krpa Ovdje su to likovi i njihov karakter.
Čitava serija je jedan ogroman character study i vidi se kako se svemu pristupalo kao nečemu širem od serije s mafijašima. Mafija tu nije samo radi akcije, već više kao podloga koja služi kao odličan materijal za raspravu o raznim društvenim problemima. Od rasizma, homofobije, nasilja pa do odnosa s obitelji, povjerenja, vjere, morala. Sopranosi su stvarno posebni.
Al u globalu ne mogu ih rangirati po tome koliko je tko drag već više po karizmi i sposobnosti da te drže prikovanim za ekran, a to je dosad najčešće bio Tony.
Gandolfini je odradio nezaboravnu ulogu koja je svakom sezonom postajala sve pamtljivijom. U moru fenomenalnih glumaca u postavi Sopranosa, on je nekoliko stepenica iznad ostalih. Nevjerojatan glumac.
Na 5. sezoni Sopranosa. Nakon pomalo mlake 4. sezone serija se vraća u odličnom izdanju sa podosta zanimljivih situacija. I dalje mi je najdraži aspekt serije karakterizacija likova zajedno s radnjom kada se ne izgubi u perifernim podzapletima, mislim u 4. sezoni je bilo dosta fillera i to me baš zasmetalo i umanjilo dojam jačih epizoda u sezoni. Izgleda da su se u 5. sezoni probudili iz letargije i vratili dobrom pisanju.
Obožavam petu sezonu jer je odlučila ići do kraja s mafijaškim svijetom. Ovo je po meni sezona koja je dobrim dijelom posveta mafijaškim klasicima Scorsesea. Jednostavno čitava sezona ima tu atmosferu. Meni je osobno četvrta bila među boljim sezonama, iako razumijem što želiš reći. Ono što mi se svidjelo kod četvrte sezone je bio malo jači naglasak na odnos Carmele i Tonyja. Da ne govorim da ima jednu od najbolje odglumljenih scena koje sam ikada vidio.
Velika svađa Tonyja i Carmele
Zanima me što ćeš reći nakon 6. sezone. Unatoč broju epizoda, meni je šesta sezona bila najdraža. Otišla je u puno smjerova i pružila toliko prostora da svatko ima svojih 5 minuta slave, a pogotovo Gandolfini. Tonyja je odveo na sasvim novu razinu kvalitetom glume.
Vidim da se spominju razni streaming servisi pa bih htio samo dvije stvari reći. Amazon mi ima puno bolju ponudu nego što sam mislio. Kako serija, tako i filmova. Od starijih pa do novijih. Priča se i da bi Amazon mogao kupiti MGM, što bi dodatno popunilo ponudu. Cijena je isto stvarno pristupačna.
Druga stvar je da je meni osobno Prime servis s najboljom kvalitetom slike. Kristalno čisto i konzistentno.
Flipper @Miro i @maximalni jebem vas obojicu. Na vašu preporuku sam počeo gledati Mare i naravno da sam se navukao i naravno da sam sad pogledao tu epizodu o kojoj ste pisali i naravno da sam sad popizdio zbog svega što se dogodilo i što sad moram čekati novu epizodu.
Mene su isto navukli i danas se krenulo gledati. Prema svemu sudeći, ovo bi se preko vikenda moglo sustići i nestrpljivo čekati posljednju epizodu.
Posljednje što sam pogledao bila je 4. sezona Castlevanije. Jako sam zadovoljan, kako animacijom, tako i pisanjem. Serija je završila vrlo zadovoljavajuće i dok imam određenih pritužbi na račun čitave serije, puno govori to da mi je cjelokupna kvaliteta odvlačila pažnju od tih nekih manjih, a nekih možda i povećih zamjerki. Ogromna preporuka, a o samim zamjerkama se raspišem za koji dan. Kada se slegnu dojmovi i skupe riječi.