• Gaming Vijesti
  • Nakon što su objavljene recenzije, Capcom u Dragon’s Dogmu 2 uvalio odvratne mikrotransakcije

Reći danas, nakon svih ovih nebrojenih primjera pohlepnog ponašanja izdavača i studija, nekome da je debil jer brani uvođenje mikrotransakcija u igre, jel to uvreda? Ne znam baš.

Oštar je komentar, ali nebi rekao da je uvreda. Prije upozorenje da se obrazuje i pogleda u kom smjeru ide gaming industrija. Wake up call.

A ovo pozivanje na fizički obračun u stvarnosti, ne treba ni komentirati ovakve gluposti. Ako te riječ debil toliko prebaci na internetu onda je možda vrijeme za gašenje uređaja i malo trčat krugove vanka za živce.

foggy Ma sve ok, razumijem i tebe, i što Felix je htio reći.. Ali ja u nekom trenu podvlačim crtu koja se ne prelazi.. Ok to sam ja, i moje osobno mišljenje, ali poštujem zbilja i vaše.. A moje je da jednostavno nemam uopće to u glavi kao opciju (recimo kupit nešto da brže negdje dođem, ili da ne moram grindat..). Ne znam jel dovoljno jasno objasnim,,. Znači sam sklop u glavi mi ne dozvoljava da trošim prave novce na to, ono, ne postoji.. Mikrotransakcije ne postoje, jer ih ne bi koristio, nikada, za bolji dojam.. Zato sam se i zakačio za to da ne mogu bio dio reca, ili nedajbože, utjecati na ocjenu.. Nego eventualno neki zasebni dio.. Ali kužim i vas, recimo ja Shadow of War (nakon odličnog, ali zbilja odličnog Mordora) neću nikad ni upalit, jer su utjecali na gejmplej bolesno, odnosno tako sam čitao (navodno je bio neki nemogući grind bez mikrotransakcija, pa su to kao nešt popravili, ali je i dalje sranje…). Oću reć, ovdje (u slučaju DD2) mi se to ne čini nimalo drastično, zato zapravo i opravdavam potez da nisu rekli za mikro do izlaska reci, jer bi im syebalo ocjene brutalno, a igrica, ono, odlična..

pravednik Ako si mislio na "ne ispadajte moroni", napisao sam ljudima da, kao što piše, "ne ispadaju moroni", vrijeđanjem drugih na internetu, a ne da sam konstatirao da su moroni.. Postoji razlika, drastična, prouči malo materiju….

ThomasAAnderson Reći danas, nakon svih ovih nebrojenih primjera pohlepnog ponašanja izdavača i studija, nekome da je debil jer brani uvođenje mikrotransakcija u igre, jel to uvreda? Ne znam baš.

Oštar je komentar, ali nebi rekao da je uvreda. Prije upozorenje da se obrazuje i pogleda u kom smjeru ide gaming industrija. Wake up call.

A ovo pozivanje na fizički obračun u stvarnosti, ne treba ni komentirati ovakve gluposti. Ako te riječ debil toliko prebaci na internetu onda je možda vrijeme za gašenje uređaja i malo trčat krugove vanka za živce.

Ak nije uvreda onda znači da se tak razgovaraš na radnom mjestu, unutar obitelji, sa prijateljima…jedan drugome govorite da ste debili.

Ne kužim zakaj je ponašanje na internetu izuzeto iz stvarnog života…jer nije, nije ni zakonski.

Fico Hvala ne zanima me pokretanje portala, tu kruha nekog nema, niti vam ja imam šta pokazati, nisam na tom polju nikakav autoritet.. Mogu recimo pokazati osnove kulturnog ponašanja i diskusije na internetu siledžijama i ljudima koji (bez razloga) vrijeđaju druge, što i radim.. Ne bih nikome prijetio, a kamoli forumašima koje ne poznam.. Dakle niti vrijeđam, niti prijetim.. Ti vrijeđaš mene, bez razloga, ja te onda samo pozivam, kulturno, da to kao čovjek, a ne kao miš, argumentiraš i ponoviš javno..

Citam ovu raspravu i dolazim do zakljucka da je ovaj Felix bas bezobrazan… Nadam se samo da nece lose utjecat na brata Fenixa.

Sterlok Ne kužim zakaj je ponašanje na internetu izuzeto iz stvarnog života…jer nije, nije ni zakonski.

Nadam se da ne misliš da je reći nekome debil kazneno djelo.

