pravednik opcenito volim minimalisticki pristup (i prakticniji), gotovo svemu, pa mi se i laptop bolje uklapa u taj moj mentalni sklop, kao i slucaj series x spram ps5 jer bih izludio kada bih morao gledati jarbol u sobi.

Da je normalna situacija sa grafama, kakva je bila prije mining ludila, nema kaj laptop tražiti pored desktopa uloženo/dobiveno, performanse i buka.

Sterlok

To se razme.
    Desktop sa RTX 3060 sklepao bi za 6000 kn, 5000 uz buđet proc i matičnu.
    Konzole(koje se isto prodaju po 5000) pored toga nemaju što tražiti.

Sagledaj da bu Nvidia RTX 4060 zamijenila RTX 3080 po MSRP od 350 eure, treba li išta više pričati?

@maverick
    Ovako nešto

pravednik Nvidia control panel, odabereš TV kao jedini output i to je to. Spajanje preko HDMI kabela.

Puno brže i jednostavnije je windows key+p

Probaj 😃

Sve je to ok, ali ja ne kapim jednu stvar. Zasto pobogu netko broji koliko W vuce grafa?
    Ako imas normalne temperature, stabilne performanse i sve je ok, cemu?
    Od kad imam Seasonic psu, zaboli me uho koliko vuce grafa, cpu i kombinacija u heavy loadu. To je tako pase 10 godina

chono zbog performansi.

Jer su počeli ograničavati grafe s vatažom. Pa imaš slučajeve da je laptop s 3060 brži od onog s 3070.

Tzereen pisem za desktop i referencu Pravednika u prvom postu.

pravednik Inače serem po Nvidiji i što se tiče desktop segmenta smatram da je AMD napredniji radi 7nm procesa i power to performance postotka. Mnogo više frejma za manje W.

A to? Normalno da se pitam kamo odlazi energija a frame rate je jednak, skoro jednak.

Gledaj RX6900XT vs RTX 3090.

pravednik dlss, driveri day one, RT, broj supportanih naslova, cp, reflex...? Ne razumijem i dalje tvoj post. Mislim tvoj izbor je bitchat na Nvidiu jer ne mozes nabavit istu, ali ovo sa watima na desktopu mi nije jasno.

Nije struja, nego klima ne može ohladiti sobu kad grafička izbacuje 350w pored nogu ili glave.

maverick 3090 je brutalan komad hardvera. Pogotovo sto ljudi ne znaju da mozes jednu grafu šerati sa više računala preko VMa :-)

maverick takvima ni pamet nije vazna

ak imaju 3090 i podmiruju ostale životne troškove, onda valjda rade nešto kako treba u životu 😃