bojtronik Il da te pozovem da mi to kažeš javno u lice (imam metode kako)
Nakon što su objavljene recenzije, Capcom u Dragon’s Dogmu 2 uvalio odvratne mikrotransakcije
Od kud se stvaraju ovi pacijenti s ovakvim nebulozama
Ako mikrotransakcije nemaju utjecaj na igru nemam ništa protiv. Ukoliko se sve stvarčice koje je moguće kupiti mogu zaraditi kroz igranje onda ok. Veći problem su mi mikrotransakcije u PvP igrama gdje kupuješ moć i takve stvari, to ne podržavam nikako. A sad ako netko želi platiti jer mu se u igri neda trčati onda ok.
Jel bi imao to hrabrosti reći čovjeku u lice, evo tamo kad je bude druženje u onom Mačku ili kako već, pa budi frajer..? Skriven si iza nekog nicka, praviš se pametan, a ja samo odgovaram čovjeku koji me (isto tako skriven, doduše potpisan) vrijeđa bez razloga.. Znači bez razloga, a sad to isto radiš i ti… Zašto vrijeđate, zar ne znate za kulturnu, argumeniranu raspravu..? Postavio sam čovjeku najnormalnije pitanje (njemu i ostalim recenzentima), argumentirao, i čovjek kulturno odgovori.. Ali si junak ne može pomoći i vrijeđa u zadnjoj rečenici.. Ako nisi priglup, pročitaj sve šta smo danas napisali (hvala bojtronik, evo članak ima još malo više komentara neg Rise of Ronin reca, biće para od reklama..), pa reci čime sam zaslužio da me se vređa..? I sad i ti to radiš.. Ajde junak, javno mi to reci pred cijelom redakcijom na druženju, u lice, kad si tako pametan… To bu malo teže veliš.. Daj se normalno i argumentirano razgovarajte, na internetu ste, ne vrijeđajte druge, ne ispadajte moroni..
Picek Ne, mikrotransakcije nemaju nikakav utjecaj na igru, ako ih ne kupuješ i ne koristiš. Nula, ništa, baš nikakav.. Ako plaćaš ta sranja, onda bitno mijenjaju gejmplej, što je i napisano u članku.. Ali ako ne koristiš, nema nikakvog, ali baš nikakvog utjecaja na igru.. Mi pričamo o potencijalnom, fiktivnom, kibidabi utjecaju na razvoj budućih single plejer igara… Unutar svake jebene recenzije, od ove na FFA, do svih ostalih koji su to počeli danas objavljivat kao neku krajnju gadost.. Krajnja poanta je da bi kvalitetu portala više diglo da je objavljen članak o Alien Romulus tizer trejleru, možda i neka kraća reca istog, nego pričamo o mikrotransakcijama koje nitko normalan ne konzumira…
- Uređivano
Pokreni portal pa pokazi svima nama neznalicama. Mozes i prijetiti izdavacima kao sto se prijetis forumasima. Pa javi kako prode.
bojtronik Ne, mikrotransakcije nemaju nikakav utjecaj na igru, ako ih ne kupuješ i ne koristiš
Ali nisi procitao najbitniju stavku odgovora:
Igre se dizajniraju prema potrebi i pohlepi ubacivanja mikrotransakcija u njih. Sto znaci, u grubo, da dobijes igru gdje moras grindat kao manijak da nesto obavis, dok ti stoji opcija pay da kroz to prodjes bezazleno. Ako ti igra forsira trcanje po mapi i neda fast travel, jel ti nisu poremetili dojam ako ti to krene ic na zivce? A rjesenje je platit pa ti dojam bude bolji, u tom slucaju. To su te finte, i ne slazem se da ne mijenjaju iskustvo jer bez njih neke odluke ne bi imale takav outcome na igru i mehanike farmanja itd.
Fico Trošiš vrijeme je ga valjda imaš na bacanje, brigga te, mlad si.. Nigdje argumenata, nigdje ne pišeš o temi i raspravi koju sam (danas ja, sutra neko drugi..) započeo.. samo se pokenjaš i vratiš u rupicu.. Šta oćeš, OIB, adresu..? Dakle, ako nisi shvatio, a nisi, nije problem u nicku, svi tako pišu, niti pisanju iza tastature (svi tako pišu), nego u vrijeđanju drugih na taj način.. Tu ste krivci ti i onaj Feliks, ja nikog nisam uvrijedio, niti ikad vrijeđao na internetu, pokušavam biti odrastao i kulturan čovjek.. Jel ti sad jasnije di je srž problema..? Dakle piši argumentiraj, ne vrijeđaj, normlano se razgovaraj.. Za sve junake koji misle vrijeđati, evo prijedloga iz srca, obavimo to onda javno, tako bi sigurno bilo zanimljivije.. Dotad, kulturno i argumentirano molim..
A ti ne vrijeđaš ekipu u zadnjoj rečenici?
