I jos jedna tema skrenula s puta, a bas je bilo fino 🙂
Nego...svaki put kada udjem u photo mode overim crno beli filter.
Ovo je igra koja svakako izgleda prelepo u boji, ali ima nesto neverovatno u tom BW modu.
Kurosawa mod ide po drugim prelazu pod obavezno.

Meni je baš odličan open world dio Tsushime, jedan od najboljih u dugom nizu godina. Baš je zen ići kroz te šume bambusa i polja pampasa. Čak ni ne jašem previše, samo chill kroz šumicu s katanom.

Moj konačan dojam o igri je da ništa nije najbolje u žanru ili industriji, ali sum of all parts je baš kako treba biti.

weky
    I ja sam skontao da sam 90% svog vremena proveo pesaka.
    I ako je prelepo galopirati kroz ove krajolike, nekako uglavnom zavrsim na nogama.

weky

Baš to. Također Sora (konj 😃 ) je tu po potrebi, većinom je laganica kroz šumu sa ponekim sređivanjem ološa da se osjećam kao samuraj. 😃

Solid_Snake Btw. nešto još o Tsushimi, how fucking cool je title card, baš goosebumps

Totalno. Ja sam odložio gamepad tokom animacije i konjina je samo stala ko jebena vreća cementa usred tog polja. I tako ukopan ko jebena miješalica na gradilištu, eto ti goosebumps uvod i Sucker Punch predstavlja Ghost of Tsushima. Prdac.

BTW hrvatski prijevod mi se čini najbolji dosad. Baš je dobar kombo japanski voice over i hrvatski titlovi. Kurosawa na HRT 3 u subotu u pol devet ujutro.

Moj konačan dojam o igri je da ništa nije najbolje u žanru ili industriji, ali sum of all parts je baš kako treba biti.

Mislim da se niš više nemre ni tražiti u igrama od toga. Zato za mene 10 od 10 nije ocjena koja označava da je nešto savršeno, nego da njeni elementi savršeno surađuju.

@wooddiebone pa nisam ni pisao o tvom dozivljaju, vec odgovorio na Wekyev post o open world igrama opcenito. Primjer rdr2 je napisan kao cista suprotnost onome sto on smatra "popravljenim" u ovakvim igrama, tocnije open world u globalu kako opisuje.
    Zelio sam reci da s jedne strane uziva u ovim "fixevima" open world igara koje je pruzio ovaj naslov, ali s druge strane uziva upravo u tim "losim" stvarima u rdr2.

Fico Problem nastaje kada ides na realnost pa fejlas. Kao npr kada pravis kamp i igra te magicno teleportira i pravis vatru na pola kise, nesto sto npr Breath of the wild puno realnije docarava i radi ili kad ti magicno silazenje sa konja oduzme prijasnje equipano oruzje i da ti kako njoj pada na pamet. Rdr2 je dobra igra, ali nemojmo se praviti da neki segmenti nisu lackluster. Ne razumijem zasto to radite.

To je nešto što se zove balans. Tebi smeta što igra ne ide u ekstreme i zbog sitnica koje preuveličavaš sam sebi kvariš gušt igranja.

Toliko od mene na ovu temu. Ovdje se piše o Tshusimi i povlače se paralele o drugim igrama. Za dublju raspravu o njima imaju posebnu temu.

Fico nije ekstrem ako imas u drugoj igri i odradjiva se real time i puno je brze izvedeno. Onak doslovce u 5 sekundi zapalis vatru, koju btw ne mozes zapaliti na kisi, sto je realno, i u iducih nekoliko sekundi si u mogucnosti praviti klopu bas kao i u rdr2. Nicim ne bi narusili balans da su se odlucili za takav pristup. Nije da mi je to nesto previse pokvarilo gust igranja, vec je nerealno u igri koja pokusava biti realna, a realnije u igri koja je ajmo reci fantasy stiha i ne pokusava nuzno biti realna i jos je izasla godinu prije. Ali da, nije tema i nije toliko ni bitno, samo mi te price o realnosti uvjek bodu oci...

RDR 2 mi je odličan, ali onome tko je odobrio ono spamanje oružja prije početka misije bih dao otkaz!
      Toliko idu na tu realnost i onda znam da će biti okršaj jer mi ovaj natovari puna leđ sa puškama! Da slučajno nebi ntko zaboravilo uzet pušku u sukob...

Najveći problem RDR2 i Rockstara generalno je ogromni otklon misija od open worlda koji su stvorili. Nikad neću zaboraviti neku glupu misiju gdje moraš ukrasti konja i kola i sakriti ih u šumu. I sad ti imaš taj veliki svijet, ali nema šanse da ti dozvole da sam odabereš mjesto u šumi. Moraš sakriti kola točno na milimetar gdje su si oni to zacrtali. I takve stvari se ponavljaju u svakoj misiji. Svakom misijom i ograničenjima u njoj igra skine gaće i baci govance na open world koncept jer ispadne ko da ga prezire. Gore nego da su napravili 2 zasebne igrice.

That being said, priča, likovi, njihov put je toliko jebeno dobro napisan da opet ispadne top.

To je zato što Rockstarov game dizajn nije open world. To je linearna igra u sandboxu.

