dok se raspakira jedno 120 giga. ma opusteno 😃

dok se skine ovo taman zavrsim Horizon ^^

Heat to samo tebi moze biti manji kad ga raspakiras 😃 ja kad ga izvadim uvijek bude veći.

@Heat bRATE! ako ga stavim u pumpicu onda ga režem poslije na komade od 23 cm. Znači još sat vremena da se skine ovo

ja sam debil odmah stavio najveću težinu jednom dva put dobiješ po njonji i mrtav si 😃

5 dana kasnije

1 / 2

Isuse toliko sam ga šejmao da je lik postao deranged dok je došao level 1 😃 sad ću ga regrutirati i pretvoriti u warchiefa 😃

5 godine kasnije

*Shadow of War nastavlja priču tamo gdje je Shadow of Mordor stao. Glavni junak, Talion, još uvijek je povezan s duhom vilenjačkog gospodara Celebrimbora. Zajedno kuju novi Prsten moći – bez utjecaja Saurona – s ciljem da se odupru njegovoj sili.

Njihova misija ih vodi duboko u srce Mordora, gdje okupljaju vojsku kako bi se suprotstavili Mračnom gospodaru. Prsten daje Talionu moć da kontrolira umove orkova i grade vlastitu vojsku unutar neprijateljskih redova, što postaje ključni element u igri i priči. No, dok pokušavaju srušiti Sauronovo carstvo iznutra, pukotine se počinju pojavljivati i u njihovom savezu. Talion se sve više sukobljava s Celebrimborovim metodama i ambicijama, što vodi do mračne dileme – boriti se za slobodu naroda ili prepustiti se sili koja obećava pobjedu, ali po cijenu čovječnosti. Priča se odvija kroz epske sukobe, izdajstva i moralne odluke, sve do dirljivog i tragičnog kraja koji postavlja temelje za događaje koje poznajemo iz Tolkienovih priča – pred sami uspon Froda i Prstena u Gospodaru prstenova.

*

Prošlo je dosta vremena otkako sam prvi put završio Shadow of Mordor, a iako sam odmah bio znatiželjan kamo će priča dalje voditi, Shadow of War sam iz nekog razloga dugo odgađao. Možda zbog vremena, možda zbog drugih igara koje su se u međuvremenu natiskale, ali sada, godinama kasnije, odlučio sam napokon zaroniti u ovaj nastavak. I mogu reći – unatoč golemim razmjerima igre koji su me u trenucima znali i preplaviti, nimalo ne žalim što sam se vratio u Mordor. Shadow of War je moćna i ambiciozna avantura koja podiže sve aspekte originala na višu razinu. Prvo što me osvojilo bila je poznata, ali unaprijeđena borba – oštra, tečna i zadovoljavajuće brutalna. Stealth pristupi i mehanike eliminacije podsjećaju na zlatne trenutke Arkham serijala, ali s dodatnim slojevima oružja, vještina i taktičkih mogućnosti koje donosi orkovska hijerarhija. Sustav nadogradnji i razgranat skill tree otvaraju mnoštvo stilova igranja, pa sam se često zatekao kako mijenjam taktike ovisno o neprijateljima i teritoriju. Naravno, Nemesis sustav ponovno je apsolutni dragulj igre. Uvijek je uzbudljivo susresti nekog starog neprijatelja koji te pamti – možda ti se ruga zbog prošlog poraza, možda te izdao, a možda ti je sada vjerni saveznik. Dinamika unutar tog sustava daje svakom igraču osobno, neponovljivo iskustvo. Mogućnost da okrećem Orke i Urukse pod svoju komandu i gradim vlastitu vojsku – od običnih kapetana pa sve do war chiefova – učinila je svaku bitku, posebno opsade tvrđava, napetima i uzbudljivima.

I dok gameplay briljira, priča me emotivno zaokupila. Talion kao protagonist funkcionira savršeno – rastrgan između borbe protiv Saurona i unutarnjih demona, njegova putanja je i herojska i tragična. Povezanost s Celebrimborom, savezništvo s Eltariel, te bitke protiv Nazgûla i samog Saurona – sve to čini narativ dostojan Tolkienove mitologije. Likovi su izvrsno profilirani, odnosi uvjerljivi, a atmosfera... taman mračna i opasna kako i priliči svijetu Mordora. Vizuali, iako igra nije nova, i danas izgledaju impresivno. Pogotovo u trenucima velikih bitaka ili tijekom zadivljujućih cinematic sekvenci, gdje se sav trud studija Monolith osjeti u svakom kadru. Mape su raznolike, a svaki regija nudi svoje specifične izazove i nagrade. Izuzetno sam uživao u opcionalnim aktivnostima poput traženja Ilithid fragmenata i misterija koji šire mitologiju, kao i u dodatnim misijama koje pružaju uvid u prošlost i budućnost Međuzemlja.

Nakon više od 40 sati provedenih u kampanji i brojnim side questovima, osjećam kako sam jedva zagrebao površinu onoga što igra nudi. DLC sadržaji još čekaju, iako nisam siguran kad ću se baciti na njih, ali znam da hoću – jer svijet i sustavi igre me ne puštaju. Istovremeno, moram priznati da me ponekad zamorila njezina veličina i osjećaj da nema kraja. Možda je tome doprinio i vremenski odmak od izlaska, ali balans između količine sadržaja i fokusa priče znao se u trenutke razbiti. Ipak, Shadow of War je igra vrijedna svakog trenutka provedenog u njoj. Bilo da okupljaš vojsku, režeš kroz redove neprijatelja, suočavaš se s osobnim gubicima ili se gubiš u mračnim hodnicima tvrđava Mordora, iskustvo je snažno, emotivno i vizualno raskošno. Velika hvala Monolithu što su nam pružili ovako bogatu, slojevitu avanturu. Kada zaokružim sve, i DLC i preostale misterije – bit će to iskustvo koje zaslužuje posebno mjesto u mojoj kolekciji.