Tuhy gledam i ja.
Odma svaki dan čim izađe. Za sad sam jako zadovoljan.

Mislim, i Wanda mj je bila odlična na svoj način. Oduvijek volim magije ( i Elizabeth Olsen).

Ali ovo je skroz drugačije. Više grounded, s odličnim dijalozima bilo da su ozbiljni, bilo da su šaljivi. Prati mi duh Winter Soldier filmova, a on mi je i dalje najdraži i najbolji MCU film.

I da, ona zadnja scena je super moćna i poetična i značajna.

Da, u srži su ipak drugačije serije i svaka mi odgovara na svoj način.

WandaVision me oduševila samom idejom i izvedbom, FatWS je više ko oni stari filmovi sa 2 omiljena tough lika koji se međusobno zajebavaju dok rokaju po drugima.
Nije sam vrh, da se razumijemo, ali je, kak sam već napisal, razina kvalitete koju očekujem od Marvela.
John Walker mi je sjeo od prve i razvoj tog lika mi je u rangu daljnjeg razvoja Sama i (još više) Buckya.

Mene najvise nervira u Fws kaj odjednom Bucky nemre kurca napravit, u WS je jebal sve zive, a tu je mlak ko nist

renda ma ima loših elemenata, da.
    Najgluplje mi ja kak ljudi prežive udarac štitom bez ikakve rane, a trebali bi ostat bez glave.

I to, pogotovo kak ovaj novi cap je “jaci” i od buckya i falcona😂 onaj fajt na kamionu je smijurija, dosel ovaj i tam rastural, a ova dvojica dobila po picki🤦🏼

Gleda netko Tko je ubio Saru? Dojmovi? Vidim da je poharao Netflix.

weky Gleda netko Tko je ubio Saru? Dojmovi? Vidim da je poharao Netflix.

Ne bi gledao seriju sa 6.6 ocjenom ni da je zadnja serija na svijetu.

Završio je Shameless (US). Zadnjih 20 minuta mi se nije skidao osmjeh sa lica i zasuzile su mi se oči. Kakva serija.
      Ne znam jel @CroZac_Drake tu negdje još?

Kompić mi je u međuvremenu prebacio Shameless (UK) pa sam evo sad pogledao prvu epizodu. Totalno ista radnja, ameri sve iskopirali, ne sjećam se jedino sad jel su oni to razvukli, jer imam osjećaj da je UK 1 epizoda kao 3 US.

ThaUrban

Vidim da zadnja epizoda ima jako lošu ocjenu. Je li tako loša ili?

Inače imam sve skinuto, ali totalno me odbija gledanje kad kod serije vidim da zadnja epizoda ima lošu ocjenu.

Brijac
          Zadnjih par sezona su dosta pali s pričom i zadnja sezona je ništa posebno, skoro pa se ništa ne događa, više je kao skup random scena povezanih u epizodu. Zadnja epizoda je u tom stilu.

Brijac Serija nema baš neku radnju. To je više priča o životu Gallaghera. Ali je tako dobro napravljena sa obratima i sranjima koja im se događaju.

samo za
          @Matador

pala je kvaliteta odlaskom Fione? (moje mišljenje)

ThaUrban

Slažem se, iako me zadnjih par sezona dosta živcirala sa svojim histeriziranjem.
            Ovo mi je uvijek bila jedna od dražih serija, ali mi je počeo smetati taj stalni "reset na tvorničke postavke". Svaki put kad se bilo tko od likova malo pribrao, dogodi se neko sranje. Nije serija nikad imala taj feel good faktor. 🙂

Matador

Ali to je to, serija bez radnje o šljamu Chicaga, a VRHUNSKI pisana
              Meni je Lip najdraži lik, ali kad je Fiona otišla vidlo se da je držala seriju

Ta zadnja sezona Shamelessa meni je daleko najslabija. Baš pokvarila inače više nego solidan dojam.

Gleda se danska mini-serija The Investigation. 6 epizoda po skromnih 45 minuta. Trenutno sam na 3. epizodi i jako mi se sviđa. Redatelj je Tobias Lindholm čije filmove mi je bio baš gušt gledati i tako je i ovaj put. Istinita priča o nestanku novinarke Kim Wall tretirana je s poštovanjem te se razvoj događaja odvija laganim tempom, na realističan i prizemljen način. U svakom slučaju drago mi je da nema melodrame ili više podzapleta jer paše ovakav pristup krimi-seriji; bez klišeja, otrcanog humora, forsirane akcije ili čega god, samo ozbiljni ljudi koji ozbiljno shvaćaju svoj posao.

