Westbrook u Utah. Lakersi dobili D'Angelo Russela, Malik Beasleya I Jarred Vanderbilta. Prošli ko na piru.
Sunsi se zacimentirali kao najgadljivija momčad Zapada.
Westbrook u Utah. Lakersi dobili D'Angelo Russela, Malik Beasleya I Jarred Vanderbilta. Prošli ko na piru.
Sunsi se zacimentirali kao najgadljivija momčad Zapada.
PG13 fakat nema sreće.
Još se sjećam one gadne ozljede od prije skoro 10 godina.
Nije da nešto pratim košarku, ali ovo što su Mavsi učinili Dončiću je baš katastrofa. Tim više što baš ne volim Lakerse
Vidio sam neke vijesti, ali s obzirom da ne pratim koštarku općenito nisam ništa skužio. Može netko pojasniti?
Neka me ispravi netko ako imam krivi info ali navodno su već dogovorili trade bez njegovog znanja.
Iako mi nije jasno kako je to moguće bez njegovog pristanka.
Zamjenili su ga za igrača lakersa bez da su ga obavijestili dok nije bilo potpisano, i umjesto da mu se zahvalili rekli su da je lijen i debel.
Kako nije potpisao novi ugovor, sa lakersima neće imat pravo na supermax ugovor i izgubio je nekih 100M
StarFox_N košarka nije kao nogomet, mogu te otpremit kamo i kad žele ako si pod ugovorom
Brijac nitko ništa ne kuži, baš nitko
Priča je: Maksimalan, najveći ugovor u NBA može dobiti igrač koji je pet godina od početka NBA karijere u toj franšizi. Luki je to trebalo uslijedit iduće ljeto, svi su očekivali da će ostat, i on je sam sugerirao to isto da mu je u Dallasu super i svi su bili sretni i zadovoljni osim što je njihov GM (ili vlasnik) vidio neki problem.
Procijenili su da top 3 igrača lige i jedan od najvećih svih vremena u Dallasu ne vrijedi toliku plaću i tradeali su ga dok još mogu. Spominju neke kile, sklonosti ka ozljedama itd, uglavnom, klade se valjda na neki njegov potencijalni pad u karijeri.
Tim gore što (tako kažu, ali ja ne pratim i ne kužim) u tradeu nisu dobili ni približnu vrijednost koja bi ga opravdala, čak nisu pregovarali s nikim drugim osim Lakersa
Ma ne čudi me za njih ništa, kad smo u firmi radili s amerikancima isplanirali smo sprint jedan dan, a sutra dan su svima accounti bili deaktivirani. Znači preko noći su ljudi nestali, a znači jučer je bilo business as usual. Na kraju smo ih morali po Linkedinu tražiti da ih pozdravimo.
To ima smisla za nebitne ljude za koje nikog realno ne briga. Na taj način zajebat najvrijednijeg igrača koji je ikad igrao za tvoj klub, koji te je prošlu sezonu doveo u finale i više puta rekao da želi ostat u Dallasu je malo veća stvar.
Uništio si sliku kluba, vjerojatno odbio hrpu fanova, ubio vrijednost ulaznica i dresova…
Kad sljedeće ljeto slobodni igrači budu mogli birat di žele ić, koliko njih će želit doć u klub koji se ovako ponaša?
Ako nisu vjerovali da ih Luka može dovest do naslova ima puno čišćih načina da se trade obavi. Da su i željeli točno Davisa i dalje se je moglo upozorit igrače i bar vlastite klubove, a ne da to doznaju kad je trade već obavljen.
Koliko taj trade nema smisla, zapravo ima iako nosi posljedice. Lukina kilaža, obrana i stav prema svojem tijelu i kako ga održava su mu spriječile supermax ugovor, a tu je GM-u Dallasa prekipjelo i poduzeo je korake da osigura valjda najiskusniji četvorku, tako da nakon dva odlična centra Dallas sada ima i AD-a na četvorci.
Ali način na koji je sve odrađeno mimo Lebrona, Luke i AD-a je nevjerojatan. Vjerujem da se nitko ne bi složio s tim trade-om. Lakersi su puno izgubili odlaskom takvog snažnog obrambenog igrača koji se napokon vratio nakon predugih i učestalih ozljeda. Posljedice ove najveće razmjene u povijesti će se tek vidjeti kroz godinu, dvije ili više. Mavsi s AD-on već ove godine idu na sve ili ništa. No pogledajte reakcije navijača Dallasa koji ne da su bijesni nego protestiraju. Ovaj trade je uistinu uzdrmao NBA ligu i javnost. Ne znam što sam misliti, ali Lukina glava je veliki problem i uzročnik ovog svega.
