Miro po meni mora bit blago crveniji, ali vjerujem da je bio odličan. Jedan čovjek što kuha po feštama otkrio mi je mažuran kao tajni sastojak i od onda ga i ja uvijek stavim, vrh je. A za ljutinu svatko u svoj pijat malo kajenske paprike, ili ja znam u teglicu u maslinovo ulje stavit ljute papričice, pa to kapnut.

    StarFox_N

    Da na dosta momacki sa ga spremao a onda ga mogu i vise zaljutiti. Mada onom kome spreman pitan ga koliko ljuto ce da spremin.

    Fenix

    A par zlica crvene šafran paprike, više od toga nemogu staviti da nebi puno preuzelo ili dalo žukost.

    Ja stavim sebi tobasca za jos ljutine

    6 dana kasnije

    Lososososos

    Pola odojka na raznju

    Ubili se kako je dobro ispalo

    Nije za Michelinovu 🌟… pa čak ni za pohvalu al ajde.

    Pohani kruh premazan Dukat namazom. Podsjeća na djetinjstvo jer sam kao klinac to često jeo. Ima mi neki poseban gušt.

    Ljudi ga pohaju na više načina. Ja koristim samo jaja i sol.

    Kao desert Linolada Duo na kruhu. Bolja mi je od Nutelle.

      Ja sam posto MIšelin šef za karbonaru!! Ha-Ha-Ha

      doktor1 Linolada mi je dva koplja bolja od nutele!

      Meni i dici nije.

      Mada linolanda ona sa komadicima mi je za palacinke top.

      Ja jos nemogu prezaliti kinderladu tko se toga sica to je bilo fantazija

        @Miro Vidiš ja se ne sjećam Kinderlade. Sjećam se Eurokrema. U sjećanju mi je ostao kao odličan ali vjerovatno zato jer nisam znao za bolje. Tko si je za vrijeme rata mogao kupiti Nutellu.

        doktor1 Koristiš originalne sastojke ili imaš neki svoj recept?

          StarFox_N

          Koliko san cita jugoslavenako je trziste bilo zatvoreno pa je licenca dana Podravci od ferrera koji proizvodi Nuttelu da naprave taj proizvod pod drugim imenom.

          Nakon rata nije bilo potrebe za to u 1995 je prestala proizvodnja a dosla Nuttela

          StarFox_N

          Po njegovom receptu. Bez prženja luka, vrhnja za kuhanje i ostalih monada.

          Samo ne koristim guancale jer mi je to iskreno preskupo. Uzmem pancetu, za karbonaru što masniju jer ne stavljam ulje u tavu nego panceta pusti svoje.

          I za sir uzmem parmezan.

          Četri jaja; tri žumanjka, jedno cijelo i 100g parmezana. Za nas dvoje. I kakvih 35 deka pašte. I mljeveni papar u jaje i parmezan. I malo vode od pašte, ali doslovno malo, tri jušne žlice "pasta vater"

          I kao šta kaže u videu, obavezno skuhanu paštu miješam, minutu dve u tavi sa pancetom na laganoj vatri. I napravi razliku.

          Pašta su špageti od barile no13

          I ni slučajno jaje ne stavljam u vrelu tavu di sam mješo pancetu i paštu! Jer na vrućoj tavi jaje postaje kajgana.

          Paštu i pancetu prebacim u lonac di se kuhala pašta i ubacim smjesu od jaja i parmezana unutra i dobro izmješam

            Miro

            Ta linolada sa komadićima mi je bezveze. To je ona Gold.

            Ali nedavno su izbacili Gold bez komadića.

            Ali da, to šta si stavio…

            Gušio sam se u tome kod bake Ha-Ha-Ha

            Još negdje doma kod mame imam šalice sa tom kravom Ha-Ha-Ha

            6 dana kasnije

            Prvo prica

            Dakle prije godinu dvije sprema pivca i malo guglao nasao da sa njim ide kadulja ko ludo. Probao i to je perfekcija kako odgovara okus a pogotovo miris. Onda prije nekih misec dana u pomfri dodao kadulju ruzmarin i luk bilo perfekcija i spramo to par puta svaki put top. I onda prije tjedan dana neznan zasto isto spremao pomfri i doslo mi mucno bas mi nije leglo.

            Danas isao na raznju spremati puricu kupio u lidla reko da vidim razliku jer se kod mene kilo prodaje za 25e pa ono jedna purica veca je 100e a toliko nedam da ga jebes.

            I tako dodao u nju kadulju spekao je ostavio da odstoji i kad sam isao jesti ubije me taj miris opet me vratilo na mucninu i nisan moga jesti. Dica jela i zene da je super. Sve sto je ostalo dao san sestri i evo kadulja kod mene prikrizena zauvijek.

            Baš čudno da ti je odjednom počelo smetati i raditi ti loše. Ne znam šta bih rekao.

              Kadulja nije za zajebanciju. Ružmarin je isključivo začin, a kadulja je ipak ljekovita biljka i moguće se njom "predozirati". Ja je isto koristim za meso i krumpir, ali ne svaki put.

                Meni se isto dogodilo s majcinom dusicom. Bilo super, isforsirali nekoliko puta, mene prebacilo i vise je ne mogu smislit, a zeni i dalje super.

                Ali opcenito, kod bilo cega pecenog kod mene je samo sol i papar I to je to

                  StarFox_N

                  Po meni lose mi je doslo jer nisan bacio ulje par dana i opet u njemu san stavil frigati kumpire. Mislin da me to sjebalo. A u svemu mi se uvukao taj miris kadulje koji mi sad ne odgovara.

                  Sve pute san bacao ulje ovaj put bio sam doma reko ko ga jebe i mislin da je do toga.

                  weky

                  Nevirujen da je predoziranje ali jebiga vise je nemogu koristiti.

                  Fenix

                  Ajme da nemogu timjan koristiti uf pa to ide uz ramstek ko sol i papar.

                  A inace se drzin kod raznja samo sol da ide danas san to prekrsio i odma sranje

                  Možda je predoziranje krivi termin, ali u takvim kombinacijama, pogotovo sa starim uljem, mogu se razviti kemijski spojevi koji ti krivo sjednu na želudac.

                    A tko zna zašto ti je odjednom zasmetala. Možda u kombinaciji sa drugim jelima koje si prije pojeo pa su se našle u sukobu jer tako zna često bivat. Ili kao što drugi vele pretjerivanje.

                    Tako sam ja prestao jest janjetinu kad mi je jednom pozlilo nakon nje. Nisam je se prenajeo da odmah velim i da mi je od toga.

                    U želucu nakon janjetine mučnina kao da sam neki otrov pojeo i trajalo to dosta dugo. Nakon toga ogadila mi se za cjeli život a ne mora značit da je bilo zbog nje.

                    Ali tako to je u hrani. Kad ti se nešto samo jednom zamjeri, ne jedeš to više nikad.

                    Što se tiče kadulje, nju koristim isključivo kao čaj. Čaj od kadulje odličan za upaljeno i nadraženo grlo kad je sezona prehlada.

                    Od tih svih suhih usitnjenih listića za začin koristim samo origano i bosiljak.