Pa naravno, poanta je da je sve skupa ipak zabavno 🙂 Meni svaka igra u rangu 7+ žanra koji volim odigrat uvijek dobije svoju priliku, pa tako nema smisla da se ovo propusti unatoč možda lošijim dojmovima pojedinaca. Naravno, ako netko očekuje spektakl, mogao bi se razočarati. Na kraju krajeva, svatko zna najbolje za sebe.

Gledao sam nekih pocetnih 3 sata il tako nesto cisto da vidim nasta lici. Pacman ima interesantniju pricu i likove, a sto se dalo iz gp-a vidjeti je proljev. Medjutim znalo se da je SP jedan osrednji dev pa mi nije ni jasno kako su neki nabili ocekivanja. Negdje kad je jos najavljena igra sam napisao da ce biti osrednja. RDR 2 i W3 imaju ok pricu i vrhunske likove, tako da je sasvim za ocekivati da i ova open world igra ima barem donekle tako i zato su mnogi razocarani i to je cinjenica, a ne prefencija. Mene ne moze vise boliti briga za pricu, ali gp i ostale stvari koje sam procitao od foggy-a i solida te opcenito na netu mi ukazuju da je ovo jedan klasicni open world cuspajz, dobar jedino za izbjegavanje.

@maverick ne smijes gledati gameplay i suditi o prici na taj nacin. Moras ODIGRATI igru da shvatis kako ti prica ne valja. U suprotnom ces prizvat bijes Tuhya.

Ja sam pak totalno suprotno dozivel igru, nema jebenoh fetch questova, side misije su mi jebene i povezane su sa glavnom tematski, neke se i granaju pa se na pola sretne neki zanimljiv lik koji je povezan s tom misijom i kojem usput pomognes i nastavis dalje misiju, combat mi je jeben, osjecas se fakat ko jebeni badass samurai kojem niko nemre prismrdit, ovo je prva open world igra di mi nije zamorno apsolutno nista skupljat, obozavam se penjat na shrineove i strasno mi pase taj “automatizam” kod penjanja, ista stvar ko i kod Horizona, glavna prica mi je zanimljiva, nije sad spektakl story tellinga, ali je zanimljiva i dobro razradjuje likove, kako glavne tako i sporedne, pamtim svakog glavnog lika i vecinu sporednih, imam osjecaj da su neki pod ogromnim utjecajem tlou 2 i da su totalno bezvoljno ovo igrali, a takva je i recenzija, ali ok, vase misljenje i treba ga se postivat

Solid_Snake

Solid_Snake Story mi je teški meh. Dakle sad pričam o main storyju. Imao je par high pointova, ali generalno mi je toliko sve bilo yawn da vam ne mogu opisati.

Solid_Snake Naravno, može se reći da sam ja kriv što sam ganjao sve ostale side activityje, ali to smatram da nije moja greška već režiserova.

Ja baš razmišljam da više ne igram side content. Nije da sam lovac na trofeje, ali se bojim da će mi igra dosaditi jer kao što si sve napisao - prilično je sve na isti kalup i side misije su užas živi. Toliko dosadne...da ne znam. Baš sam isto razmišljao da su AC: Origins i Odyssey koplje iznad što se tiče sporednih misija.

chono7 ocekivam pm Tuhya u naredna 24 sata...

Flipper Znaš kako su loše side misije ode kad su u ACu koplje iznad. Dno dna

chono7
      Ti si se obilježio sa tim "gledanjem".
      Đabe se sad žalit 😆 😆 😆 😆 😆 😆

renda

Tata je stavio tocku na i

Znači ne samo da zapadnjaci rade bolje igre od japanaca nego rade bolje japanske igre od japanaca.

Flipper

Definitivno savjetujem da nastaviš sa main storyjem. Svejedno ćeš se moći kasnije vratiti se ako ti ostane nešto nezavršeno, a mislim da bih ja čak i malo bolji dojam glavnog storyja imao da nisam između svake misije radio sidequestove.

@wooddiebone

Ne znam čemu takvo podcjenjivanje japanskih kreatora i takva averzija prema njihovim igrama, no dobro, svakom njegovo. Nije ovo prvi post takav od tebe da čitam, zato i spominjem. Nije nikakav napad, samo blago zapažanje.

Solid_Snake
        Ne volim japanske igre. Bar ne tipične.
        Ne tajim to.

