Pitanje za autora članka, i sve istomišljenike (očito sve moguće recenzente ovog svijeta). Ne kužim vaše probleme… Stoput napisano, ništa originalno, ali opet ću pitat jer ne kužim kaj vas smeta: TKO VAS SILI DA KUPUJETE IŠTA U IGRICAMA ZA PRAVE NOVCE? Mora li se to da se završi igrica, da se prođe level…..? Netko hoće dodatno zaraditi, koji je u tome vaš problem…? Jel to za debile, je… Jel debili plaćaju, plaćaju.. Šta vas sve skupa tu muči…??? Hvala unaprijed na odgovoru/odgovorima….
Nakon što su objavljene recenzije, Capcom u Dragon’s Dogmu 2 uvalio odvratne mikrotransakcije
bojtronik prvo krenimo od toga da mikrotransakcije u igri od 70 eura nemaju što radit
Idemo dalje. Mikrotransakcija u jednoj SP igri ne mora biti nužno problem. Ne mora nužno biti problem ni u DD2, ali jednom kada se one krenu tolerirati i sustavno dodavati u SP, onda postoji realna mogućnost da će se SP igre ubuduće dizajnirati prema mikrotransakcijama, kao što se MP, F2P i mobilne igre već dizajniraju prema mikrotransakcijama.
Po pitanju Dragon's Dogme 2, znakovito je da se mikrotransakcija uvodi u element igranja kojeg mnogi osporavaju. Ona izjava da putovanja u igrama moraju biti zabavnija odmah pada u vodu, da je stvarno tako nebi bilo potrebe da se ista uopće prodaje. Što je iduće, mikrotransakcija za double jump?
Ali i dalje stoji činjenica da takve mikrotransakcije kupuju samo debili. Ja bih dodao da ih debili i brane…
prayer Pitanje je na mjestu, ali se u drugoj rečenici krije i moj odgovor… Sasvim je u redu da su to sakrili, jer nepravedno smanjuje ocjenu igrice, uništava prodaju i egzistenciju studija devova i koga sve ne.. Zašto? Za nešto šta nema veze s igricom, ali baš nikakve… Igraš ko da mikrotransakcije ne postoje, ja u životu nisam klupio ništa takvo, nit neću.. Pa nisam priglup (ili barem bezobrazno bogat, a i tad se ne bi razbacivao, rađe bi sirotinji dao…). Snižavas ocjenu DD2 jer framerate divlja, u redu, legitimno, nije optimizirana šta li već ovono.. Priča je loša, combat ne valja..? sve ok.. Al mikrotransakcije su bespotrebno od medija isforsirana priča, a tiče se samo debila, mene ne.. Npr Avengers il kak se već ta smeća zovu, suicide squad i to.. To su loše igrice, jer su loše iz sto razloga.. DD2 je odlična, top igrica.., Ima svoje probleme, ali očito top ili blizu! Zajedničke su im mikrotransakcije, ali su one u cijeloj priči potpuno nebitne, a iz nekog razloga utječu na ocjene, kako opisne, tako i brojčane.. A o ocjenama, znamo to dobro (Alien Isolation, mam me nervoza uhvati…) uvelike ovisi prodaja.. U mojoj recenziji ih se ne bi spominjalo, jer su nebitne bi bio neki TLR, il kak vi mladi to već pišete..
pravednik Ne, ne bavim.. Da se bavim, a prema onome šta pričam s ljudima koji se bave, teško bi nalazio vremena lamentirat o mikrotransakcijama po nekom forumu i komentirat pod članke (i ovako teško nalazim..) .. Krvav posao, kako čujem..
Ja bi uveo da moraš plaćati svaki fast travel. Ovo s checkpointima mi se čini predarežljivo.
Fenix Dragi Feliks, krenut ću od kraja tvog upisa.. Jel ti to treba na normalan i argumentiran upis koji si napisao..? Šta sad, da ja napišem da si ti debil, jer da nisi ne bi piso rece za 0 kn na opskurnom portalu (neka se nitko ne naljuti..) neg bi ti neko platio..? Il da te pozovem da mi to kažeš javno u lice (imam metode kako).. Nemoj bit klošar, zadrži raspravu na kulturnom nivou i ko kulturan, odrastao čovjek, budi primjer djeci koja čitaju, znaš i sam kad nekog vrijeđaš, zapravo govoriš o sebi.. Zaboravimo to, vraćam se na bit... Dakle da debili kupuju mikro, to je valjda fakt oko kojeg se svako može složiti.. Zašto bi mene, koji čitam tvoje, ili bilo čije mišljenje o DD2 bilo briga kako će se buduće igre dizajnirati..? Mene zanima tvoja ocjena DD2.. Debile nećeš pobijedit, ima ih više (pogledaj holivudski film..), a to kako će netko kreirati SP igre me isto ne zanima.. Uvijek će bit Lariana, Naughty Doga, svega.. igara neće falit.. Kog boli qratz kak se kreiraju MP, F2P i mobilne, u životu nisam to upalio, a pogotovo me to ne zanima u kontekstu DD2 recenzije.. I sad ono bitno, reko si šta je autor reko, uopće se ne slažem da pada u vodu.. Jer esencija igre je to što je rekao, nema fast travela, samo ona drndava kočija (jednom dnevno kao…??).. I takva igra i je, šta pada u vodu? Ako su stavili alat za debile, i tada to pada u vodu, hvala, ne zanima me, jer ne koristim alat za debile. Za normalne i dalje fast travela nema… Tako da se ne slažem s tvojom argumentacijom, ali kao čitatelj opskurnog portala zahvaljujem na uloženom trudu za recenziju..
bojtronik Il da te pozovem da mi to kažeš javno u lice (imam metode kako)
Od kud se stvaraju ovi pacijenti s ovakvim nebulozama
Ako mikrotransakcije nemaju utjecaj na igru nemam ništa protiv. Ukoliko se sve stvarčice koje je moguće kupiti mogu zaraditi kroz igranje onda ok. Veći problem su mi mikrotransakcije u PvP igrama gdje kupuješ moć i takve stvari, to ne podržavam nikako. A sad ako netko želi platiti jer mu se u igri neda trčati onda ok.
