stitrek Sa dobrom konkurencijom PC igraci najvise profitiraju,

Samo štom je problem što niti Epic niti Ubisoft nisu dobra konkurencija. S razlogom je Steam primarna platforma za video igre na PC već zadnjih 20+ godina i svi ti igrači koji su toliko dugo kao što sam ja gradio library sa svime popratnim sada pate od oholosti i bahatosti Epica. Eto ja bih vrlo rado htio platiti odmah sada punu cijenu Alan Wake 2 i igrati ga na platformi koju želim ali im nedam pare jer to što rade je šupćinski bez obzira koliko besplatnih igara i kupona dali.

prayer Eto ja bih vrlo rado htio platiti odmah sada punu cijenu Alan Wake 2 i igrati ga na platformi koju želim ali im nedam pare jer to što rade je šupćinski bez obzira koliko besplatnih igara i kupona dali.

Alan Wake 2 je u potpunosti financirao Epic, nema im nikakvog poslovnog smisla izdavati igru na Steamu.

prayer

Zaboravljaš da PC nije konzola i to sto je Steam bio glavni i sto je najbolji zadnjih 20 godina ne znaci nista kroz zub vremena otvorene platforme, na PC-u jedina konstanta je promjena a kljuc kao igrac je ne biti ovca korporacija, zato neka konkurencije.

prayer jedno su third-party ekskluzive, a skroz drugo igre poput AW2 koje je Epic od 0 financirao. Ta igra neće vrlo vjerojatno nikada izaći na Steamu.

stitrek upravo suprotno, znaci, jer ne moras graditi bazu korisnika. Ali sto ja znam, radim u korporaciji

Deadwalker

Da, znaci konkuriranje i borba EGS-a je rodila sa AW2 kojeg možda nebi vidjeli jos 10 godina da nije bilo te utakmice. Cekam EGS da pogura novu Deus Ex igru sa kojim milioncicem😁

stitrek Zaboravljaš da PC nije konzola

Ti zaboravljaš da prije EGS pojam eksluziva na računalima nije postojao. I Ubisfot i EA i GOG igre su se mogle kupovati na Steam kao i na njjihovim launcherima i nitko nije zucnuo riječ jer si imao slobodu kupiti igre gdje god si želio. EGS radi eksluzivne dealove i daje besplatne igre čisto da si podigne bazu korisnika i da zaradi što više para, nešto što im ne uspjeva financisjki jer nisu se ljudi jučer rodili već vide šta se dešava. Po meni to je šupćinski biznis koji nema mjesta na PC-u!

Deadwalker jedno su third-party ekskluzive, a skroz drugo igre poput AW2 koje je Epic od 0 financirao. Ta igra neće vrlo vjerojatno nikada izaći na Steamu.

Stime se mogu pomiriti. Mene smeta eksluzivnost third party igara tipa KH ili Final Fantasy 7 što je bio, ili meni opskurna igra Ooblets koju imam sada na 3 platforme zahvaljujući EGS-u.

stitrek već vesele buduće igre od Remedyja. Meni je iskreno potpuno suludo preskočiti takvu igru zbog launchera. Ako će Epic vlastitim naslovima privlačiti novu publiku, to u potpunosti podržavam. Možda i Valve krene opet producirati u većoj mjeri nove igre.

prayer

Nope, nisu sve igre bile na Steam-u, uvijek su postojali studiji i izdavaci koji su isli solo, pa ima ih i danas. To sve skupa je takva pojava na otvorenoj platformi, to sto se desava u PC gamingu imas i kod drugih industrija vec 50 godina.

Deadwalker Možda i Valve krene opet producirati u većoj mjeri nove igre.

Možda i bi da im je uspjelo pokonzovljavanje PC tržišta preko steam mašina koje su neslavno propale.

50 godina u drugim industrijama?

Giphy - No Way Wtf GIF by Harlem

stitrek

Ja se ne sjećam niti jedne igre koju nisam mogao igrati na Steam a da nije neka F2P igra tipa World of Tanks, Warthunder ili tipa WoW.

Deadwalker

Da, Valve je ušao u stagnaciju i jedino novo sta rade je hardware i jedna Vr igra, ovaj pritisak EGS-a ce ih probuditi da malo vise razmisle o broju 3😁

prayer

Bilo ih je, Steam je postepeno dobijao zamah a i dan danas ima solidnih igara koje nisu na Steam-u npr. Escape from Tarkov.

Deadwalker Možda i Valve krene opet producirati u većoj mjeri nove igre.

Half Life 3?

Giphy - Meme GIF by ALL SEEING EYES

Je, opca panika u Valveu, broj dnevno aktivnih igraca na Steamu premasuje ukupan broj accounta kreiranih na EGSu. HL3 u produkciji da spasi situaciju

@Zero sta ces, decec ne kapi 😁

Mene i dalje zanimaju te industrije prije 50 godina na kojima se aplicira stanje PC gaminga

Sterlok sto s njima? Ti zaista mislis da je to jedini hw iz njihove produkcije. Postoje na stotine prototipova koje nisu ugledale svjetlo dana. Neki jesu i prodaju se. Zamjena za steam machine je Steam Deck. Valve index isto tako nesto sto je izaslo u prodaju.

Sterlok

Šuška se da imaju u planu neke manje PC-box-ove sa Apu procesorom te da bi koristili Steam OS kao Deck, to bi bilo dobro za casual gaming ako je cijena dobra, naravno pomoglo bi dosta i Linux gamingu te bi dobili Steam OS verziju za Desktop.