@Miro Dao mi je brat neki komad mesa, piše teleći ribeye, ali je 1.3 kile, nije onako kao jedan steak, nego je onako komad mesa koji izgleda više kao svinjski file. Šta da mu radim?

    buz

    A baci sliku.

    A teletinom neces faliti kako god je speces jer nije tvrda.

    Ako je predebelo narizi na steakove i peci na gradelama ili tava. Peces kako ti god odgovara oces manje oces srednje oces do kraja biti ce mekano. Samo nemoj skroz pripeci da ne osusis puno pa da nema soka.

      • buz

        •  
        •  
        •  
        •  
      • Uređivano

      Miro A baci sliku.

      Evo slika, ne znam zašto je relevantna za temu, ali ok.

      Hvala na savjetima za meso. 👍

        buz

        Samo narzi na fete i to je to

        Tava ili gril sto ti je lakse

          Miro ne davaj mu ubuduce savjete dok ne skine majicu

            Prika

            Dobro tebi smeta majca Dinama meni smeta majca opcenito.

            Tako da poslati ce sliku bez majce kad spremi meso.

            Da vidimo to isklesano tijelo.

            member

            A da imati muda poslati firmu u kurac i otvoriti nesto nebi se zajeba.

            Ali neman muda nazalost

            Evo nakon dugo vrimena pizzu spremali, tisto new york style, sunka pik u ovitku, sir mix gauda, cheddar i ribana mozzarela. Top ispalo

            Miro

            Nije loše ispalo, ali me smeće od kineskog termometra prevarilo pa sam mrvicu ispekao jače nego što bi htio. Ali nije bilo gumeno, bilo je mekano i ukusno, samo nije bilo onako skroz sočno.

            Daj preporuči neki dobar nož za svrhe kuhanja, imam sve neke vulgaris noževe, jedva sam rezao. Znam da ih imaš masu, ali kojem se uvijek vraćaš kad tako zatrebaš narezat meso ili nešto?

              buz

              https://www.ledhunter.com/victorinox/kuhinjski-nozevi-i-alati

              Tu biraj sto oces

              Ovaj iman ja

              https://www.ledhunter.com/victorinox/kuhinjski-nozevi-i-alati/5-6606-15-victorinox-noz-za-otkostavanje

              Sa njim sve radim jedino ako je veci komad onda moran uzeti veci noz

              Ovog planiram uzeti radi toga

              https://www.ledhunter.com/victorinox/kuhinjski-nozevi-i-alati/5-5500-30-victorinox-mesarski-noz

              Ja edc sklopive nože iman i jeftinih i jako skupih kuhinjski su vise jeftiniji jer ovi gore rade cuda.

              Posto gledan svasta na youtubeu ove gore koriste mesari neki vec preko 20 godina i kazu da ih nebi minjali nikad a sa tim se moran sloziti jer ako se i malo istupe samo ih taknes malo na brus i odma su opet ostri.

              Mozes na ovoj stranici i brus uzeti

              buz ali me smeće od kineskog termometra prevarilo pa sam mrvicu ispekao jače nego što bi htio.

              A termometar nemoj ni korisiti za tanke fete jer tu recimo ako oces da bude na medium sto je oko 60c mora meso vaditi kad bude malo preko 50c jer se pece i dalje kad skines sa vatre. Ako si skinuo na temperaturi koju zelis tu je problem morao si prije skidati

                Miro Ma htio sam prije skinuti, da kompenziram to što se i dalje peče, nego se termometar gasi, pa onda pokazuje jednu temperaturu, onda se polako penje, onda ga malo zakrenem odjednom skoči temperatura. Baš me zajebavao, uzet ću neki bolji. Trebao sam ih deblje narezati, ovo je bilo nekih 3 cm debljina. Ali ne žalim se, baš je bilo ukusno.

                  buz

                  Ma teletina je to onaj je uvik mekana i top. Bolje je uzeti nju nego ramstek ako ne jedes slabije peceno.

                    6 dana kasnije

                    Miro

                    U air fryereu ovo meso radim! A ramstek domaći odležani je

                      Kaiserus

                      Ma jebala te ta zdrava priprema hrane, zdravo nije ukusno.

                      Znaci zdravo nas ne zanima.

                      A posa san bez plana po meso jutros svasta se uzelo ali ovo je bilo glavno

                      Znaci pola odojka bez glave 6.6kg odma san odvojio prsut i stavio u led za peci jednog dana ostatak oko 4kg je evo na raznju.

                      Jos nekih sat vrimena i idemo papati

                      Jeo sam prije pol sata i sad sam opet gladan, jebi se znas 🤣

                      A napokon stvarno napokon…

                      Nakon pokazivanja videa mesarima da ocu pikanju (picanha) i ovaj misli da je ovo drugi da je ono pa moze pa nemoze pa ima pa nema nađem normalnog mesara koji kaze sve ima ako neznan sto je pokazi mi video i biti ce. I tako jutros posao i evo je kraljica steakova pikanja.

                      Usput san uzeo skirt steak jer to uziman cim vidin da ima pa ubacin u led neka uvik iman i usput mi je dao jedan komad sto je kao kraj ramsteka neka probam.

                      Jos za prilog ide špinjak sa vrhnjem i to je to. Sve skupa me izašlo 38.49e uzeo jos i 5 cevapa mali voli pa more birati sto ce i polovicu san bacio u led. Znaci rucak sa top mesom top steakovima 20e i kako da ja onda iden u restoran. Da i dode neka ekipa u goste kako ih ja mogu odvesti negdi na klopu kad cu im doma spremiti top za dio cijene.

                      Sve vise me kopa otvoriti nesto svoje a onda opet nemas muda jer dva kredita stoje na glavi…mozda jednog dana