Znači igrao sam nekih sat i pol i nemojte moje mišljenje uzeti kao relevantno jer sam tek na početku, ALI ne mogu se natjerat igrati nakon TLOU 2. Ovo sve tako djeluje last genovski da mi je teško opisati. Detalji, animacije pokreta, pa i osjećaj mase likova...ne može ići nikako u isti koš s onim što je ND napravio. Priroda i okoliš jesu lijepi, ali opet...ni blizu što sam igrao prije malo više od mjesec dana. Znam da je ovo open world igra...! I kamera u borbi je često užas. Razgovori u ovih sat i pol su loši i pomalo cringe. Gdje je tu tek TLOU 2 odmaknuo.
      Vjerujem da igra postane bolja kad se nadogradim i to. Kažem, tek sam na početku, ali me ne vuče na igranje što me brine. Sve nekako (vjerujem nepravedno) uspoređujem s TLOU 2 i sve je nekako - lošije.

Nema ništa loše u takvom principu Filipe!
      Navikao si na bolje pa je normalno da se ljestvica očekivanja podigla. Tako i treba. Nema s konja na magarca, ljudska priroda.

Isto sam htio napisati, osim okoliša cijela igra je na razini infamousa, po toj kvaliteti. Ima tu noviteta koji su dobrodošli u open world (vedran opisao) no ukupni dojam je za sada tak tak.

Koji propust što ovo nisu pretvorili u festival krvi i dekapitacije.

Kamera je u borbi takva da već dugo lošiju nisam vidio. Redovno mi uleti u foreground neki dio scene i ne vidim ništa. Na drugo nemam zamjeri, zabavno je klati Mongole.

Igrao sam samo onaj uvod (40-ak min cca) pa sam morao vratiti frendu. Htio sam vidjeti i da mi se sve skine, pa kad on pređe da me sve čeka spremno.

Nisam puno vidio tj. ništa skoro nisam vidio. Borba mi se čini okej, igra izgleda predivno pogotovo po danu. Za Jina također ne mogu puno reći ali glavni protivnik mi se čini moćno..Jedva čekam nastaviti.

Posle ko zna koliko sati sinoc mi se otvorio drugi region u igri, malo sam zavirio i odmah se vratio nazad da pozavrsavam sta jos imam u prvom.
      Oslobodio par sela i u jednom trenutku Jin kaze svom vernom konju "jednog dana cemo otici u mirnu setnju", ja reko ma bre idemo odmah.
      Zajaho, nema trcanja, nema galopa...samo frulica, lepo vreme i uzivanje u prirodi.
      Onda smo naisli na grupu jebenih mongola, ja se izvinuo mom drugaru i ofarbo travu krvlju.
      Jednog dana cemo otici u tu prokletu mirnu setnju.
      I dalje uzivam u igri i jedva cekam da vidim lepotu drugog dela ostrva.

Eo 15tak sati u igri i ja san blago razočaran. Borba mi je prelagana, baš prelagana, kamera je teški shit i to ne samo radi nedostatka lock ona često mi je zajebanije nosit se sa kameron nego protivnicima. "boss" dueli su mi ok, tili su napravit Souls boss borbe totalno neuspješno al ajd. Istrazivanke bez markera pozdravljan, šteta šta ne funkcionora svaki put kako bi tribalo.

Krajolici i grafika su definitivno ogroman plua, najlipša igra dosad na konzolama

Ekipa radi čuda u photo modu.

Ja imam nekih 10ak sati i bas mi je ful zen igra.
      Istrazujem doslovno sve, bas je gust lutat po ovom prekrasnom svijetu. Nadam se da ce mi dojam ostat isti do kraja.

Tek dok dodjes do Act II se igra jos jace otvori, vrhunska igra

Uz ovaj glavni video kaj je Fenix uploadao na FFA, napravio sam i jedan crno bijeli video kao posvetu Kurosawinom modu u igri.

A nisam stavio link... Majstor....

Da ne stavlja Hrvoje dva ista videa, evo ovdje za one koje zanima.

Tzereen jeben je bas taj. Imao sam namjeru bas kombinirat jednog i drugog i jebeno bi izgledalo, ali zgazen sam s vremenom.

Je li moguće da još nitko nije prešao igru? Još nismo čuli kompletne konkretne dojmove od nikoga.

Pa kud na jadnu pticu...

DarkPunisher Pa bas i nije, RDR2 je dugacak, ovo je 25h i gotov si, ak ne trazis zen okolo.

Ako “proletis” kroz igru onda da, oko 25 sati

Kako je dobar photo mode, stalno kažem sebi neću, ali uvijek ima prilika za "perfect" shot. Moram se pohvaliti sa par 😃

Ja imam sad 3-4 sata igre. Još me nije primila. Samo isto slike radim i ganjam neke lisice. Ali, trenutnu nezainteresiranost za igru pripisujem lošem općem raspoloženju. Životnom.

Tek sam završio prvi čin, a skoro sve pojačano, što se moglo... Igra je za svaku pohvalu i preporuku, zanimljiva, želiš se vratiti, jahati, neke misije kao samuraj druge kao Assasins... grafika i priča sasvim solidne, uživam za sad...