ThomasAAnderson Tomas, kužim da ste si vi privatno dobri tu neki s foruma, al daj pliz ne pretjeruj.. Prvo, fakt je donekle netočan, Feliksov i tvoj, jer nigdje generalno ne branim mikrotrans u igre (volio bi da to ne postoji, ko što za mene ne postoji..), nego argumentiram, promišljam, zašto je dobro da su oni o tome naknadno obavijestili.. Zašto su ih stavili u igricu, pa izdavač ih natjero, to je očito.. Prikrili su to da im ocjene ne sjebu preordere ili Day 1, day 2 prodaju.. Logično mi je to, i ja bi to napravio.. I na kraju, po stoti put, pod uvjetom ako to zanemariš da postoji, ne utječu na gejmplej.. Daj pročitaj komentar da li mi je čovjek (pod krinkom "ti koje brane…" napiso debil il ne..? Bez razloga.. Aj ne laži sam sebe.. U redu ak si dobar s nekim al ono, piše sve crno na bijelo.. Stariji sam čovjek, ali respektiram mlade i želja mi je da se educiraju.. Daj i vi drugi odrasli pokažite šta je normalno, a šta nije, pa šta neko nekom ima govorit da je debil na internetu (i u živo kad smo kod toga).. Pa kaj je vama, di vam je kultura..? Ili ako je već potreba nekog vređat (ja je recimo nemam), nek onda bude čovjek, a ne miš iza tastature.. Dosta sam ja krugova pretčo, ne trebam još (sportaš sam, danas samo rekreativni, pa i dalje trčim), a živce možda nemam najbolje (poso, žena, hrpa djece..) al se barem kulturno ponašam i ne vrijeđam ljude po interentu (a ni uživo..), ni s razlogom, a pogotovo ne bez.. Svako dobro!

Sterlok Gdje sam napisao da to mislim? Pročitaj još jednom kaj sam napisao.

Komentirali smo, a onda i ti specifično post i riječ debil. Ne mogu ja pratiti tvoj različiti tok misli u svakoj novog rečenici.

ThomasAAnderson Nije kazneno djelo, al je nekulturno, a čovjek ti je lijepo napiso (al ti nisi razumio) da to nije prihvatljiv obrazac ponašanja.. Al u redu, ako se vama ok tako s nepoznatima razgovarat, sve 5.. Druga su vremena jebiga..

bojtronik omas, kužim da ste si vi privatno dobri tu neki s foruma,

Ne znam doslovno nikoga privatno s foruma. Čisto da to riješimo, a za ostalo više nemam volje, odoh trčat van.

bojtronik Ja sam svoju podvukao, gadi mi se model modernog gaminga. Mozda ekstremno, ali argumentirano i logicno ako se mene pita. Bolje ih srusit na koljena da nam svima bude bolje, nego pustati malo po malo da se razbahate do kraja. Vidis i sam da od crnih i plavih skinova sad dolazimo da mozemo kupovati funkcionalnosti u igrama. Nisam u zivotu nista kupio, ali velim, siguran sam da bi u ogromnoj igri htio ipak malo travelati, pogotovo jer temeljito rjesavam igre pa cesto to i moram. To mi je recimo snizilo malo RDR2 dojam i konacnu ocjenu - nema fast travela, i iako je igra predivna, nakon 200h dosta mi je bilo i konja i planina.

ThomasAAnderson Komentirali smo, a onda i ti specifično post i riječ debil. Ne mogu ja pratiti tvoj različiti tok misli u svakoj novog rečenici

To je OK, ne moraš ni moći ali budi čovjek i ne koristi riječ debil kao što ju ne koristiš u svakodnevnoj komunikaciji sa ljudima…

bojtronik Nije kazneno djelo, al je nekulturno, a čovjek ti je lijepo napiso (al ti nisi razumio) da to nije prihvatljiv obrazac ponašanja.. Al u redu, ako se vama ok tako s nepoznatima razgovarat, sve 5.. Druga su vremena jebiga..

Prave se grbavi…a ti buše s morao priviknuti na vrijeđanje ili prilagoditi tom rječniku i jednako ga koristiti (debil, kurac, pička itd) ili potražiti bolje društvo 😃

bojtronik gle, debil si jer iz nekog razloga toliko vremena i živaca trošiš u obranu neke korporacije. Ja sam debil što ti se trudim ukazat da nisi u pravu. Ti si debil jer si kompletno izignorirao moj argument i nastavio drobit po svome. Ja sam debil jer ti opet odgovaram. Fico je isto debil što se uvukao…

Sad kad smo obezvrijedili riječ debil možemo nastavit dalje. Ili najbolje ne

bojtronik Radiš ono što jako voli moj stari raditi kad je u krivu. Fokusira se na to što mu je neko rekao da priča glupost i to ga duboko povrijedi, a ne činjenica da je u startu sam lupio glupost.

Osobno više volim proletiti kroz nebitne semantičke pizdarije i fokusirat se na srž stvari, jebiga mentalna deformacija mlade generacije.

Stavljam imunitet na bojtronika jer uvijek bannate najzabavnije ljude.

E ne može ovaj put. Ovo je top tier shit.

Sterlok kao što ju ne koristiš u svakodnevnoj komunikaciji sa ljudima

Odakle ti to? Upravo sam ženi rekao da je debil jer ne želi čitati ovaj forum. I činjenično sam u pravu.