FFA: Food For All
Ufff, pizza je pizza.
- Uređivano
Nije loše ispalo, ali me smeće od kineskog termometra prevarilo pa sam mrvicu ispekao jače nego što bi htio. Ali nije bilo gumeno, bilo je mekano i ukusno, samo nije bilo onako skroz sočno.
Daj preporuči neki dobar nož za svrhe kuhanja, imam sve neke vulgaris noževe, jedva sam rezao. Znam da ih imaš masu, ali kojem se uvijek vraćaš kad tako zatrebaš narezat meso ili nešto?
- Uređivano
https://www.ledhunter.com/victorinox/kuhinjski-nozevi-i-alati
Tu biraj sto oces
Ovaj iman ja
Sa njim sve radim jedino ako je veci komad onda moran uzeti veci noz
Ovog planiram uzeti radi toga
https://www.ledhunter.com/victorinox/kuhinjski-nozevi-i-alati/5-5500-30-victorinox-mesarski-noz
Ja edc sklopive nože iman i jeftinih i jako skupih kuhinjski su vise jeftiniji jer ovi gore rade cuda.
Posto gledan svasta na youtubeu ove gore koriste mesari neki vec preko 20 godina i kazu da ih nebi minjali nikad a sa tim se moran sloziti jer ako se i malo istupe samo ih taknes malo na brus i odma su opet ostri.
Mozes na ovoj stranici i brus uzeti
buz ali me smeće od kineskog termometra prevarilo pa sam mrvicu ispekao jače nego što bi htio.
A termometar nemoj ni korisiti za tanke fete jer tu recimo ako oces da bude na medium sto je oko 60c mora meso vaditi kad bude malo preko 50c jer se pece i dalje kad skines sa vatre. Ako si skinuo na temperaturi koju zelis tu je problem morao si prije skidati
Miro Ma htio sam prije skinuti, da kompenziram to što se i dalje peče, nego se termometar gasi, pa onda pokazuje jednu temperaturu, onda se polako penje, onda ga malo zakrenem odjednom skoči temperatura. Baš me zajebavao, uzet ću neki bolji. Trebao sam ih deblje narezati, ovo je bilo nekih 3 cm debljina. Ali ne žalim se, baš je bilo ukusno.
Jeo sam prije pol sata i sad sam opet gladan, jebi se znas
A napokon stvarno napokon…
Nakon pokazivanja videa mesarima da ocu pikanju (picanha) i ovaj misli da je ovo drugi da je ono pa moze pa nemoze pa ima pa nema nađem normalnog mesara koji kaze sve ima ako neznan sto je pokazi mi video i biti ce. I tako jutros posao i evo je kraljica steakova pikanja.
Usput san uzeo skirt steak jer to uziman cim vidin da ima pa ubacin u led neka uvik iman i usput mi je dao jedan komad sto je kao kraj ramsteka neka probam.
Jos za prilog ide špinjak sa vrhnjem i to je to. Sve skupa me izašlo 38.49e uzeo jos i 5 cevapa mali voli pa more birati sto ce i polovicu san bacio u led. Znaci rucak sa top mesom top steakovima 20e i kako da ja onda iden u restoran. Da i dode neka ekipa u goste kako ih ja mogu odvesti negdi na klopu kad cu im doma spremiti top za dio cijene.
Sve vise me kopa otvoriti nesto svoje a onda opet nemas muda jer dva kredita stoje na glavi…mozda jednog dana