McLaren lijep skok, Williams isto. Perez užas. Kako je moguće da s takvim bolidom pet puta zaredom ne dođeš dalje od Q2?

Sutra bi iza Verstappena trebalo biti papreno jer upitno je mogu li Mclaren i Ferrari ostati ispred Mercedesa i Astona.

zontra zato sto je smjesa vozac koji je se posrecilo pa je sad u red Bullu…po kvaliteti nije medu prvih deset na grudi. Najveća razlika izmedju njega i Hulka…on ima srece vise nego pameti a Hulka je nesretnik od rodenja

McLaren ajmoooo.

Checo od iduće godine vozi za Zagrebački Holding.

Max 99 bodova prednosti pred Perezom. Može otići Max dva mjeseca na godišnji komotno. A Ferrari neću komentirati vise.

Ferrari i pogotovo Aston baš loše, pa Alpine i Williams su prilično jako pritiskali Alonsa. Mclaren iznenađujuće dobar tempo, mislio sam da će Mercedes biti ispred njih. I još su imali nesreće sa SC-om, inače bi i Piastri na postolju završio. Ne znam zašto nisu pokušali sa Softom na kraju, možda su mislili da bi ga jako brzo trošili. I Red Bull napokon nije pobijedio dominantno, nego 'samo' ugodno, to mi daje nadu da ih možda kasnije tokom sezone netko i može pobijediti. Ali opet, ja sam jako naivan, tako da to ne treba ništa značiti.

ThaUrban Max Leclerc Hamilton Alonso lando albon Sainz Russel su sigurno bolji od njega…Hulka je vjerojatno isto bolji ali covjek nije imao srece nimalo u karijeri…pilastri ako nije sad bit ce uskoro klasu bolji…bottas mozda nije bolji ali nije ni losijim…Perez je zericu talentiraniji od strolla a situacija skoro ista…jednog tatek drzi u formuli a drugog je cijelo vrijeme sponzorirao najbogatiji Meksikanac inace ga vec davno ne bi bilo

Mislim covjek sa uvjerljivo najbržim bolidom ne moze vec pet utrka u q3…da su im protivnici malo bliže Max bi i dalje bio prvak ali od konstruktora ne bi bilo nista

Ricciardo od Mađarske mijenja De Vriesa. Nemilosrdni su u Red Bullu, iako De Vries nije bio ništa posebno, opet imam dojam da se treba dati cijela godina rookiejima. Alpha Tauri je najgori bolid ove sezone, i teško se moglo iz njega nešto izvući. A i dojma sam da je na zadnjih par utrka De Vries bio sve bliže i bliže Tsunodi.

Ricciardu je ovo vjerojatno zadnja šansa, a piše se i da je ovaj potez napravljen kako bi se pritislo Pereza da se vrati u formu s početka sezone. No vidjet ćemo, ako bude Ricciardo iz McLaren dana, ne očekujem da će biti bolji od Tsunode, dapače onda u 2024. u Alpha Tauriju očekujem ili Lawsona ili najbolje plasiranog F2 vozača iz RB akademije. Ali ako bude onaj iz RBR/Renault dana, e onda bi moglo biti papreno.

11 dana kasnije

Ne znam jel to zbog ovih novih pravila u kvalifikacijama, ali ako će uvijek biti ovako napete, neka slobodno ostanu.

Da je Ferrari na poleu bio, već bih upisao pobjedu za RB. Ovako će se morati potruditi protiv Hamiltona i Norrisa, makar i dalje mislim da će doći do pobjede, ali neće biti smiješno lagano. McLaren pokazao da je pri vrhu čak i na sporijoj stazi, Alfa veliki skok doživila, Ferrari i Aston baš meh.

zontra Super format kvalifikacija, ali šteta što je utrka ipak druga stvar pa i one padaju u drugi plan, nema nikog na gridu tko se može nositi za RB-om i stvarno će se dogoditi da će pobjediti sve utrke u sezoni, toliko o natjecanju. Bez njih bi bilo napeto u prvenstvu vozača i konstruktora. S druge strane jako mi drago što Norris i Piastri već dvije utrke voze dobro, vidi se da je McLaren pogodio s nadogradnjama. I dižem času da makar netko osim Maxa i Pereza ove godine bude pobjednik. Teška monotonija na vrhu. Ferrari i dalje očajan, koliko god spori bili uspiju sami sebe upucat u nogu da im bude još gore.