Jel bi imao to hrabrosti reći čovjeku u lice, evo tamo kad je bude druženje u onom Mačku ili kako već, pa budi frajer..? Skriven si iza nekog nicka, praviš se pametan, a ja samo odgovaram čovjeku koji me (isto tako skriven, doduše potpisan) vrijeđa bez razloga.. Znači bez razloga, a sad to isto radiš i ti… Zašto vrijeđate, zar ne znate za kulturnu, argumeniranu raspravu..? Postavio sam čovjeku najnormalnije pitanje (njemu i ostalim recenzentima), argumentirao, i čovjek kulturno odgovori.. Ali si junak ne može pomoći i vrijeđa u zadnjoj rečenici.. Ako nisi priglup, pročitaj sve šta smo danas napisali (hvala bojtronik, evo članak ima još malo više komentara neg Rise of Ronin reca, biće para od reklama..), pa reci čime sam zaslužio da me se vređa..? I sad i ti to radiš.. Ajde junak, javno mi to reci pred cijelom redakcijom na druženju, u lice, kad si tako pametan… To bu malo teže veliš.. Daj se normalno i argumentirano razgovarajte, na internetu ste, ne vrijeđajte druge, ne ispadajte moroni..
Picek Ne, mikrotransakcije nemaju nikakav utjecaj na igru, ako ih ne kupuješ i ne koristiš. Nula, ništa, baš nikakav.. Ako plaćaš ta sranja, onda bitno mijenjaju gejmplej, što je i napisano u članku.. Ali ako ne koristiš, nema nikakvog, ali baš nikakvog utjecaja na igru.. Mi pričamo o potencijalnom, fiktivnom, kibidabi utjecaju na razvoj budućih single plejer igara… Unutar svake jebene recenzije, od ove na FFA, do svih ostalih koji su to počeli danas objavljivat kao neku krajnju gadost.. Krajnja poanta je da bi kvalitetu portala više diglo da je objavljen članak o Alien Romulus tizer trejleru, možda i neka kraća reca istog, nego pričamo o mikrotransakcijama koje nitko normalan ne konzumira…
- Uređivano
Pokreni portal pa pokazi svima nama neznalicama. Mozes i prijetiti izdavacima kao sto se prijetis forumasima. Pa javi kako prode.
bojtronik Ne, mikrotransakcije nemaju nikakav utjecaj na igru, ako ih ne kupuješ i ne koristiš
Ali nisi procitao najbitniju stavku odgovora:
Igre se dizajniraju prema potrebi i pohlepi ubacivanja mikrotransakcija u njih. Sto znaci, u grubo, da dobijes igru gdje moras grindat kao manijak da nesto obavis, dok ti stoji opcija pay da kroz to prodjes bezazleno. Ako ti igra forsira trcanje po mapi i neda fast travel, jel ti nisu poremetili dojam ako ti to krene ic na zivce? A rjesenje je platit pa ti dojam bude bolji, u tom slucaju. To su te finte, i ne slazem se da ne mijenjaju iskustvo jer bez njih neke odluke ne bi imale takav outcome na igru i mehanike farmanja itd.
Fico Trošiš vrijeme je ga valjda imaš na bacanje, brigga te, mlad si.. Nigdje argumenata, nigdje ne pišeš o temi i raspravi koju sam (danas ja, sutra neko drugi..) započeo.. samo se pokenjaš i vratiš u rupicu.. Šta oćeš, OIB, adresu..? Dakle, ako nisi shvatio, a nisi, nije problem u nicku, svi tako pišu, niti pisanju iza tastature (svi tako pišu), nego u vrijeđanju drugih na taj način.. Tu ste krivci ti i onaj Feliks, ja nikog nisam uvrijedio, niti ikad vrijeđao na internetu, pokušavam biti odrastao i kulturan čovjek.. Jel ti sad jasnije di je srž problema..? Dakle piši argumentiraj, ne vrijeđaj, normlano se razgovaraj.. Za sve junake koji misle vrijeđati, evo prijedloga iz srca, obavimo to onda javno, tako bi sigurno bilo zanimljivije.. Dotad, kulturno i argumentirano molim..
A ti ne vrijeđaš ekipu u zadnjoj rečenici?
Napali su developere i piše se sa velikim razlogom jer je ovo test. Žalosno da ne vidiš preko toga jer ti je igra predobra. Ovakve stvari su korak da se doslovno naplaćuje svaka sitnica u budućim igrama. U svakoj pa i onoj Sony tj. Naughty Dog.
Igru platiš punu cijenu, poštenu boga mi.
Čemu dodatne pizdarije?
Nije ovo free to play pa ajmo da se financiraju serveri i daljnje zakrpe tj. da podržimo developera.
Mikrotransakcije nemaju što raditi u single player igri pune cijene. Gotovo, točka.