Ni jedan gig mi nije bio nepotreban Kad ti se sviđa svijet onda i voliš provoditi vrijeme i isteaživati.

5 dana kasnije
10 dana kasnije

Recommended za Ultra 3080 i 12GB VRAMa…

Giphy - Animated GIF

Ako je isao overhaul tehnicke strane, to mi se cini prihvatljivim za 60FPS-a u 4K.

Heat

Da, ima 12gb verzija. Znači moram igrat na very high umjesto ultra. Tugyy plakyy…

Cyberpunk’s expansion totally overhauls the original game | VGC (videogameschronicle.com)

CD PROJEKT RED EXPLAINS HOW PHANTOM LIBERTY IS REBUILDING PERKS, SKILL TREES, VEHICLE COMBAT, AI, POLICE AND MORE

Cyberpunk 2077’s major expansion, Phantom Liberty, is set to add a meaty chunk of story with a spy thriller featuring Idris Elba, but its Summer Game Fest trailer omitted the most significant discovery of our behind-closed-doors demo: it also totally overhauls the original game’s systems – and even base game owners will receive the updates.

11 dana kasnije

Izgleda bolesno dobro!

Izgleda odlično ali RT ne vrijedi ni 1/10 tih para, igra super izgleda i bez tog preskupog sranja. IMO.

Aj da napišem koju po tom pitanju….

RT je krenuo sa RTX 20XX serijom i imao je trnovit start što je većina razumjela i nije dočekala na nož, skroz razumljivo, start te tehnologije u gamingu.

RTX 30XX serija je to nastavila puno bolje pa smo dobili Metro enhanced ediciju koja je bila generalno dobro optimizirana uz vizualni benefit, Control slično tako, dosta igara kojima je RT dodan naknadno više zbog hajpa i marketinga te RT zvijezdu Cyberpunk, vizualna poslastica koju ej RT dizao za koplje više i koja nastavlja biti prethodnik svih RT tehnikalija i dalje.

Obzirom da je RT toliko hardverski zahtjevan Nvidija je svemu pokušala doskočiti DLSS tehnologijom, po meni jedinim pravim benefitom zadnjih ohoho godina za prosječnog gamera, toliko dobrim da je sam po sebi posto pogonom za prodaju grafičkih kartica, tako da se i AMD morao pridružiti na taj vlak, koliko zna i može.

Donekle je to izgledalo da ide u dobrom pravcu ali gdje je danas…u teškoj banani.

Na mojoj rtx 30600 Ti praktički bilo koja igra sa uključenim RT-om postala je neigriva, isključiš RT i radi kako treba, osim ovih novih slabo optimiziranih igara koje traže više od 8 gb vrama. Tak da ja gasim RT zadnjih godinu dana u svim igrama, tj. upalim, vidim kako to izgleda, ugasim, vidim da igra bez tog sranja radi glatko i da mi niš ne fali od tih grafičkih "benefita"

I na kraju toliko mi se zgadio RT i nvidija da sam prodao cijeli komp, srećom prilično dobro, i zamijenio za komplet AMD rješenje gdje mi sa RX 6800 16 gb varam sve igre rade i bez ikakvog stutterings a RT sam odpisao za barem tri ili više godina. Ne zanima me i živim sretno 😃

Kaj se tiče ove ekspanzije jedva čekam, malo mi je skupo koliko traže za ekspanziju (nije da nemam novaca, imam), ali ovo se ne propušta. Igra rastura a grafika je samo dio toga, atmosfera, "divlje" napucavanje i zabava uz to, istraživanje , priča i cjelokupni paket je izvrstan. Imam 70 sati u igri i ponovno raste želja za igranjem.

Sterlok dosla je 4000 serija, klasika u reziji Nvidije. Zato i mozes RT baciti u smece sa tom prijasnjom grafom. Ja ga palim gdje ga vrijedi paliti i igrao sam sve bitnije igre sa RT on.

Sto se tice samog RTa, to je jos u povojima, ovo trenutno je tek naznaka sto bi moglo biti u buducnosti. Tek overdrive izgleda onako poput potpune integracije, kompletan GI koji utjece na sve.

Edit: i kolega sa posla je presao na AMD sa Nvidije i sad mu se grafa grije preko 90 stupnjeva i gasi cijeli komp. Vrlo vjerojatno faulty

Overdrive je baš pravi RT i onda Nvidia to riješi sa DLSS 3 i frej generatorom jer RTX 4090 grafa od 2000 eura ne može držati ni 60 fpsa na 4K…pa uz frejm generator ima 50-60 ms kašnjenje kontrola.

Ali da nisu tak pohlepno zaključali DLSS 3 za novu seriju ne bi se puno bunio, ovak debelo će se naraditi da vide moje novce. Nadam se da AMD neće biti jednaka pohlepna bitanga i zaključati FSR 3 za novu seriju, makar mi objektivno ni ne treba, ali svejedno želim to dobiti.

Niš čekamo ekspanziju i prve testove da vidimo kako to radi pa onda kupovina i guštanje. Jedino ako ispadne da je ekspanzija desetak sati za sve glavne i sporedne misije, onda ne vjerujem da ću to platiti, ima se kaj za igrati.

Sterlok u mojem testu laptop 4090, nijednom nisam vidio osjetio to kašnjenje kontrola, a igrao sam i s mišem i kontrolerom. Stvarno su me oduševili DLSS3 i frame generation

Da, ljudi pišu da stvar funkcionira, opet neki pišu da je osjećaj igranja kao čudan…svejedno preskupa tehnologija za te grafičke benefite IMO, čak i da je na tržištu i dvadesetak takvih igara. Igra i na peasant grafičkim postavkama izgleda odlično IMO. Od mene 0 centi za to sranje, barem 3-4 godine.

Ja također uvijek gasim RT efekte, preferiram imati sto veći framerate kada već koristimo monitore s 140+ Hz. To je defitinivno superiornija tehnologija, no trebat će još 4-5 godina da sazrije i da ne moraš imati računalo od 3 soma eura.

chono samo ću ti odgovoriti na to - imam gaming laptop i bebu 😅

(srecom mali spava kao top)