Naravno da ima igara koje su mi zakon, ali u globalu mi se ne sviđaju.
        Neću reći da ih ne podcjenjujem jer ih podcjenjujem i mislim da ta praksa štancanja igara na JRPG kalup ne izdaje kvalitetne proizvode.
        Maloumno preglumljavanje i apsolutno mrcvarenje character modela, ukočene animacije i grafika koja je konzistentno zastarjela generaciju mi isto baš nisu dragi.

Opet napominjem, naravno da ima japanskih igara koje obožavam. MGS mi je top 3 serijala, a nova Zelda koju trenutno igram je, iako ništa groundbreaking za gaming, groundbreaking je za Nintendo koji je pokazao da iako nemaju kreativan tim da smisli novi IP, imaju vrhunske worldbuildere i developere.

Mislim da te negativne stvari definitivno možeš naći i u američkim/europskim igrama, ali dobro, at least I can see where you're coming from.
          Hvala ti na odgovoru.

wooddiebone ne kužin stvarno. Zadnjih 15 godina igramo Far Cryeve, Assassins Creedove, Codove , Battlefielde i slično koji nisu štancanje igara na isti kalup?

munja
            Niti jedan od serijala koje si naveo nema gotovo ništa zajedničko jedan sa drugim.
            I da, ok svi ti serijali iz godine u godinu izdaju istu stvar sa pokojim odstupanjem, ali međusobno su dovoljno različiti da iskustvo igranja nema veze jedno s drugim.

Ne pričam ovdje o štancanju igara iz istog serijala nego o inzistiranju na jedno te istoj turn-based i traversal mehanici među brojnim igrama koje jedna s drugom nemaju veze.
            Svaki JRPG izgleda više-manje isto i ima iste mehanike, menije i progresiju.
            Igram najnoviji Tales npr. i igram istu igru kao Tales iz 2006.

Čak i kad naprave neki iskorak, sve igre opet naprave to isto i izgledaju isto.

Al to je manji problem od svih ostalih koje sam naveo.
            Više mi smeta recimo što je od Japanaca jedino Nintendo naučio da zlatni Times New Roman font sa 3D efektom nije jedini font koji koristimo na zapadu.
            I još uvijek se muče sa sinkronizacijom animacije lika i brzinom kretanja pa dobivamo likove Kojima se skliže pod nogama ili lebde lagano u zraku.
            Isto, sami Yakuza serijal je hrpa mini igara dostojnih mobitela ispresjecanih sa malo hodanja i šore.

Zašto će meni Tsushima uvijek biti privlačnija od recimo Nioha?
            Zato što je Tsushima klasični zapadnjački vjerni prikaz povjesnog razdoblja, a Nioh je jebeni animej.

Al mislim da sam otišao šire nego sam htio sa ovim. Ne želim temu sad trpat s glupostima.

Hajmo malo o pozitivnim stvarima.

Super su mi outfiti, svaki je poprilično jedinstven i svaki ima par različitih boja za kupiti, tako da svatko može naći neku kombinaciju koja njemu odgovara.

Also svidio mi se cool efekat kada na određena mjesta uradite naklon u znak poštovanja, pa razne životinjice krenu iskakati. Nisam prethodno znao za to, pa sa spontano to odradio i bilo je awesome.

Također kada uradite naklon iznad mrtvog "civila", Jin obično kaže nešto iz poštovanja. Također, cool detalj, nije vezan za gameplay ni story, ali nešto što dođe prirodno.

Solid_Snake E to da, klanjao sam se svim leševima, pa sam skužio da baca komentare. A ovi hidden altars su i za trofej, to sam skužio tek kad sam prešao igru, vidio onaj sign za klanjanje na groblju, okinem, eto krijesnica. To mi je bilo fora, skrivene su fino te lokacije, nema pointera, ničega, zato i je fora otkrit tako nešto.

Tzereen Tlou posrao, ovo mu je dobro. Joe je otišao u totalni kurac. Čekao je da se metacritic ustabili kak bi znao šta će dat igri.

Čemu downvote za linkani video? 😆

Mislim da je najbolje da ako ću i imat nešto pozitivno za reć o igri, šutim. Jer ću bit okarakteriziran kao potplaćeni debil.

Tzereen Downvote jer je Joe postao krelac 😃
                Bio mi je dobar u ranoj fazi, sad je sve proračunato kod njega i izgubio je svoj mojo.