Sa poslovne strane trade ima smisla za obe ekipe. Mavsi sljedeće godine imaju šansu za naslov ako se AD ili Kyrie ne ozlijede, samo su si vjerojatno ubili bilo kakvu budućnost nakon toga. Ako Kyrie odluči odbit zadnju godinu su u još goroj situaciji. Teško da će kroz trade dobit nekog te razine, a još je manja šansa da će igrač koji može birat, potpisat na 4-5 godina sa AD-om na zalasku karijere i nikakvom perspektivom za budućnost. AD je već pokazao šta može bez druge zvijezde i da nije dovoljan da dovuče ekipu ni do playoff-a, a kamoli nečeg više.
Sad da li bi ti prokockao jako dobru situaciju na to da Kyrie postupi kao razumna osoba i ne odbije 40M?
Lakersi se vjerojatno nadaju da će uvjerit Lebrona da ode na ljeto i odradit rebuild kroz 2 godine oko Luke. Trenutno je ekipa katastrofa. Imaš 2 zvijezde koje ne igraju bez lopte u rukama, nikakvu obranu i realan problem sa izdržljivosti oba glavna igrača kroz cijelu sezonu. Ako Lebron ode, to su Lakersi, ne vjerujem da će imat problema oko privlačenja druge zvijezde sa Lukom tamo pod novim ugovorom.
Kako je Lukina glava problem, on je jedan od psihički najjačih igrača u NBA, a što se tiče te famozne kilaže on redovito u off seasonu riže i tokon sezone diže, vjerojatno mu za oporavak triba puno više spize nego ostalima, a možda je jednostavno skloniji nakupljanju kila. Nije ni približno injury prone kao što ga prikazuju i uvijek je spreman u playoffu što je najbitnije.
Dallas je u win now modu, i s AD na četvorci su puno opasniji ako uzmemo u obzir da zadnjih 20tak utakmica bez Dončića Dallas igra odlično. Sad su zapravo contenderi i na papiru najbolja ekipa na zapadu. Još da sa nekin manjim tradeom nadomjeste manjak kreacije u napadu i dovedu backup playa i gg.
Sumnjam da Lebron nije znao, mislim obavješten je najvjerojatnije iako je u više navrata davao izjave da bi volio igrati sa Dončićem. Lakersi otpisuju ovu sezonu i pripremaju se na Lebronovo umirovljenje i napravili su najbolji mogući potez jer sad imaju lice franšize narednih 10+ godina.
Ne bojim se za Dončićevu financijsku budućnost, neće njemu novca zafaliti , a niti sponzora nadomjestit će on supermax sa LA marketinškom mašinerijom.
Lakersima uvijek poklanjaju najbolje igrače, odvratan klub.
Ovo je uvjerljivo najveći self own neke franšize koju sam ja vidio, pa od kad je Divac uzeo Bagleya umjesto Dončića.
Komentari GMa jučer na press konferenciji su surealni - on defacto kaže da njemu nije bitno što će biti s Mavsima dugoročno jer on dugoročno neće biti tamo zaposlen, bitno mu je sad napast naslov.
Kidd je pokraj njega izgledao kao da mu još uvijek nije jasno što se događa.
Kaže frajer da dok je rekao što planira da se vlasnik Mavsa počeo smijat jer je mislio da se zajebava. Dobrovoljno je ovo rekao novinarima u kameru.
Ovaj komentar sam na sluzbenoj stranici Mavsa na fb procitao, u potpunosti se slazem s njim pa cu ga kopirati ovdje.
"The reason Mavs fans are upset is because we want to see the Mavs win with Luka, not AD. We bought into the Luka Magic. We watched a 19 year old star join us in 2018 and get the torch passed to him from a LEGEND. We watched him navigate the “bubble” and COVID era with us. We watched him rise to stardom, OUR GUY, making All-Star year after year, breaking records, and crushing teams.
To see this trade purely the way Nico Harrison obviously does, as a chance to win a trophy, is to not actually be a fan, in my opinion. This logic just tells me you’ve never had a true connection to the players on a team that you want to see win.
I will watch the Mavs blow 5 more season if he gets his ring the 6th because this is the team I love and believe in and he is that player.
Losing with Luka beats winning with strangers when you truly are a die hard fan of not just the team but the players.
The energy, personality, and growth that Luka brought to the Mavs hasn’t been seen since Dirk. His love for this city, his commitment to stick with us, we should have returned that, we owe him that.
The Dallas Mavericks are long overdue for a ring, but it should have been with Luka.
The magic is real and it’s now going to the Lakers. This is a dark day for Mavs fans that have been here for decades, waiting for that feeling of 2011 all over again."
….
Btw. ovo je je Mavericks social media team objavio nekoliko sati prije trade-a. Ljudi nisu znali za trade, ali ipak je smijesno.