Control game size na PS5 navodno 40% manji nego na XSX. Cca. 25 GB prema 40 GB.
Kompresija zahvaljujući Krakenu. O čemu je i Cerny pričao na prezentaciji.
Dobra vijest. Posebno s obzirom na malen SSD storage.
Nadam se da će i ostali developeri to koristiti.

Performance mod all the way, nema više nazad 😀

Zašto mi je na PCu zaključan Ray Tracing?
Znači napravio sam clean install drivera, windows update do kraja, force launcham dx12 verziju i opet mi je zaključan jer igra misli da nemam RTX grafičku.

Preko čega imaš igru?
Moraš ekstenziju uraditi na shortcutu.

Ma dodam to sve i force launcham baš ControlDX12.exe

Jednostavno nema razloga da ne radi.

Sori, totalno sam ignorirao prvo pitanje.

GoG verzija.

Evo, rješio.
Ne znam zakaj, al morao sam napravit offline installer i onda preko njega instalirat igru i sad radi.

Igra je predivna jebote.
@maverick
Još uvijek mislim da je pretjerivanje uspoređivat ovo sa Unchartedom, al igra me jako uvukla.
Ne znam jesi čuo za fenomen liminal spacea, ali ovo je totalno to i skroz je neki osjećaj "ugodne" nelagode cijelo vrijeme.
Ne znam to bolje objasnit, ali ako zadrže stvari dovoljno jednostavnima do kraja, ovo bi mi mogla bit među dražim igrama.

Control, osim sto je smatram super igrom, ima odličnu glazbu, pogotovo pred kraj igre 😃

Ne znam jesam na dobrom putu, al za sada mi igra jako vuče kao da je inspirirana SCP loreom, a obožavam SCP.

wooddiebone Točno o tome se i vrti igra kao i njene ekspanzije! Ima baš jebeno dobar potencijal za nastavke, jedini minus u igri mi je bio pacing priče i režija. Ali atmosfera i lore su zlatnih 10/10!

wooddiebone Još uvijek mislim da je pretjerivanje uspoređivat ovo sa Unchartedom

Tps igru usporedjujem sa tps igrom na temelju mehanika i napucavanja/combata, znas da me boli briga za pricu i u to ne ulazim. Na polju napucavanja i samog gameplaya je control svjetlosnu godinu ispred Uncharted. Jedino sto u Uncharted volim, pogotovo cetvorci, je fist Fight i laso.

Drago mi je da ti se igra svidja, iako vjerojatno iz potpuno drugih razloga nego meni, ali to je nevazno dokle god uzivas.

wooddiebone Te fore sa serijama,crtićima i kratkim isječkima nekog događaja na TV, vuku još od Alan Wake,Quantum Breaka i sad Controla.To je neki njihov trademark.

wooddiebone

Odlični su Kidsi hahahaha
      Sporedne boss borbe su dosta teške.
      Baš igram Foundatin i nakon njega AWE DLC...

Znači baš je metroidvania.
      Najbolji stil game dizajna i baš sam nedavno pričao da ih nema dovoljno.

Sviđam skroz.

odlična igra. šteta šta ne funkcionira pribacivanje sejva na ultimate edition. imao sam taj epski plan da je kompletiram sto posto u toj uljepšanoj i sređenijoj verziji, ali na kraju sam kompletirao ps4 verziju. tamo je fps i dalje groblje, a navigiranje mapom i prostorom, s obzirom da se radi o metroidvaniji je (možda i namjerno) konfuznije i od samog igrinog narativa. šta dosta govori.

sve u svemu . . . ladno u top3 igre 2019. (kao što sam i rekao 2019.) volio bih da je više igara kao control i da puno više developera gleda na igre kao što je remedy gledao na igre kad je radio control.

maksimalni ON topic: zapratija sam vidu starčević na twitteru prije nekoliko dana. ✌️

Je, mapa je kriminal. I dalje. Jos sam pomislio kak su je sredili, ali to je trajalo do prvih stepenica kad sam skuzio da je sve isto, pojma nemas kud mozes i gdje si.

Jedva cekam da dodjem do DLCa, to mi je ostalo u ps4 verziji. Također steta sto sejve ne idu, doslovno imam sve zivo od prvog prelaska.

k samo zbog maksimalnog on topica si propo ko srbija 99te.

Wot a šejm

Moram se požalit na hitboxeve.
        Vjerujem da na konzolama nije tolko izraženo, al na PCu prečesto fulam lika koji bi trebao past mrtav.
        Ekstra iritantno kad se iz Call of Dutya prebaciš na to.
        Aim assist za miš je dosta suptilan i eliminira taj efekt tako da sam to upalio i funkcionira kak treba, a opet ne daje dojam da cilja umjesto tebe.

Počeo i ja s Controlom (bilo bi možda prikladnije reći da "kontroliram", hehe). Pokupio sam nekoliko moći i gameplay djeluje sve bolje. Priča, iako intrigantna, ostavlja dojam B epizode Dosjea X, dok me jednolični okoliš polako počinje ubijati u pojam. Ne znam kako će biti kasnije, zasad je najzabavnije hissovcima bacati okolo predmete na glavu. Eh da, fps zna dropati na PS4 Slimu, nekad malo smeta, ali eto, ipak ima dosta destrukcije i sve to.