Nexus

Neznam, GT7 ima jako sterilan izgled.
Ne sumnjam da je kod simulacije i auta Gran Turismo bolji ali to su mikro detalji koje ne vidiš u vožnji.

Forza Motorsport 7 a pogotovo Horizon 5 imaju bolji i oku ugodniji izgled.

Očekivao sam da će GT7 izgledati slično kao na prvom reveal traileru ali očito je razvoj za PS4 uradio svoje.
To je PS4 igra u srži i vidi se.

Obje igre izgledaju jako dobro, ali vidljivo je i koliko petogodišnje razdoblje donosi mali napredak u prikazu. Igre sve sporije zastarijevaju u svakom pogledu. Igre od prije pet godina i danas izgledaju grafički svježe i aktualno. Čak i jedan Crysis 2007. danas izgleda jako dobro, igra stara 15 godina.

ovo je originl verzija, prije svih remastera.

Crysis je bog isus.

I to kak se uzme.

Horizon Forbbiden West izgleda bolje od svih trenutno i jedina je prava next gen igra uz Ratcheta.

Nisi ih igrao ali vidi se velika razlika u LOD-u, sitnim detaljima, teselaciji, poligon countu.

Nekad nije dosta nabiti samo rezoluciju na 4k.

Recimo Plague Tale, izgleda jebački ali ga God Of War pc verzija prejebe samo tako po detaljima na likovima, efektima, texturama.

Mnogo igri ima konzervativni basic look.
    Watch Dogs Legion prvi primjer.

pravednik
    Forza izgleda cartoonish i osvjetljenje je očajno. Refleksije na automobilima izgledaju kao da su uzeti iz neke mobilne igre. Modeli u utrkama također izgledaju značajno bolje u GT-u.

Kabina ima dosta, ali dosta više detalja nego F7, kao i sama staza sa detaljima na asfaltu, refleksijama + prirodnim osvjetljenjem i značajno boljim sjenama i antialiasingom u GT-u.

Doslovno generacijska razlika u hrpi segmenata.

super kad to sve vidiš, meni je isti k. 😆

4K 120+ FPSa

2 mjeseci kasnije

Sa 72hz na 240hz, i nemogu vjerovat kolika je razlika. Tako je glatko i divno. Ljudi, investirajte u ekran.

14 dana kasnije

Heat

Čovjek nije u krivu, no konzole su same po sebi bottleneck u globalu u gaming industriji. Tek kada cloud gaming bude standard će sve granice pasti i tek će se onda vidjeti najveći pomaci u performansama i grafici. Do tad smo svi zasidreni za najslabiju kariku gaminga.

Mislim da se ljudi previše opterećuju grafikom i performansama da ne stignu uživati u drugim stvarima koje igra nudi. Danas je grafika otišla već toliko daleko i rekao bih da su skokovi manji nego što je to bilo prije 10 ili 20 godina. Npr. pogledao sam nekoliko videa gdje se uspoređuju kadrovi igara sa i bez ray-tracinga. Iskreno, u nekom slow motionu bih to primjetio no kad igram igru i sa i bez ray-tracinga mi izgleda OK i ne predstavlja mi sad to nešto posebno, koliko god se neki ne slagali s time. Neke stvari tipa rezolucija (vidi se razlika u odnosu 1080p i 4K) ili broj fps-a (znatna razlika između 30 i 60fps-a) su primjetne no da li će igra imati sjene na high ili ultra high ne smatram to sad nečim posebnim.

Uvijek imam zadnju verziju konzole (do sada PlayStation) i uopće se ne opterećujem grafikom, bitni mi je plug & play segment te da će svaka igra raditi kako treba (osim ako je devovi zajebu s bugovima). A ako govorimo o grafici, ona je ionako fenomenalna i ne tražim dlaku u jajetu.

mjesec kasnije

Ova igra i dalje izgleda kao next gen. Ocito moramo cekati na Rockstar da jos jednom digne ljestvicu gore.

maverick

Ne razumijem zašto ekipa ima potrebu u naslovu spominjat uopće UE5.
      Jel ima neki free UE5 konverter na netu di uploadaš .exe i on ga ispljune kao UE5 igru?

Kriste isuse ovo je samo reshade. Igra i bez njega izgleda nevjerojatno i zapravo vrlo slično.

mjesec kasnije

Za sve one koji su jedva čekali saznati nešto više o proceduralno generiranoj travi u GoT-u:

2 mjeseci kasnije

Pa ne znam baš koliko je za Excel s obzirom da je zakrivljen…rekao bih baš za igranje i filmove. Opet loš za serije jer je 21:9 pa imaš crne rubove lijevo i desno. Naravno pitanje cijene…

3 mjeseci kasnije

Ovo je tech demo mobilnog ray tracing

Svaka čas, ali meni je i dalje retardirano igrat takve igre na mobitelu.

S druge strane, Marvel Snap je definitivno najbolja varijanta naplate AAA mobilne igre koju sam ikad vidio. I jako je zabavna.