Yakuza_stinger
Ovo sam već napisao negdje, pa za slučaj da nisi vidio... ako nabaviš Kozmičku Zvjezdanu Ovisnicu, OBAVEZNO SEJVAJ igru ako ideš malo istraživati. Ne znam da li su to popravili sa patchevima, ali ti je igra (kao u većini RPG-a) dozvoljavala da umjesto sa lokacije A na lokaciju B odeš na lokaciju C i onda bi se igra krešala jer na lokaciji C moraš imati lika kojeg dobiješ na lokaciji B. Ako me razumiješ, jelte.

Cosmic Star Heroine već druže vrijeme pratim i razmišljam si ga uzeti na nekom saleu. Djeluje jako slično Chrono Triggeru i FF igrama, tako da je pod must buy.

Sa cijenom od £11.99, sasvim je niska da ne treba čekati sniženja  :$$  Koliko sam čitao, minus je trajanje od nekih 8-12h. Relativno je linearna i nema pretjerano istraživanja kao ni previše mjesta za farmanje. Kratko i slatko iskustvo kojim prolaziš onako brzo/sporo kako su to devovi zamislili. Nekima se to neće svidjeti, ali ovakvoj igri to baš odgovara. Ogroman plus što je save anywhere i traje doslovce sekundu.

Veigue ma prešao sam ja igru još tamo negdje mjesec dana nakon što je izašla. Nije mi se dogodio takav kreš kakvog spominješ jer sam valjda pukom srećom rješavao stvari redosljedom kakav se očekuje da radiš. Eventualno mi je ostao koji opcionalni boss za riješit. Zanimalo me da vidim kak će Iceku sjest pošto znam da tebi nije bila nešto. Meni osobno je li-la. Potencijal nedovoljno iskorišten dok je izgledom totalni Chrono Trigger što mi je plus. Stvarno su se potrudili za pixel art.

Ma znam, nisam se ja ubacio sa stilom ''igra je šit, izbjegavaj ju'', već da te upozorim na taj bug (tj. bugove). Ali eto, ti si igru već prošao.

Kad već pričamo o tim indie igrama, je li tko igrao Pier Solar? Meni je to bio kul RPG. Zajebana platina (zbog onog trofeja sa slippery mini igrom)

Veigue Pokrenuo sam igru, igrao par sati i prešao na nešto drugo  xD  No bila mi je dobra te ću joj se sigurno vratiti, čuo sam samo dobre stvari o toj igri.

Sa cijenom od £11.99, sasvim je niska da ne treba čekati sniženja  :$$  Koliko sam čitao, minus je trajanje od nekih 8-12h. Relativno je linearna i nema pretjerano istraživanja kao ni previše mjesta za farmanje. Kratko i slatko iskustvo kojim prolaziš onako brzo/sporo kako su to devovi zamislili. Nekima se to neće svidjeti, ali ovakvoj igri to baš odgovara. Ogroman plus što je save anywhere i traje doslovce sekundu.
Upravo je popust od 50% na Steamu. Oh, baby!

Icek™ vidim da igraš Cosmic Star Heroine. Kakav ti je?
Yakuza_stinger Upravi ga završio, sasvim dobra igra. Ništa ekstra posebno, ali sasvim ok, podsjeća na neka stara vremena. Definitivno vrijedi kupiti i odigrati. Nego, imaš li još koju takvu sličnu za preporučiti za PS3/PS4?

Icek™
Ako tražiš nekakav old skul SF RPG, zašto si ne kupiš Sega Genesis (Mega Drive) collection za PS3/PS4? Imaš gore 4 Phantasy Star igre, plus naravno još shitload drugih stvari (Shining Force, recimo). Znam da ti grafika nije bitna, pa te ne bi trebala smetati.

Veigue PS3 verziju imam odavno, PS4 verziju prednaručio, stigla mi jučer.

Za Ps3 / PS4 nemam pojma što sve izlazi a da je zabijeno negdje na PS Storeu jer jbg, ne pratim to toliko. Da igraš na PC-u rekao bi da od istih tih likova (Zeboyd games) probaš Chulhu Saves The World. Totalno vizualno baca na stare Dragon Questove iz NES/SNES ere. Navodno je puno bolja igra nego Cosmic Star Heroine. Ne vidim da je izašao za konzole što je šteta.

Tako da probaj Segine starkelje koje Veigue preporučuje

7 dana kasnije

Veigue jel ti poznati japanski rpg stari gdje si trebao trpati vješticu da dobiješ magije u tom selu itd. to je bilo u JAP verziji.

Ti samo o sexu razmišljaš, jao.

... A ja pojma nemam o čemu je riječ.

pa ne ali ne sjecam se jednostavno. bio je RPG ne i i na kraju dana si se vraćao u selo jel i tamo i japanskoj verziji si trpno vješticu i dala bi ti magiju neku.
pitat cu buraza ako se sjeća točno kako se zove

FensiSuperstar Da nije Witch and the Hundred Knight? Jedino mi to pada na pamet sa vješticom i da se moraš vraćati u selo...

E jbg, ne znam ni ja onda...

Veigue
Imam 2 pitanja u vezi symphonie ako se još sjećaš stvari iz igre.
1. Zašto Raine ne napada uopće? Samo stoji na mjestu i čeka da nekome padne hp da iskoristi heal. Je moguće nekako podesit da napada fizički kad nema targeta za heal?
2. Ima neka fora s mimicom u prvom dungeonu? Otvorim škrinju i to čudo mi ubije većinu likova s 2 udarca. Pretpostavljam da se moram vratit kasnije, ali ne sviđa mi se da se moram bojat škrinja u igri di save može biti sat vremena daleko

Raine je healer i ne očekuj od nje da će napadati. OK, možda se može podestiti njen AI da napada, ali koliko mene moje slabo pamćenje služi, ona nikada nije napadala.
Ionako ju nisam imao u party-ju; samo na početnim dijelovima.

Što se mimic monstera tiče, oni su namjerno tako napravljeni da te zajebavaju i da ih no možeš pobijediti kod prvog susreta (ili možeš, ali sa teškom mukom); isto vrijedi i sa Sword Dancerima. Doduše, da bi se pojavio drugi Sword Dancer ovog prvog moraš pobijediti, i to do određenog vremena jer nestanu, ali se zbilja ne sjećam da li je tako bilo i sa mimic chestovima. Sorry.

Možda se kolega Ultimate Kratos bolje sjeća.

Zapamti, igra je tako napravljena da se više puta prelazi, pogotovo ako želiš sve sakupiti. Nema šanse da ćeš sve uspijeti pri prvom prelasku.

Trebala bi bar napadat kad potroši tp da si ga puni, a ne samo gledat u prazno, ali dobro priviknut ću se.

Nisam ni očekivao sve pokupit u prvom prolasku, ovaj put igram čisto da priču vidim. Sviđa mi se igra za sad, malo mi borba tromo djeluje,ali navikavam se, postaje bolja kako dobivam više skillova.

Uz to sam i počeo nier automatu, sad će mi 2 mjeseca trebat da završim obe