foggy Ma nije, imao sam pametan moment i sjestio sam se da mogu gornji dio konzole skinuti dok radi pa sam stavio prst na vent i buka je prestala tako da sam odmah sa AliExpress za $15 naručio novi zamjenski vent pa ću ga zamijeniti kad bude došao. 🙂

prayer Pa to sam ti i rekao jučer 😃 Ja sam tak i igrao jedno vrijeme dok nisam očistio (dok mi nisu očistili) konzolu. Mislim da nije neka nauka zamijenit vent, ako si već pastu sredio i sve raskopao, ovo će ti bit a walk in the park.

mjesec kasnije

Evo danas je napokon stigao zamjenski ventilator pa sam ga zamjenio sa starim i dodao malo nove termalne paste. Prošli put kd sam otvarao konzolu mi je ostala jedna vida ekstra, no za sada su sve na mjestu!

Konzola je tiha ko bubica, čak i pod povećanim loadima. Jako zadovoljan i sretan sam rezultatom pogotovo jer mi je ovo novo područje relativno.

3 mjeseci kasnije

Kolega s posla mi se žalio da mu je PS4 nešto bučan pa me zamolio da ga servisiram. Očistite konzole ljudi 😁

prayer Znadem,zato sam i napisao,to sve od cigareta zapečeno.Tako je i kod buraza na ventilatorima od PC,sve zapečeno.

Pa od toga se može fina kavica skuhati.

Lako za konzolu, tko će mu pluća očistiti?: p

mjesec kasnije

Pozdrav

Imam problem s PS4 pro konzolom il je do nečeg drugog ? Znači kada upalim PS4 PRO konzolu na početnom izborniku je sve uredu i sve su boje normlane ali kada udem u neku igru dogodi mi se to da su boje užas da je negledljivo , a kamoli igrivo . Pomislio sam da je možda problem u kablu pa sam ga promjenio i opet isti problem !?!?! Nakon toga sam ugasio pa upalio PS4 PRO konzolu i TV i proradilo je ali nakon neklog vremena opet mi se isto dogada i nema efekta od gašenja i paljenja 🙁

Jeli netko ima prijedlog kako da ovo popravim ?

Hvala

Edit : TV radi normalno , youtube radi normalno , početni izobrnik na PS4 PRO radi normalno već problem je kada uđem u neku igru boje budu užas 🙁

HideooKoojima

Zvuči kao kvar grafičkog chipa, imaš artifakte dok pališ igru vjerujem?

Možes mi objasniti šta je artifakte ? Znači kada uplalim igru boje se raspadaju pa ti stavljam primjer iz PES 21 ( Slika Ronaldo ) ...

Ako si u pravu da je do toga jeli se isplati popravljati konzolu i koliko dođe popravak ( bar da znam na čemu sam )

HideooKoojima

Artifakti su ti grafički glitchevi koji se dešavaju najčešće kada grafička umire, ovo sa Ronaldom je OK primjer što si stavio gore. Čak i imaš okolo slova menija artifakta tj tih kockica. Probaj prvo formatirati konzolu pa vidi možda je do OS-a ipak. No popravka za takvo što nema tj ima ali ne za krajnjeg korisnika i iskreno ne isplati se zezati stime. Da li ti je bučna konzola kada radi?

Ako formatiram konzolu da li gubim sve opicje SAVE iz igre ?

Konzola mi nije bučna tj.bučnija je kada igram Warzone , ali ništa strašno .

Evo baš zanimljivo upalio sam Sherlock Holmes igru i sve je uredu ali kada upalim F1 il Warzone il PES dogada mi se isto 🙁

renda

Možes mi objasniti kako da obavim Rebuil datebase , evo primjetio sam da igre koje nisu zahtjeven ko shelock holmes i shadow tactics rade normalno :/

@renda @prayer

Hvala momci nakon rebuilda database sada je sve ok 🙂 Koje olakšanje 🙂

Samo da pitam jeli sada problem bio do OS-a il kao što je prayer napisao da je grafička pri kraju tj.da "umire" ?

Hvala

HideooKoojima Samo da pitam jeli sada problem bio do OS-a il kao što je prayer napisao da je grafička pri kraju tj.da "umire" ?

Ko će ga znat. Vjerojatno se nešto zmrdalo u software-u tako da se po meni ne trebaš brinuti.