Je, baš nas zajebali sa jučerašnjim kvalifikacijama, mislili smo da su se neki još približili, ali zapravo je to novi format sve izmiješao. Danas se baš vidlo da ove nadogradnje koje je RB donio za Mađarsku rade i opet su bili dominantni kao ranije u sezoni. McLaren izgleda stvarno postaje real deal i zapravo su zamijenili Aston. Mercedes je tu negdje u borbi s McLarenom za 2. mjesto. Ferrari i Aston su sad postali baš čiste mid ekipe. Borit će se za pokoji bod, ali to je to. Alfa iako nije imala užasan tempo u utrci, vidi se da nisu na razini no mogli su možda do kojeg boda da nisu imali jedne od najgorih startova u povijesti. Za Alpine ne znaš jel bi se smijao ili plakao…

Ali stvarno se divim Red Bullu. Mercedes je jebeno izgledao 2014-2020. Ferrari u ranim 2000-ima, Williams u srednjim 90-ima, McLaren u drugoj polovici 80-ih i svi raniji dominantni bolidi vjerujem da su bile fantastične momčadi, no ovaj Red Bull od 2009. se stvarno čini kao najsavršeniji sportski kolektiv ikad (osim možda traljave 2015. godine). Fantastičan vozač (i odličan suvozač da posloži stvari), možda i najbolji aerodinamičar ikad u sportu (uz Champmana u Lotusu tamo 60-ih i 70-ih), kvalitetan šef momčadi, menadžerstvo (makar po meni nekad i prestrogi), strategija, staloženost, pit stopovi, nadogradnje, čuvanje guma. Sve apsolutno radi. Pa mora biti užitak voziti za tu momčad. A onda vidiš npr. Ferrari koji sjebe u jednoj utrci koliko RB u 10 godina. RB ima pit stop od 1.9 sekundi (po starim pravilima bi imali novi svjetski rekord s nekih 1.6), dok Ferrari ima pit stop od skoro 10 sekundi. Da bar mogu vidjeti ostale fenomenalne vozače u RB da vidimo jel bi i oni bili dominantni kao Verstappen u tako dobro podmazanom stroju. No neka, zaslužili su sve rekorde kad su ostali nesposobni.

Crnipetarpogani Ne znam po čemu to Perez nije odličan suvozač? Pogotovo one sezone kada se dogodio Abu Dhabi čovjek je Hamiltona zajebao di je mogao. Ove sezone malo lošiji u kvalifikacijama, ali opet u utrci se vrati na 3-4-5 mjesto i nije temperamentan nego će se podrediti timu i Maxu sad kad nema šanse da izazove Max-a

Skellington

Nekad JE temperamentan, što uglavnom košta njega samog, ali njegov rezultat utječe i na tim.

Ima prebrzi auto za svoje vozačke sposobnosti i baš je jako vidljivo da su početak ove sezone, borba s maxom za pobjede i naslovi koji ga hajpaju kao konkurenta za titulu baš jako utjecali na njega.

Max je lik kojem razlika od jednog boda između njega i Hamiltona u zadnjoj utrci sezone ne znači apsolutno ništa.

Checo bi htio bit bolji nego što je, a kad je bolji neko vrijeme, onda se spojebe. Nije jedini takav, F1 je elitni sport sa 20 sudionika u čitavom svijetu i krvave su borbe za zadržavanje sjedala.

Skellington zato sto je tremaros…frajer sa red bullom pet utrka za redom ne ide u zadnju rundu kvalifikacija a i sad u Makarskoj je bio tek deveti…red bull ima srece da niko nije ni blizu jer sa perezom ko drugim vozacem ne bi bilo konstruktora kog naslova

Crnipetarpogani

Istina da u zadnje vrijeme nije baš u formi, ali Perez kad se posloži je stvarno kvalitetan vozač. Djelomično mislim da je i do RB-a koji mu je jasno dao do znanja da je Verstappen glavni i da on samo treba marljivo skuplja bodove i to može dosta utjecati na vozače. Ja se sjećam kad je dobio otkaz u Racing Pointu, drugu polovicu 2020. je vozio briljantno.

zontra Perez je vec dugo godina u formuli 1…vrhunskom vozacu sa toliko iskustva se nista ne treba slagati…vrhunski vozac na iskustvo uzima maksimum skoro svaku utrku…Perez to ne radi

Kod vozača je bitna konzistentnost i hladna glava. Perez to nema i pokazao je to desetine puta, što na stazi, što izvan nje.

Lik je pobjedio na Monacu, tu večer je prevario ženu sa minimalno dvije manekenke i razbio se od alkohola ko slon da su ga morali nosit.

U svom najboljem izdanju, Perez je najbolji teammate kojeg možeš poželjet, u najgorem je inatlija koji sjebe čitavom timu utrku tako da iz osvete izbaci svog teammatea i završi jedva na P16.

Čovjek je meksikanac, a oni su američki balkanci tak da je to skroz na mjestu. Da su svi vozači psihopati sa daddy issuesima ko Max, F1 bi bio dosadan sport 😆

Mclaren možda ima i najbolju vozačku postavu. Ako će bolid postajati bolji, bit će puno uspjeha za njih.