Aj da napiÅ”em koju po tom pitanjuā¦.
RT je krenuo sa RTX 20XX serijom i imao je trnovit start Å”to je veÄina razumjela i nije doÄekala na nož, skroz razumljivo, start te tehnologije u gamingu.
RTX 30XX serija je to nastavila puno bolje pa smo dobili Metro enhanced ediciju koja je bila generalno dobro optimizirana uz vizualni benefit, Control sliÄno tako, dosta igara kojima je RT dodan naknadno viÅ”e zbog hajpa i marketinga te RT zvijezdu Cyberpunk, vizualna poslastica koju ej RT dizao za koplje viÅ”e i koja nastavlja biti prethodnik svih RT tehnikalija i dalje.
Obzirom da je RT toliko hardverski zahtjevan Nvidija je svemu pokuÅ”ala doskoÄiti DLSS tehnologijom, po meni jedinim pravim benefitom zadnjih ohoho godina za prosjeÄnog gamera, toliko dobrim da je sam po sebi posto pogonom za prodaju grafiÄkih kartica, tako da se i AMD morao pridružiti na taj vlak, koliko zna i može.
Donekle je to izgledalo da ide u dobrom pravcu ali gdje je danasā¦u teÅ”koj banani.
Na mojoj rtx 30600 Ti praktiÄki bilo koja igra sa ukljuÄenim RT-om postala je neigriva, iskljuÄiÅ” RT i radi kako treba, osim ovih novih slabo optimiziranih igara koje traže viÅ”e od 8 gb vrama. Tak da ja gasim RT zadnjih godinu dana u svim igrama, tj. upalim, vidim kako to izgleda, ugasim, vidim da igra bez tog sranja radi glatko i da mi niÅ” ne fali od tih grafiÄkih "benefita"
I na kraju toliko mi se zgadio RT i nvidija da sam prodao cijeli komp, sreÄom priliÄno dobro, i zamijenio za komplet AMD rjeÅ”enje gdje mi sa RX 6800 16 gb varam sve igre rade i bez ikakvog stutterings a RT sam odpisao za barem tri ili viÅ”e godina. Ne zanima me i živim sretno š
Kaj se tiÄe ove ekspanzije jedva Äekam, malo mi je skupo koliko traže za ekspanziju (nije da nemam novaca, imam), ali ovo se ne propuÅ”ta. Igra rastura a grafika je samo dio toga, atmosfera, "divlje" napucavanje i zabava uz to, istraživanje , priÄa i cjelokupni paket je izvrstan. Imam 70 sati u igri i ponovno raste želja za igranjem.