Malo se razduljilo od prošlog napisa, ali pogledah 8 sezona Suitsa na Netflixu i čak mi nisu toliko loši u globalu koliko sam mislio da će biti. Istina, nekad mi se čini da je bilo filer materijala u 4. i 5. sezoni, al ajd, pregrmilo se. A onda skužim da ima još i 9. sezona a Netflix ju nema, nego Amazon Prime. A prije jedno mjesec dana prekinuo Prime jer mi se ne da plaćati sve. Tako da, vraćam se gusarluku, a Netflix bi najradije otkazao. Nije Suits jedini za koji vidim da nema sve sezone na tom servisu pa u tom slučaju koja mi je poanta gledat nešto ako je nepotpuno. Podsjeća me to na HRT i nepotpune sezone serija.

yakuza_stinger Stvar je autorskih prava. Zato Netflix i trpa po 10-15 milijardi dolara godišnje u svoju produkciju, jer taj sadržaj je vječito njihov. Sa svim ostalim budu problemi. Ili ima par sezona ili imaju prava na određeno vrijeme.

Nije do Netflixa, nego do gramzivosti svih TV kuća. Sad bi svako od njih htio svoj dio kolača, a to će na kraju biti loše za nas. Plaćaj Netflix, plaćaj Prime, plaćaj HBO, Disney+, Hulu, Paramount+, Peacock, svašta nešto.

Ali Netflix i dalje ima (a kako stvari stoje, i imat će, jer ulažu daleko najviše u vlastiti sadržaj) najveći izbor serija i filmova. S tim da ih ima zbilja kvalitetnih i to iz svih žanrova. Bilo drama, akcija, crtić, dokumentarci, sf-ovi, horrori, strani sadržaj, ma doslovce sve. A onaj koji kaže da je "pogledao sve" na Netflixu je lažov najveće kategorije 😆. Mislim, svaki tjedan dolazi po nekoliko serija i filmova. Da 24 sata dnevno gledaš, ne bi pogledao sve.

Može eventualno doć do upravo suprotne stvari - možeš se overwhelmat količinom sadržaja i odustat više, jer ne znaš kaj bi iduće upalio. Zato su i uveli opciju - play something random.

Btw, svaka čast ako ti Suits nije na kraju postao grozan. Meni su ga ubili, baš ubili. Obožavao sam prvih par sezona, ali onda su napravili karikature od likove, poglavito Luisa.

Kaj bi ja dao za novu sezonu Entouragea makar je film fino zaokruzio pricu.

Tzereen u trenutku pisanja pretpostavih da bi moglo biti to što kažeš - da svatko hoće dio, da su streaming servisi gramzivi, autorska prava, samo što to u konačnici mene počinje frustrirati. Ja bi to, kao vjerujem i ti i većina - htio imati na jednom mjestu. Kada bi išao sve te servisa plaćat, pa to bi bilo valjda soma kuna mjesečno. A realno, baš kao što si naveo u zadnjem odlomku, jedini razlog zašto ću ostaviti Netflix je to što ima dosta vlastitih serija i čini mi se generalno da ima najviše toga u odnosu na konkurenciju.

I da, često mi se dogodi da krenem tražit kaj ću gledat i dogodi se "paralysis analysis" gdje sam daljinskim žongliram serije po pol sata i ne znam kaj ću prvo gledat. Ista stvar kao i naći parking mjesto na praznom parkingu - 3 dana ću birat gdje stati haha

yakuza_stinger Ja bi to, kao vjerujem i ti i većina - htio imati na jednom mjestu.

ofkors - ovo bi svi mi htjeli

Meni je ok da Sony recimo nije išao raditi svoju varijantu Netflixa, već je sklopio deal s Netflixom oko streamanja. Da tako rade svi, definitivno bi bilo puno bolje za krajnjeg korisnika. Samo kaj znamo da neće biti tako. Kompanije su gramzive, a to će se lomiti na našim leđima još neko vrijeme, dok vide da im dugoročno neće biti održivo.

Meni se čini da je trenutno najveći problem pronaći kvalitetan sadržaj. Trebalo bi fakat napraviti neki guide koji bi se stalno osvježavao sa savjetima za sve vrste sadržaja.