Kreno sam prije neki dan igrati Star Ocean The Last Hope 4K & Full HD Remaster i mislim da sam od cijelog tog jrpg backlog-a (Perosna 5, NieR, Shining Resonance Refrain, Valkyra Chronicles, Ys Seven, Ys memories of Celceta, Tales of Zestiria,Berseria,Symphonia,Dragon Quest Heroes,Heroes 2, Xenoblade Chronicles, Xenoblade Chronicles X) odabrao najgore -_- .
Razveselio si me ovim postom, haha.
_ _ _ _ _
Osjećam dužnost da pomognem napaćenom JRPG bratu u ovim teškim trenucima. Proletit ću na brzinu po ovom epskom backlogu i pokušat ću ti olakšat.
Odmah na početku moram reći da je za mene
Persona 5 najbolja na ovoj listi, ali isto tako shvaćam da je ogroman
commitment, pa ću bogohuliti i kao prvu preporuku ti navesti nešto lakše. (Ali... Persona 5. Samo nemoj umrijeti, a da je nisi odigrao, to je sve što ću reći)
NieR se igra bezveze, izgleda bezveze, ali je i dalje Yoko Taro i važan je za čitav taj univerzum. Odlične priče, likovi i glazba. Trebao bi je odigrati kad tad.
Za Shining Resonance Refrain sam i ja imao veliku dozu znatiželje, jer uopće nisam bio upoznat sa naslovom (serijalom?). Skinuo sam ovaj zadnji demo što su nedavno izbacili. Demo je jako loš, a sve skupa izgleda kao prilično isprazan JRPG. I to onaj sa PS2. Skužio sam iz priloženog da, kao i ja sam, imaš fetiš na lošikaste JRPG-e i da nisi opterećen, ali ovo naprosto ne smiješ odigrati prije nekih drugih naslova sa liste. Jedini plus je šta na momente izgleda ka Waifu simulator, ali moramo biti veći od toga. Znam da je teško.
Ostavi se YS-a neko vrijeme (Mada sam čuo odlične stvari o Celceti, imam je na Viti. Mislim da je i Kab hvalio), rasturio si onaj zadnji, ima vremena za ostale. (Nemoj me progoniti, još nisam krenuo sa Lac. of Dana, ali blizu sam da odustanem od čekanja da se fizička verzija pojavi negdje i krenem je digitalno. Uživao sam čitajući tvoje dojmove)
Nisam igrao Zestiriju i Berseriju, ali Symphonia je jedan od sinonima za JRPG. To ti je moja druga preporuka. Mislim da je Sanzo nedavno igrao, pitaj ga, vidit ćeš. Top.
Ovi DQ
musuoi izgledaju ka odlična razbibriga, i meni su u backlogu.
Ako imaš prilike odigrati Xenoblade Chronicles na nečemu, napravi to što prije. Moraš barem probati. Ja sam imao priliku igrati veći dio igre kod prijatelja preko emulatora, i dojma sam da se radi o velikom i bitnom JRPG-u. Baš mi je krivo što je ogroman i nisam ga stigao završiti (sanjam Switch port). Igra neke stvari radi najbolje u žanru, ali side questovi su većinom veeelika truba, i na momente je svijet prevelik, i ne mislim to na dobar način. Sve u svemu, JRPG koji se mora probati/odigrati.
Prva preporuka je naravno Valkyria Chronicles. Možeš misliti o meni i Dorminu što god hoćeš, ali kad ti kažemo da VC moraš odigrati, moraš nam vjerovati. Nema šanse da ćeš ostati ravnodušan. Odlična igra (i ne pretjerano dugačka) i pravo vrijeme da je odigraš, s obzirom da brzo dolazi četvorka koja je zapravo direktni nastavak na prvi VC.
Nadam se da sam ti pomogao. Znam koliko je teško razmišljati o svim tim silnim japanskim draguljčićima po ovim vrućinama. Mene hvata konstantna anksioznost jer mi dnevno padnu na pamet minimum 3 igre koje "moram odigrati".
_ _ _ _ _
OH BOY IT'S TIME
https://www.youtube.com/watch?v=kNauq6_9iP0
TOP 10 JRPG CLASSIC SCENES
Ubuduće ako se netko premišlja da li kreniti sa The Last Hopeom, samo napišite negdje na forumu i netko od nas će vam staviti ovaj video, ‘kaaay?