@Tzereen da, ali nije to isto. Ovo je single player story driven igra. Odnosno prema wiki: " action-adventure game". Isti opis stoji i TLOU.
Naravno da nećemo tražiti story u Tetrisu ili Tekkenu, ali ipak je ovo je nešto što bi očekivali od Sonyjevih igara prema šablonu igara koje nam nude ovih godina. Pogotovo je teško kad skočiš sa Tlou-a na ovo. Sam ti je pokazatelj od više članova koji su napisali da jednostavno ne mogu vjerovati koliko je teško preći sa jedne takve igre na ovu. Naravno uzimam za primjer TLOU, jer sam nju zadnju igru igrao prije GoT.
Naravno da ću spomenuti kao kritiku. Ok, hajmo reći da je story nebitan. Da li su i sve ostale stvari koje sam naveo po pitanju gameplaya totalno nevažne?
To što ja obožavam Japan i samurajsku mitlogiju ne želim biti zaslijepljen na očite mane igre. Na kraju krajeva, nisam napisao da je loša igra, dapače, smatram da je kao cjelina stvarno odlično iskustvo jedno, ali definitivno mi je nakon Act 1 već honeymoon period prošao. I što se više razmišljam, više uočavam mane koje su neki naslovi riješili to puno bolje.
Ako nije story bitan, trebali su putem Sekira, lore pukni i enviromental storytelling i to je to. Ili kao Shadow koji im je bio uzor. Ali ne, igra je full blown cinematic. Unskipable pri tome.
Da ne spominjem drvenost i ukočenost u animacija, to sam i zaboravio...