Zalosno?
Solid Snake - uzima dosta na otvorenim scenama i u witcheru sa puno foliagea. Najvise uzima smaa 4x u TRu.
Gaming Tech Talk
zato sto jedna od najbitnijih opcija u zadnjih par godina uzrokuje velike probleme ljudima u ROTR-u
mislim iskreno ja nemogu igrat tak neku igru vise bez AO
izgleda pre umjetno bez toga
Ima očito nekakvo custom riješenje:Koja razlika. A čitao sam baš upravo da je jedna od najzahtjevnijih opcija u igri. Ne čudi.zalosno da
zar igra nema alternative za AO?
AO: ON VS HBAO+
http://images.nvidia.com/geforce-com/international/comparisons/rise-of-the-tomb-raider/alt/rise-of-the-tomb-raider-ambient-occlusion-interactive-comparison-005-hbao-plus-vs-on.html
zato sto jedna od najbitnijih opcija u zadnjih par godina uzrokuje velike probleme ljudima u ROTR-uNisam upoznat s problemom. Da, ako je tako, onda šteta. Čekamo novi driver Nvidie
pa savjet igracima je da ugase hbao + da dobe 30% fps-a il kolko god vec pa zato velim isto ljudima kojima ide ispod 60 ak ih smeta to neka gase hbao+zato sto jedna od najbitnijih opcija u zadnjih par godina uzrokuje velike probleme ljudima u ROTR-uNisam upoznat s problemom. Da, ako je tako, onda šteta. Čekamo novi driver Nvidie
Meni je zanimljiva jedna stvar i volio bi da mi neko pojasni o cem se radi.Zasto npr. u Tomb Raideru 2013 na opcije double buffer pad frameratea vidis i osjetis a na tripple buffer ne. Zvuci glupo ali istinito je.Igrao sam sa tress fx i kad se zumira slika ili kod neke eksplozije fps pada nesto sitno i osjetio sam to kako se gubi ona fluidnost.I u zelji da ne iskljucujem tress fx prckao sam po tome i da nevidim fps counter nebi znao da opada jer ostaje fluidno na tripple buffer. Isto je i na novom TR-u. Usao sam u igru bez frapsa i sve stavio na ultra i na onoj pocetnoj sceni u mecavi koja je cisti benchmark bio sam uvjeren da vrtim na 60 jer se slika fluidno mice. Kad sam upalio fraps ostao sam iznenaden vidjevsi 42 fps-a. Ili za dobar primjer uzet cu bilo koju ubishit igru..njihove igre na 42 fps-a su skoro neigrive od stuteringa i nema te fluidnosti
https://www.youtube.com/watch?v=FhIocRi0soM
Meni je zanimljiva jedna stvar i volio bi da mi neko pojasni o cem se radi.Zasto npr. u Tomb Raideru 2013 na opcije double buffer pad frameratea vidis i osjetis a na tripple buffer ne. Zvuci glupo ali istinito je.Igrao sam sa tress fx i kad se zumira slika ili kod neke eksplozije fps pada nesto sitno i osjetio sam to kako se gubi ona fluidnost.I u zelji da ne iskljucujem tress fx prckao sam po tome i da nevidim fps counter nebi znao da opada jer ostaje fluidno na tripple buffer. Isto je i na novom TR-u. Usao sam u igru bez frapsa i sve stavio na ultra i na onoj pocetnoj sceni u mecavi koja je cisti benchmark bio sam uvjeren da vrtim na 60 jer se slika fluidno mice. Kad sam upalio fraps ostao sam iznenaden vidjevsi 42 fps-a. Ili za dobar primjer uzet cu bilo koju ubishit igru..njihove igre na 42 fps-a su skoro neigrive od stuteringa i nema te fluidnostiukratko problem sa vremenom izmedu pojedinog frejma
igra moze bit 60fps ali ako period nije konstantan ce ti trzat
imas tu text koji detaljno objasnjava sto je double i tripple buffer
http://www.anandtech.com/show/2794/2
Engine Divisiona je u biti izuzetno napredan
http://www.gamersyde.com/hqstream_tom_clancy_s_the_division_timelapse_1440p_pc_beta_-36525_en.html
steta kj su cuttali one shadere i varijabilne razine snijega i mraza po svuda
al ajd vlazne povrsine su ostale
Cutali su i sjene, ali vidi se odmah da je engine moderan i nov.
