Aj da napišem koju po tom pitanju….
RT je krenuo sa RTX 20XX serijom i imao je trnovit start što je većina razumjela i nije dočekala na nož, skroz razumljivo, start te tehnologije u gamingu.
RTX 30XX serija je to nastavila puno bolje pa smo dobili Metro enhanced ediciju koja je bila generalno dobro optimizirana uz vizualni benefit, Control slično tako, dosta igara kojima je RT dodan naknadno više zbog hajpa i marketinga te RT zvijezdu Cyberpunk, vizualna poslastica koju ej RT dizao za koplje više i koja nastavlja biti prethodnik svih RT tehnikalija i dalje.
Obzirom da je RT toliko hardverski zahtjevan Nvidija je svemu pokušala doskočiti DLSS tehnologijom, po meni jedinim pravim benefitom zadnjih ohoho godina za prosječnog gamera, toliko dobrim da je sam po sebi posto pogonom za prodaju grafičkih kartica, tako da se i AMD morao pridružiti na taj vlak, koliko zna i može.
Donekle je to izgledalo da ide u dobrom pravcu ali gdje je danas…u teškoj banani.
Na mojoj rtx 30600 Ti praktički bilo koja igra sa uključenim RT-om postala je neigriva, isključiš RT i radi kako treba, osim ovih novih slabo optimiziranih igara koje traže više od 8 gb vrama. Tak da ja gasim RT zadnjih godinu dana u svim igrama, tj. upalim, vidim kako to izgleda, ugasim, vidim da igra bez tog sranja radi glatko i da mi niš ne fali od tih grafičkih "benefita"
I na kraju toliko mi se zgadio RT i nvidija da sam prodao cijeli komp, srećom prilično dobro, i zamijenio za komplet AMD rješenje gdje mi sa RX 6800 16 gb varam sve igre rade i bez ikakvog stutterings a RT sam odpisao za barem tri ili više godina. Ne zanima me i živim sretno 😃
Kaj se tiče ove ekspanzije jedva čekam, malo mi je skupo koliko traže za ekspanziju (nije da nemam novaca, imam), ali ovo se ne propušta. Igra rastura a grafika je samo dio toga, atmosfera, "divlje" napucavanje i zabava uz to, istraživanje , priča i cjelokupni paket je izvrstan. Imam 70 sati u igri i ponovno raste želja za igranjem.