Evo ramstek u senfu i teleci tbone

Dobro je to ali za mene ipak najdraze bez icega samo sol i papar ali ovako spremin mozda jednom do 2 puta godisnje da malo prominem onda kad spremin vidin da nema potribe minjati🤣🤣🤣

    Miro Netko lajka pičke po instagramu, a ja tvoje slike janjaca i bifteka na ovom topicu.

    Domaci pivci kila 20e

    Bogami je dobro skocila cijena rekao staroj da proda nase pa nece a onda na razanj sa njima.

    Ako imate priliku pravog domaceg pivca spremati nemojte to propustiti. Okus fenomenalan

    @Miro Dao mi je brat neki komad mesa, piše teleći ribeye, ali je 1.3 kile, nije onako kao jedan steak, nego je onako komad mesa koji izgleda više kao svinjski file. Šta da mu radim?

      buz

      A baci sliku.

      A teletinom neces faliti kako god je speces jer nije tvrda.

      Ako je predebelo narizi na steakove i peci na gradelama ili tava. Peces kako ti god odgovara oces manje oces srednje oces do kraja biti ce mekano. Samo nemoj skroz pripeci da ne osusis puno pa da nema soka.

        • buz

          •  
          •  
          •  
          •  
        • Uređivano

        Miro A baci sliku.

        Evo slika, ne znam zašto je relevantna za temu, ali ok.

        Hvala na savjetima za meso. 👍

          buz

          Samo narzi na fete i to je to

          Tava ili gril sto ti je lakse

            Miro ne davaj mu ubuduce savjete dok ne skine majicu

              Prika

              Dobro tebi smeta majca Dinama meni smeta majca opcenito.

              Tako da poslati ce sliku bez majce kad spremi meso.

              Da vidimo to isklesano tijelo.

              member

              A da imati muda poslati firmu u kurac i otvoriti nesto nebi se zajeba.

              Ali neman muda nazalost

              Evo nakon dugo vrimena pizzu spremali, tisto new york style, sunka pik u ovitku, sir mix gauda, cheddar i ribana mozzarela. Top ispalo

              Miro

              Nije loše ispalo, ali me smeće od kineskog termometra prevarilo pa sam mrvicu ispekao jače nego što bi htio. Ali nije bilo gumeno, bilo je mekano i ukusno, samo nije bilo onako skroz sočno.

              Daj preporuči neki dobar nož za svrhe kuhanja, imam sve neke vulgaris noževe, jedva sam rezao. Znam da ih imaš masu, ali kojem se uvijek vraćaš kad tako zatrebaš narezat meso ili nešto?

                buz

                https://www.ledhunter.com/victorinox/kuhinjski-nozevi-i-alati

                Tu biraj sto oces

                Ovaj iman ja

                https://www.ledhunter.com/victorinox/kuhinjski-nozevi-i-alati/5-6606-15-victorinox-noz-za-otkostavanje

                Sa njim sve radim jedino ako je veci komad onda moran uzeti veci noz

                Ovog planiram uzeti radi toga

                https://www.ledhunter.com/victorinox/kuhinjski-nozevi-i-alati/5-5500-30-victorinox-mesarski-noz

                Ja edc sklopive nože iman i jeftinih i jako skupih kuhinjski su vise jeftiniji jer ovi gore rade cuda.

                Posto gledan svasta na youtubeu ove gore koriste mesari neki vec preko 20 godina i kazu da ih nebi minjali nikad a sa tim se moran sloziti jer ako se i malo istupe samo ih taknes malo na brus i odma su opet ostri.

                Mozes na ovoj stranici i brus uzeti

                buz ali me smeće od kineskog termometra prevarilo pa sam mrvicu ispekao jače nego što bi htio.

                A termometar nemoj ni korisiti za tanke fete jer tu recimo ako oces da bude na medium sto je oko 60c mora meso vaditi kad bude malo preko 50c jer se pece i dalje kad skines sa vatre. Ako si skinuo na temperaturi koju zelis tu je problem morao si prije skidati

                  Miro Ma htio sam prije skinuti, da kompenziram to što se i dalje peče, nego se termometar gasi, pa onda pokazuje jednu temperaturu, onda se polako penje, onda ga malo zakrenem odjednom skoči temperatura. Baš me zajebavao, uzet ću neki bolji. Trebao sam ih deblje narezati, ovo je bilo nekih 3 cm debljina. Ali ne žalim se, baš je bilo ukusno.

                    buz

                    Ma teletina je to onaj je uvik mekana i top. Bolje je uzeti nju nego ramstek ako ne jedes slabije peceno.

                      6 dana kasnije

                      Miro

                      U air fryereu ovo meso radim! A ramstek domaći odležani je

                        Kaiserus

                        Ma jebala te ta zdrava priprema hrane, zdravo nije ukusno.

                        Znaci zdravo nas ne zanima.

                        A posa san bez plana po meso jutros svasta se uzelo ali ovo je bilo glavno

                        Znaci pola odojka bez glave 6.6kg odma san odvojio prsut i stavio u led za peci jednog dana ostatak oko 4kg je evo na raznju.

                        Jos nekih sat vrimena i idemo papati