- Uređivano
chono Moze se reci da ima HC stvari
To u miksu sa realizmom. O RDR2 i realizmu ne bih jer je mixed bag.
Ako govorimo o techu, onda doom eternal ima puno vise od bolje grafike. Ta igra ne mora imati hc elemente niti bi ju ista sto cini fear ili stalker posebnima cinilo boljom.
Ono sto sto sam htio reci je da se ne moze sve fps igre stavljati u isti koš. Netko kao ti npr voli te hc elemente, meni su jednostavno prepreka koju moram preci da bih dosao do "zabavnog" dijela.
Crysis npr ima destrukciju, fiziku, dobar AI takodjer, ali nisam ga nikad uspio zavrsiti jer me popusti i dosadi tako da sve to sto ima je super, ali nedovoljno da bi mene zadrzalo.
CoD pak ima bombasticnu skriptiranu kampanju i ogromnu produkciju i to ljudi vole. Osobno ni CoD mi nije nista posebno jos od Black Opsa koji je barem imao dobru priču, ali mogu shvatiti da je to novim klincima fora. Cak i na ovom forumu od starijih clanova sam procitao kako ima je kampanja super u novom CoD-u.
Npr meni od tih starijih fps igara koje idu malo vise na realnost hc, nazovi kako hoces, je najdraza Delta Force 2. Tu igru sam obozavo. Pored toga sam igrao igre poput Serious Sam, Soldier of Fortune i Unreal Tournament.
Ono sto bih ja volio da nove fps vise imaju je napredna fizika, destrukcija, ai je isto pozeljan itd. Sve to su nekad stare fps igre imale u vecim kolicinama nego novi fps-ovi i to mi je malo enigmaticno. HC elementi pak nisu moj djir, a mislim ni vecine igraca i zato tu postoje niche igre poput stalker serijala i sto se tice realizma arma serijala. Bitno je da imamo dobar miks svega, ali nazalost nesto kao Half-Life dobivamo na kapaljku, cak i arena shooteri van Doom serijala su u puno losijem stanju, ako ne gledamo indie scenu koju većina ignorira ili nije upoznata sa njom.