana Podravci od ferrera koji proizvodi Nuttelu da naprave taj proizvod pod drugim imenom.

              Nakon rata nije bilo potrebe za to u 1995 je prestala proizvodnja a dosla Nuttela

              StarFox_N

              Po njegovom receptu. Bez prženja luka, vrhnja za kuhanje i ostalih monada.

              Samo ne koristim guancale jer mi je to iskreno preskupo. Uzmem pancetu, za karbonaru što masniju jer ne stavljam ulje u tavu nego panceta pusti svoje.

              I za sir uzmem parmezan.

              Četri jaja; tri žumanjka, jedno cijelo i 100g parmezana. Za nas dvoje. I kakvih 35 deka pašte. I mljeveni papar u jaje i parmezan. I malo vode od pašte, ali doslovno malo, tri jušne žlice "pasta vater"

              I kao šta kaže u videu, obavezno skuhanu paštu miješam, minutu dve u tavi sa pancetom na laganoj vatri. I napravi razliku.

              Pašta su špageti od barile no13

              I ni slučajno jaje ne stavljam u vrelu tavu di sam mješo pancetu i paštu! Jer na vrućoj tavi jaje postaje kajgana.

              Paštu i pancetu prebacim u lonac di se kuhala pašta i ubacim smjesu od jaja i parmezana unutra i dobro izmješam

                Miro

                Ta linolada sa komadićima mi je bezveze. To je ona Gold.

                Ali nedavno su izbacili Gold bez komadića.

                Ali da, to šta si stavio…

                Gušio sam se u tome kod bake Ha-Ha-Ha

                Još negdje doma kod mame imam šalice sa tom kravom Ha-Ha-Ha

                6 dana kasnije

                Prvo prica

                Dakle prije godinu dvije sprema pivca i malo guglao nasao da sa njim ide kadulja ko ludo. Probao i to je perfekcija kako odgovara okus a pogotovo miris. Onda prije nekih misec dana u pomfri dodao kadulju ruzmarin i luk bilo perfekcija i spramo to par puta svaki put top. I onda prije tjedan dana neznan zasto isto spremao pomfri i doslo mi mucno bas mi nije leglo.

                Danas isao na raznju spremati puricu kupio u lidla reko da vidim razliku jer se kod mene kilo prodaje za 25e pa ono jedna purica veca je 100e a toliko nedam da ga jebes.

                I tako dodao u nju kadulju spekao je ostavio da odstoji i kad sam isao jesti ubije me taj miris opet me vratilo na mucninu i nisan moga jesti. Dica jela i zene da je super. Sve sto je ostalo dao san sestri i evo kadulja kod mene prikrizena zauvijek.

                Baš čudno da ti je odjednom počelo smetati i raditi ti loše. Ne znam šta bih rekao.

                  Kadulja nije za zajebanciju. Ružmarin je isključivo začin, a kadulja je ipak ljekovita biljka i moguće se njom "predozirati". Ja je isto koristim za meso i krumpir, ali ne svaki put.

                    Meni se isto dogodilo s majcinom dusicom. Bilo super, isforsirali nekoliko puta, mene prebacilo i vise je ne mogu smislit, a zeni i dalje super.

                    Ali opcenito, kod bilo cega pecenog kod mene je samo sol i papar I to je to