Čak i solidna utrka s obzirom kakve smo znali gledati u Barceloni. Podhitno uvesti barem 2 obavezna ulaska u boks. Čim ima različitih strategija, postaje zanimljivije.

Mercedes se diže, Ferrari jako loš, a nije se ni Aston proslavio. Tsunodi bezveze kazna.

14 dana kasnije

Pitanje je sad jel ovo bilo ovako samo ovaj vikend ili je ovo normalno. Jer ako je normalno, onda je ohrabravajuće pošto RB više nije sekundu brži od svih po krugu nego 2,3 desetinke. Ferrari napokon i nešto dobro napravio. Nisu bili predaleko od top 3 momčadi. Bitka Alonsa i Hamiltona jako zabavna. Albon isto rasturio u Williamsu. Haas užasan u racepaceu.

zontra jedan Red Bull je brži od dugoga 1s u race paceu 😃

12 dana kasnije

Treba prvo vidjeti kakvi su Ferrari i Mclaren u utrci. Ako su dobri, onda očito nadogradnje rade. Hulkenberg svako malo dovede Hass do Q3, šteta što imaju uvjerljivo najgori race pace i jedu gume brzo.

Aston i Mercedes ništa posebno, Perez već pomalo zabrinjavajuće.

zontra Hulkenberg Perez 5-4, malo je reći zabrinjavajuće.

Russell savršeno pogodio strategiju, Haas vrlo dobro, a ovi ostali svi zakasnili krug. Stvarno je jeben Hulk, ali je Haas takvo smeće, pitanje je jel bi ostao na P6 da je bio na intermedijima do kraja. A da je bio još jedan krug, prešao bi oba Astona i završio P4.

Nista, i dalje je to jako daleko od Red Bulla. Mclaren dosta obecavajuce.

Max i Red Bull su svijet za sebe. Jbt, koliko su sigurni kad ideš hvatati najbrži krug na onakav način. Bas dominacija. Solidna utrka skroz, čak i jako dobra. Ferrari zajebao Sainza, ali već smo navikli.

8 vozača dobilo kazne. Sainz pao sa 4. na 6., Hamilton sa 7. na 8., a Gasly sa 9. na 10. Norris, Alonso, Russell i Stroll svi napredovali po jedno mjesto na 4., 5., 7. i 9. mjesto.

6 dana kasnije

McLaren lijep skok, Williams isto. Perez užas. Kako je moguće da s takvim bolidom pet puta zaredom ne dođeš dalje od Q2?

Sutra bi iza Verstappena trebalo biti papreno jer upitno je mogu li Mclaren i Ferrari ostati ispred Mercedesa i Astona.

zontra zato sto je smjesa vozac koji je se posrecilo pa je sad u red Bullu…po kvaliteti nije medu prvih deset na grudi. Najveća razlika izmedju njega i Hulka…on ima srece vise nego pameti a Hulka je nesretnik od rodenja

McLaren ajmoooo.

Checo od iduće godine vozi za Zagrebački Holding.

Max 99 bodova prednosti pred Perezom. Može otići Max dva mjeseca na godišnji komotno. A Ferrari neću komentirati vise.

Ferrari i pogotovo Aston baš loše, pa Alpine i Williams su prilično jako pritiskali Alonsa. Mclaren iznenađujuće dobar tempo, mislio sam da će Mercedes biti ispred njih. I još su imali nesreće sa SC-om, inače bi i Piastri na postolju završio. Ne znam zašto nisu pokušali sa Softom na kraju, možda su mislili da bi ga jako brzo trošili. I Red Bull napokon nije pobijedio dominantno, nego 'samo' ugodno, to mi daje nadu da ih možda kasnije tokom sezone netko i može pobijediti. Ali opet, ja sam jako naivan, tako da to ne treba ništa značiti.

ThaUrban Max Leclerc Hamilton Alonso lando albon Sainz Russel su sigurno bolji od njega…Hulka je vjerojatno isto bolji ali covjek nije imao srece nimalo u karijeri…pilastri ako nije sad bit ce uskoro klasu bolji…bottas mozda nije bolji ali nije ni losijim…Perez je zericu talentiraniji od strolla a situacija skoro ista…jednog tatek drzi u formuli a drugog je cijelo vrijeme sponzorirao najbogatiji Meksikanac inace ga vec davno ne bi bilo

Mislim covjek sa uvjerljivo najbržim bolidom ne moze vec pet utrka u q3…da su im protivnici malo bliže Max bi i dalje bio prvak ali od konstruktora ne bi bilo nista

Ricciardo od Mađarske mijenja De Vriesa. Nemilosrdni su u Red Bullu, iako De Vries nije bio ništa posebno, opet imam dojam da se treba dati cijela godina rookiejima. Alpha Tauri je najgori bolid ove sezone, i teško se moglo iz njega nešto izvući. A i dojma sam da je na zadnjih par utrka De Vries bio sve bliže i bliže Tsunodi.

Ricciardu je ovo vjerojatno zadnja šansa, a piše se i da je ovaj potez napravljen kako bi se pritislo Pereza da se vrati u formu s početka sezone. No vidjet ćemo, ako bude Ricciardo iz McLaren dana, ne očekujem da će biti bolji od Tsunode, dapače onda u 2024. u Alpha Tauriju očekujem ili Lawsona ili najbolje plasiranog F2 vozača iz RB akademije. Ali ako bude onaj iz RBR/Renault dana, e onda bi moglo biti papreno.

11 dana kasnije

Ne znam jel to zbog ovih novih pravila u kvalifikacijama, ali ako će uvijek biti ovako napete, neka slobodno ostanu.

Da je Ferrari na poleu bio, već bih upisao pobjedu za RB. Ovako će se morati potruditi protiv Hamiltona i Norrisa, makar i dalje mislim da će doći do pobjede, ali neće biti smiješno lagano. McLaren pokazao da je pri vrhu čak i na sporijoj stazi, Alfa veliki skok doživila, Ferrari i Aston baš meh.

zontra Super format kvalifikacija, ali šteta što je utrka ipak druga stvar pa i one padaju u drugi plan, nema nikog na gridu tko se može nositi za RB-om i stvarno će se dogoditi da će pobjediti sve utrke u sezoni, toliko o natjecanju. Bez njih bi bilo napeto u prvenstvu vozača i konstruktora. S druge strane jako mi drago što Norris i Piastri već dvije utrke voze dobro, vidi se da je McLaren pogodio s nadogradnjama. I dižem času da makar netko osim Maxa i Pereza ove godine bude pobjednik. Teška monotonija na vrhu. Ferrari i dalje očajan, koliko god spori bili uspiju sami sebe upucat u nogu da im bude još gore.