Picek
Uematsu je, bar u japanu. Doc ce i drugi s vremenom, samo da se smjene generacije i knjige pocnu slagat ljudi na koje je utjecala glazba iz igara.

sanzo meni je fenomenalan i Joe Hisaishi.

Idem probat Suikoden: Woven Web of the Centuries za PSP. Nedavno je izbačen bolji, fan english patch. Znam da igra nije nešto (barem tako kažu), ali moram probat.

Tko je zainteresiran:
    https://suikodenwoven.website/

5 dana kasnije

Iako slovi kao loš naslov Star Ocean 5: Integrity and Faithlessness, odlučio sam ga nabaviti. Star Ocean 4: The Last Hope je jedini Star Ocean naslov koji sam odigrao pri tom odigravši X360 verziju i International PS3 verziju. Grafika, atmosfera, glazba i gameplay bi istaknuo kao pozitivne strane, dok likovi i priča su poprilično loši.
    Uz loše kritike koje je dobio Star Ocean 5, odlučio sam ga ipak odigrati pošto se radi o tri-Ace naslovu i akcijskom JRPG-u.

10 dana kasnije

Jel itko isprobao "Voice of Cards: The Isle Dragon Roars" demo?

Meni se dopada, bojao sam se da će biti neki Yu gi Oh klon ili takvo što, ali zapravo, ispod te fasade karata skriva se poprilično jednostavan i old school JRPG a elementima (i stilom) tabletop rpg-ova.
    Ono što bi mnoge moglo odbiti je određena razina pasivnosti koja se ističe takvim gameplayom/storytellingom ali ono kratko što sam igrao u demou mi se dopalo, tako da ide na listu želja.

Priču potpisuje Yoko Taro dok glazbu sklada Okabe i studio Monaca (melem za uši).
    Igrat će se.

17 dana kasnije

Danas je taj dan, ustao na ljevu nogu...23god. poslije i jos uvijek smatram Xenogears najboljim jrpgom ikad, i sumnjam da ce ga ista prestic osim nekog remejka koji sadrzi izbacene djelove, sto je prakticki naucna fantastika trenutno!

Često čujem hvale o Xenogearsu, ali nažalost nikad ga nisam igrao. Šteta što ga nisu izbacili kao PS3 Classic kao što je to bio slučaj sa Suikodenom 3 ili neki HD remaster.

DuckStation emulator, dić malo teksture i udaraj. Možda ima i neki dobar HD pack za ultimativno iskustvo. Xenogears je brutala od igre, niti jedna Xenosaga kasnije nije bila niti 10% Xenogearsa.

master_x To je ono mobilno govno? Ovo želim da propadne, svim silama. Mrzim ovaj projekt

foggy Pa neznam još jel govance,čak se i nađe negdje folija gdje je to umotano bilo.
          Serveri ne rade pa ne mogu isprobat.
          Zasad ima 4.4/5 ocjenu.

master_x Meni je osobno sve što guraju na mobitele govno. Nema tu kruha, sigurno nije microtransaction-free i jasno je zašto se rade te igre. Ono što sam vidio po traileru izgleda jadno, a i da valja, nema šanse da to upalim. Kakav mrtvi mobilni gaming.

Evo moje "originalne" verzije Xenogearsa jos iz 1998g.,lol...cdi su i danas u odlicnom stanju!
            Moram priznat da mi igra na prvu nije bila najbolja, ali razlog su bile neke zivotne okolnosti, cura tadasnja npr, kojima sam bio vise zaokupljen( pussy je pussy jbg..🤣)...srecom na drugo igranje krajem 1999 je sve sjelo na svoje mjesto!

Kako je tužno vidjeti Square Soft na coverima igri kad se sjetimo kakve su samo vrhunske igre radili, a sad su samo sjećanja na prošle dane.