F1
Prije desetak - petnaestak godina propustiti start i utrku formule 1 je bila blasfemija. Stvarno sam volio gledat, pratilo se sa užitkom. S godinama i obvezama je ta zanimacija nažalost izgubila na snazi i davno sam presto aktivno gledat. Najpovršnije moguće popratim vijesti ili highlighte neke utrke. Šteta…
Ova filmčina me vratila u to razdoblje prije 15 godina i ovaj adrenalin rush tijekom cijelog filma je baš bilo ono što mi je trebalo. Fanovi će vjerojatno bit u ekstazi, mene je film jebeno oduševio. Top Gun Formule 1, to mi je usporedba koja mi cijelo vrijeme ide po pameti. Onaj osjećaj kad te doslovno drži prikovanim za sjedalo i nemreš skrenut pogled od napetosti… predobro.
Savršeno su snimili utrke, savršeno su prikazali i prenjeli na ekran svu tu napetost i adrenalin prilikom borbi za pozicije, savršeno su ubacili vrhunski soundtrack u razne scene. I glumačka ekipa / scenarij je na razini. Možda prema kraju ispadne sve očekivano / klišejasto, ali nema veze kad je odrađeno toliko dobro. Cameo uloge stvarnih vozača i ljudi iz F1 su samo dodatni plus sveukupnom pozitivnom dojmu.
Ovo je film za kino, vjerujem da mi impact prvog gledanja ne bi bio isto da sam gledo doma. Ako ste u mogućnosti, definitivno nemojte žaliti novaca za kartu pogotovo ako ste F1 fan (ili bar volite aute / utrke).
Očekival sam puno nakon svih najava i trailera, dobio sam još i više. Odličan film, odličan. 👏