Igrao sam nekoliko sati betu i nisam imao max postavke jer mi je bilo primarnije vecinu vremena bit na 60 fps i naisao sam na scene koje su bile jednako impresivne kao ona prva demonstracija,ne identicne scene nego jednako impresivno.
Poklopilo se doba dana,vremenski uvjeti,osvijetljenje,refleksije,preljep dio grada itd ali ovdje je to nazalost nemoguce ponovit da bih to snimio posto se konstantno sve mjenja i scena iz sekunde u sekundu izgleda drukcije.
Poanta je da je snowdrop izuzetno mocan engine....
Igrao sam nekoliko sati betu i nisam imao max postavke jer mi je bilo primarnije vecinu vremena bit na 60 fps i naisao sam na scene koje su bile jednako impresivne kao ona prva demonstracija,ne identicne scene nego jednako impresivno.Ma nabrijani X360 1080p naslov sa nekim elementima koji nisu mogući na last genu...ali samo neki.
Poklopilo se doba dana,vremenski uvjeti,osvijetljenje,refleksije,preljep dio grada itd ali ovdje je to nazalost nemoguce ponovit da bih to snimio posto se konstantno sve mjenja i scena iz sekunde u sekundu izgleda drukcije.
Poanta je da je snowdrop izuzetno mocan engine....
;-)
Nije da se razumijem nesto, ali prije bi rekao da je ovo nabrijani polu next gen naslov kojega se rezalo zbog konzola, a naposljetku je takav kakav i jest na PC-ju zbog parityja.
Ma zna megatama na sto sam ja mislio. :)
Igra izgleda odlično nema se sta kazati.
To gore sto sam napisao nije moje mišljenje.
Ono o čemu ja stalno pišem, sad je izašlo javno i to direktno iz Ubisofta. PC verzija Divisiona je namjerno downgradeana da bude koliko toliko u rangu sa konzolama.
We do have to keep it in check with the consoles; it would be kind of unfair to push it so far away from them.
Znači unatoč mogućnostima, nije se išlo na daljnji razvoj PC verzije zbog paritya... Gade mi se ovakve stvari.
Ono o čemu ja stalno pišem, sad je izašlo javno i to direktno iz Ubisofta. PC verzija Divisiona je namjerno downgradeana da bude koliko toliko u rangu sa konzolama.sjeti se kaj sam ja prical jos prije par godina
We do have to keep it in check with the consoles; it would be kind of unfair to push it so far away from them.
Znači unatoč mogućnostima, nije se išlo na daljnji razvoj PC verzije zbog paritya... Gade mi se ovakve stvari.
to je pokvareno kad naprave jer jebiga konzole su slabiji sistem koji stagnira od prvog dana i nama ce stagnirat sad a proslo je par godina vec od novih konzola
ova generacija nece ni trajat tak dugo vjerovatno pa barem necemo jos 5 godina morat parity gledat
To je uvijek tako i normalno je, sve su igre ''spuštene'' na pc-u jer uvijek može bolje, normalno da i7 od 1000€ i 4 980ti mogu vrtit što god hoćeš, ali koliko ljudi ima takav hardware?
IvanCROsemo O čemu ti? Kakav i7 pobogu? Pogledaj usage procesora u igrama! Mene srce boli kad vidim dvije loadane jezgre, a ostale dvije 30%, a govorim o običnom čistom muscle quad coreu, znači bez threadova. Best buy na tržištu je GTX 970 pa ti vidi šta ta grafa može. Jako puno ljudi ima GAMING PC, čak je bio i članak samo za Steam. Sam vrh gaminga drže grafe višestruko jače console GPUa. Poanta je da su seronje (pogotovo Ubisoft). Čak je i Witcher imao izmjenu render sustava, jer se PS4 jednostavno ugasio ili prikazao crnu sliku. Na kraju je ispalo da jedna GTX 970 ili čak 960 može vrtit kustomizirani lod, kakav je bio na početnim E3 prikazima za W3.
Ne treba i7 6700k i 2x980ti da se napravi razlika. Dovoljan je i5/8350 i gtx 960 da se bez paritya napravi razlika, sve je stvar razvoja i volje.
gibanica - baš me zanima šta će biti sa DX12, kada od 660 krene drugačija optimizacija i usage.
Nismo se razumjeli, nije ni bitno, ne da mi se :