Napali su developere i piše se sa velikim razlogom jer je ovo test. Žalosno da ne vidiš preko toga jer ti je igra predobra. Ovakve stvari su korak da se doslovno naplaćuje svaka sitnica u budućim igrama. U svakoj pa i onoj Sony tj. Naughty Dog.
Igru platiš punu cijenu, poštenu boga mi.
Čemu dodatne pizdarije?
Nije ovo free to play pa ajmo da se financiraju serveri i daljnje zakrpe tj. da podržimo developera.
Mikrotransakcije nemaju što raditi u single player igri pune cijene. Gotovo, točka.
Reći danas, nakon svih ovih nebrojenih primjera pohlepnog ponašanja izdavača i studija, nekome da je debil jer brani uvođenje mikrotransakcija u igre, jel to uvreda? Ne znam baš.
Oštar je komentar, ali nebi rekao da je uvreda. Prije upozorenje da se obrazuje i pogleda u kom smjeru ide gaming industrija. Wake up call.
A ovo pozivanje na fizički obračun u stvarnosti, ne treba ni komentirati ovakve gluposti. Ako te riječ debil toliko prebaci na internetu onda je možda vrijeme za gašenje uređaja i malo trčat krugove vanka za živce.
foggy Ma sve ok, razumijem i tebe, i što Felix je htio reći.. Ali ja u nekom trenu podvlačim crtu koja se ne prelazi.. Ok to sam ja, i moje osobno mišljenje, ali poštujem zbilja i vaše.. A moje je da jednostavno nemam uopće to u glavi kao opciju (recimo kupit nešto da brže negdje dođem, ili da ne moram grindat..). Ne znam jel dovoljno jasno objasnim,,. Znači sam sklop u glavi mi ne dozvoljava da trošim prave novce na to, ono, ne postoji.. Mikrotransakcije ne postoje, jer ih ne bi koristio, nikada, za bolji dojam.. Zato sam se i zakačio za to da ne mogu bio dio reca, ili nedajbože, utjecati na ocjenu.. Nego eventualno neki zasebni dio.. Ali kužim i vas, recimo ja Shadow of War (nakon odličnog, ali zbilja odličnog Mordora) neću nikad ni upalit, jer su utjecali na gejmplej bolesno, odnosno tako sam čitao (navodno je bio neki nemogući grind bez mikrotransakcija, pa su to kao nešt popravili, ali je i dalje sranje…). Oću reć, ovdje (u slučaju DD2) mi se to ne čini nimalo drastično, zato zapravo i opravdavam potez da nisu rekli za mikro do izlaska reci, jer bi im syebalo ocjene brutalno, a igrica, ono, odlična..
pravednik Ako si mislio na "ne ispadajte moroni", napisao sam ljudima da, kao što piše, "ne ispadaju moroni", vrijeđanjem drugih na internetu, a ne da sam konstatirao da su moroni.. Postoji razlika, drastična, prouči malo materiju….
ThomasAAnderson Reći danas, nakon svih ovih nebrojenih primjera pohlepnog ponašanja izdavača i studija, nekome da je debil jer brani uvođenje mikrotransakcija u igre, jel to uvreda? Ne znam baš.
Oštar je komentar, ali nebi rekao da je uvreda. Prije upozorenje da se obrazuje i pogleda u kom smjeru ide gaming industrija. Wake up call.
A ovo pozivanje na fizički obračun u stvarnosti, ne treba ni komentirati ovakve gluposti. Ako te riječ debil toliko prebaci na internetu onda je možda vrijeme za gašenje uređaja i malo trčat krugove vanka za živce.
Ak nije uvreda onda znači da se tak razgovaraš na radnom mjestu, unutar obitelji, sa prijateljima…jedan drugome govorite da ste debili.
Ne kužim zakaj je ponašanje na internetu izuzeto iz stvarnog života…jer nije, nije ni zakonski.
Fico Hvala ne zanima me pokretanje portala, tu kruha nekog nema, niti vam ja imam šta pokazati, nisam na tom polju nikakav autoritet.. Mogu recimo pokazati osnove kulturnog ponašanja i diskusije na internetu siledžijama i ljudima koji (bez razloga) vrijeđaju druge, što i radim.. Ne bih nikome prijetio, a kamoli forumašima koje ne poznam.. Dakle niti vrijeđam, niti prijetim.. Ti vrijeđaš mene, bez razloga, ja te onda samo pozivam, kulturno, da to kao čovjek, a ne kao miš, argumentiraš i ponoviš javno..
- Uređivano
Citam ovu raspravu i dolazim do zakljucka da je ovaj Felix bas bezobrazan… Nadam se samo da nece lose utjecat na brata Fenixa.
- Uređivano
Sterlok Ne kužim zakaj je ponašanje na internetu izuzeto iz stvarnog života…jer nije, nije ni zakonski.
Nadam se da ne misliš da je reći nekome debil kazneno djelo.
ThomasAAnderson Nije, ali prijetiti je.
ThomasAAnderson Nadam se da ne misliš da je reći nekome debil kazneno djelo.
Gdje sam napisao da to mislim? Pročitaj još jednom kaj sam napisao.