Pa kako može biti ovako usrana priča? Oslobodi jedan dvorac i onog starog prdonju Shimuru ili kako već, i onda zauzmu drugi dvorac koji sad opet treba osloboditi....i još kaže onaj stari prdonjski samuraj da je ON oslobodio i zaslužan za sve, a Jin (ondosno mi) pomogli. Uz to sve lik obeća pomoći Yuni kad oslobode Shimuru i ona pristane pomoći, i sad odjednom OPET mora osloboditi dvorac da joj pomognu. Vi koji kažete da je ovo vrhunac od priče, stvarno lažete. Ali, stvarno. Toliko je jednostavna i loša priča (barem do ovdje gdje sam ja došao) da ne kužim. I do kada ću stalno njuškati tragove u blatu? Onaj Lord Shimura je takav prevarant da se vidi iz aviona. Jednostavno nemam motiv za boriti se protiv Mongola, kad su mi glavni lik i njegov ujak totalno loši. Nema igra zasad uopće vrijedan cilj da bih se nastavio boriti. Jebe mi se za tvoj dvorac. Lord Shimura treba umrijeti i bit će Tsushima bolje mjesto.
Možda sam ja stvarno problem, ali meni je inFamous bio bolji od ove igre. Vizuali jesu predivni, svijet je predivan, borba je zanimljiva, ali teško mi je jednostavno uživit se u single player igru gdje su likovi isprazni jako, misije toliko jednostavne i loše izrežirane/editirane da imam dojam da je na pola njih netko samo sa škarama ih odrezao i odlučio od jedne misije napraviti dvije. Ono što se moglo napraviti u jednu-dvije misije, traje par sati.